Annonce

Ulven Kommer: Og fagligheden står af

I fjerde afsnit af DR’s socialrådgiver-drama bevæger vi os lidt længere væk fra virkelighedens verden.
I fjerde afsnit af DR's socialrådgiver-drama 'Ulven Kommer', har politiet valgt ikke at sigte Simon for vold, og sønnen Theo har været meget eksplicit om, at han ikke bliver slået derhjemme, og at søsteren Holly lyver.

Hvis anbringelsesgrundlaget var tyndt før, så er det på nuværende tidspunkt radmagert.

Som hovedrollen i en krimi

I virkelighedens verden ville en chef ikke lade en socialrådgivers mavefornemmelser fylde så meget, som det er tilfældet i serien, og de oplysninger vi bliver præsenteret for, ville ikke være nok til at fortsætte en anbringelse.

Det er en anbringelse alt for alvorlig og desværre også for dyr til. Men som socialrådgiver har man også den bundne opgave at vurdere på baggrund af børns trivsel og ikke om der er nok til en politimæssig sigtelse.

Og Holly, eminent spillet af Flora Ofelia Hoffman Lindahl er en pige, der vil gå langt for ikke at være hjemme.

I afsnit fire bevæger vi os lidt længere væk fra virkelighedens verden, efterhånden som socialrådgiveren Lars i endnu højere grad præsenteret som en selvtægtstype.

Vi ser hans hjem som er et syndigt rod og det er plastret til med den tidligere børnesag, hvor han ikke greb ind i tide. Han begynder i sin besættelse at minde om en klassisk hovedrolleindehaver i en krimi.

Theo løber hjem

Theo har fødselsdag og stikker dybt ulykkelig af fra plejefamilien. Han trasker igennem skoven med fodboldsokkerne trukket godt op til knæene, sin store skoletaske og selvfølgelig sin monstermaske.

Han dukker op hjemme hos sine forældre, hvor lange lykkesekvenser udspiller sig, mens savnet imellem dem lyser ud af skærmen.

Lars finder hurtigt ud af, hvor Theo er, og børne- og ungeudvalget har besluttet, at Theo skal være anbragt, indtil kommunen har vurderet, hvorvidt børnene lider overlast i hjemmet. Og det vil få konsekvenser for det videre sagsforløb, hvis de lader dem være alene sammen.

Alliancer på tværs

Stik imod sin chefs beslutning, forsøger Lars lave en alliance med Simon.

Han forsøger at skabe mere ro for Theo, ved at give familien mere tid sammen, mod at forældrene så hjælper Theo afsted til plejefamilien dagen efter. Men det går alligevel helt galt, da Theo forsøger at løbe væk, og Lars tager fat i ham for at få ham ind i bilen.

Det viser sig, at nogen har filmet optrinnet og sender det til Simon med et hemmeligt nummer. Det lægger dermed op til store problemer for Lars, da han ikke er i en position, hvor han må løfte Theo mod hans vilje. Dramatisk så får det her afsnit et godt nyk opad, men som socialrådgiver sidder jeg tilbage med en ærgerlig følelse af, at socialfagligheden er stået helt af.

Ditte Brøndum er næstformand i Dansk Socialrådgiverforening.


Flere artikler om emnet