Annonce

Aarhus-borgmester forlod byrådsmøde til fordel for fodbold-fest: "Han bør skamme sig"

Dagen før AGF's pokalfinale-kamp mod Silkeborg forlod Jacob Bundsgaard (S) byrådsmødet i Aarhus for at deltage i optakten til fodboldkampen på spillested i København
Foto: Aarhus Kommune
Jacob Bundsgaard (S), borgmester, Aarhus
Dagen før AGF’s pokalfinale-kamp mod Silkeborg onsdag i sidste uge forlod Aarhus’ socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard et igangværende byrådsmøde for at deltage i optakten til fodboldkampen på Hotel Cecil - det tidligere Copenhagen Jazzhouse - i København.

Bundsgaards manglende deltagelse i resten af byrådsmødet betegner ekspert i kommunalpolitik og -forvaltning, Roger Buch, som ulovligt fravær.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Til forfest på in-sted i København

Avisen noterer at 1. viceborgmester Anette Poulsen (S) midt under byrådsmødet forklarede, at byrådsmødet ville fortsætte kl. 19, men uden borgmesteren, som var taget til et møde i København.

Ifølge avisen deltog borgmesteren onsdag aften i en forfest op til fodboldkampen dagen efter på Hotel Cecil - det tidligere Copenhagen Jazzhouse - i Københavns Indre By.

Det aarhusianske band Bogfinkevej leverede musikken til forfesten og borgmesteren sang med på bandets hit, ‘Smilets By’. En del af publikum til forfesten var AGF-fans.

Jeg havde en privat aftale i København onsdag sidst på aftenen og deltog efterfølgende i en koncert

“Jeg havde en privat aftale i København onsdag sidst på aftenen og deltog efterfølgende i en koncert,” lyder det kortfattet i et mail-svar fra Jacob Bundsgaard til Netavisen Pio.

Kommunalekspert, centerleder  og forskningslektor, Roger Buch, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, vurderer over for Aarhus Stiftstidende, at borgmesterens fravær fra resten af byrådsmødet kan sidestilles med ulovligt fravær:

“En privat aftale er i udgangspunktet ikke en lovlig grund til fravær. Og deltagelse i en koncert som optakt til en fodboldkamp er helt klart ikke en lovlig grund til fravær.”

Aarhus Stiftstidende: Han bør skamme sig - og undskylde

Århus Stiftstidende skriver i en leder om sagen, at Jacob Bundsgaard bør skamme sig:

en fest på et hotel i København er vigtigere for Jacob Bundsgaard end et byrådsmøde i Aarhus

“Konklusionen må altså være, at en fest på et hotel i København er vigtigere for Jacob Bundsgaard end et byrådsmøde i Aarhus.”

“Jacob Bundsgaard har ikke ønsket at forklare sig til Århus Stiftstidende, men han bliver nødt til at undskylde overfor rigtig mange mennesker. Samtidig bør han skamme sig noget så grundigt, mens han forbereder sig på de mange undskyldninger.”

Torsdag i sidste uge var Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard - i selskab med finansminister, tidligere borgmester i Aarhus, Nicolai Wammen (S) - til pokalfinale-kampen mellem AGF og Silkeborg i Parken i København.

Jacob Bundsgaard lagde i sidste uge dette foto op på sin Facebook-side af begivenheden. Bundgaard skriver i opslaget 'KSDH'. Det er en forkortelse for "Kom Så De Hviiie" - alias AGF' kampråb nummer et.

placeholder

 

AGF tabte i øvrigt pokalfinale-kampen mod Silkeborg 0 - 1.

Opdateret kl. 20 med oplysningen om hvad 'KSDH' betyder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Borgmestre er også mennesker og kan lave en bommert, om det forholder sig som sladderen siger, vides ikke 100%, men han bør nok tænke sig godt om en anden gang.

Det er ikke nemt.
Med alle de kasketter, mener jeg.
Borgmester, havneformand, næstformand i KL.
Og så AGF-fan.
Prioriteterne skal være på plads.

Wammen er ikke tidligere, men nuværende finansminister.

Ak, de stakkels fodboldjunkies.

Er der sket noget ? Eller er det kun en storm i et glas vand, orkestreret af borgerlige Aarhus Stiftstidende.