Valgtog skyld i 10 naturbrande

Trafikordfører Kristian Phil Lorentzens kuldrevne charmeoffensiv endte op i bål og brand – statsminister Lars Løkke med på damptoget
Trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) førte søndag valgkamp fra et lejet damplokomotiv i det midt- og vestjyske.

Men den kuldrevne charmeoffensiv medførte i løbet af søndag eftermiddag mindst ti naturbrande. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi over for TV Midtvest.

”Den første anmeldelse fik vi kl. 12:28, og så har vi indtil videre haft ni siden. Det er formentlig gnister fra skorstenen på toget, der er årsagen,” fortæller Henrik Nielsen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Nordvestjyllands Brandvæsen rykkede ud til den første brand mellem Dommerby og Højslev ved Skive søndag middag. Her brændte et naturområde på omkring 3000 kvadratmeter.

Indsatsleder, Jan Christensen, oplyste søndag, at den brand var under kontrol efter 20-30 minutter.

Venstrepolitikeren modtog sidst på eftermiddagen søndag melding om, at gnister fra lokomotivet var skyld i flere naturbrande.

Det er ærgerligt, men jeg har ikke haft planer om at sætte ild til noget

”Det er ærgerligt, men jeg har ikke haft planer om at sætte ild til noget,” siger Kristian Pihl Lorentzen til TV Midtvest.

På sin Facebook-side beklager Lorentzen mandag de "mindre naturbrande":

placeholder

”Ærgerligt og beklageligt, at mit lokomotiv på Pihle-Expressen i går var årsag til nogle mindre naturbrande. Hensigten var ar sætte fuld damp på valgkampen - ikke at sætte ild til den.”

”Stor tak til statsministeren”

Et par timer efter offentliggørelsen af de ti naturbrande i TV Midtvest glæder Phil Lorentzen sig i et Facebook-opslag over, at selveste statsminister Lars Løkke Rasmussen var med på en del af den kuldrevne tog-tur:

”Stor tak til statsministeren, der trods travlhed tog sig tid til at køre med Pihle-Expressen fra Viborg til Bjerringbro.”

placeholder

Lars Løkke fremhæver også togturen i et video-opslag på sin Facebook-side – uden dog at nævne de ti naturbrande:

Lars Løkke fremhæver også togturen i et video-opslag på sin Facebook-side

”På tur i “Pihle-Expressen” med Kristian Pihl Lorentzen og Søren Gade.”

placeholder

I Løkke-videoen fremhæver Venstres kandidat til EU-valget, Søren Gade, at ”det har været en fantastisk dag”, hvor han og Venstre blandt andet har snakket miljø- og klimapolitik med vælgerne.   

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce