Anmeldelse: Flashback til ingenting

Kender du det, at en ven fortæller en historie, hvor du tænker ”man skulle have været der for at synes, det var sjovt”? Det er nu blevet til et program på DR1.
en-stjerne

Den nye lørdagssatsning på Danmarks Radio er underholdningsprogrammet ”Flashback”. Konceptet er, at tre kendte personer deltager sammen med skuespiller Birgitte Hjort Sørensen, der er vært. Hver af gæsterne bliver skiftevis udsat for flashbacks til pinlige historier fra deres fortid – deraf navnet. Og så skal vi grine lidt ad det, og så skal de to øvrige prøve at gætte rigtigt på et spørgsmål om den pinlige historie. Mest fordi underholdningsprogrammer som bekendt skal have et konkurrenceelement, vi ikke rigtig bruger til noget.

Engang satte Timm Vladimir ild til en væg
I andet afsnit af var det eksempelvis TV-kokken Timm Vladimir, der blev udsat for et flashback til engang, han under en cateringopgave kom til at sætte ild til en væg i en lade. I en Gøg og Gokke-agtig rekonstruktion ser vi den hårrejsende spændende historie om, at de prøvede at slukke ilden med vand. Det kunne de ikke, så de måtte ringe til brandvæsenet. De kunne heldigvis godt slukke branden i væggen. Puha, så kan jeg sove roligt igen.

”Vi prøvede at skjule det for gæsterne”, siger Timm Vladimir som et follow-up på denne hårrejsende historie.

”Kunne I godt det?” spørger Birgitte Hjort Sørensen på en engageret pebermynte-agtig måde. Det kunne de ikke. Gæsterne opdagede, at der kom en stor brandbil med blink kørende hen til laden. Okay.

Det, Timm Vladimir gjorde bagefter overraskede alle!
Bagefter skal Inger Støjberg og Johannes Nymark gætte, hvad Timm Vladimir så gjorde. De får tre svarmuligheder. Inger Støjberg tror, at han sendte ejeren af laden en brandslukker. Det gjorde han ikke. Han betalte for skaderne. Øv, Inger. Forkert gættet.

Var du rigtig bange?”, spørger Birgitte Hjort Sørensen. Det var han, svarer Timm Vladimir.

Nå, men op på hesten igen. Næste historie handler om, at Timm Vladimir havde lavet en vittighed om rockertyper, da han optrådte med Gordon Kennedy på et gymnasium i 90’erne. Han fandt ud af, at de bodyguards de havde med, lignede nogle af dem, han gjorde grin med.

Timm Vladimir blev derfor meget bange for, at bodyguardsene var blevet krænkede over historien. Det var de heldigvis ikke, ser vi i rekonstruktionen.

Var du rigtig bange”, spørger Birgitte Hjort Sørensen. Det var han, svarer Timm Vladimir.

Annette Heicks bryster og Simon Emils Nordea-uniform
I de første tre afsnit hører vi lignende umådelig interessante historier. For eksempel hører vi om, at Anette Heick viste sine bryster til en DJ på et diskotek i Rungsted i 1995 for at få ham til at spille Wham. Det pinlige i den historie er – udover det med brysterne – at Wham var totalt sidste års mode i 1995. Så griner vi alle sammen. Personligt havde jeg skudt Annette Heick til at være en ABBA-pige, men nu blev jeg da så meget klogere.

Personligt havde jeg skudt Annette Heick til at være en ABBA-pige, men nu blev jeg da så meget klogere.

Vi ser også en rekonstruktion af engang, hvor Søren Pind tabte mælet, da han som ung skulle møde Ronald Reagan. Og dengang hvor Inger Støjberg skulle spise en mærkelig slags søpølse i Kina. Vi hører også, at Simon Emil Ammitzbøll engang har overset, at en avisredaktør havde været statsminister på Island.

Eneste hår i suppen i denne eskadrille af episke dramaer er, at Simon Emil Ammitzbøll er i et (i øvrigt nydeligt) blåt jakkesæt, hvorunder han bærer en hvid skjorte. Uden slips, vel at mærke. I nærværende spalter er vi i forvejen lidet begejstrede for dette liberale parade-dress, men helt galt bliver det, når Simon Emil bærer manchetknapper til sin Nordea-uniform. Publikum må forvente, at Danmarks Radio med et årsbudget på 3,7 milliarder kan få stoppet sådan stilforvirring.

Ikke en borgerlig fest
Hvis man er bange for, at det kun er borgerlige politikere, der må være med i programmet, kan vi komme med en beroligende meddelelse. I et sporadisk glimt af velvilje til journalistisk gravearbejde har jeg kontaktet Danmarks Radio, der kunne fortælle, at Dan Jørgensen, Uffe Elbæk og Ida Auken vil medvirke i kommende afsnit.

Alt i alt er Flashback et herligt, berigende, grænsenedbrydende og knivskarpt underholdningsprogram. På et personligt plan kan jeg dog godt føle, at Danmarks Radio har stjålet konceptet fra et festligt indslag, jeg lavede, da en af mine forældres venners søn skulle konfirmeres. Jeg havde godt nok ikke tænkt på det med pointene, så Danmarks Radio kan nok godt siges at have forfinet min idé lidt.

Fik jeg for øvrigt fortalt, at Lina Rafn engang har flirtet sig ud af en fartbøde? Nå, men det har hun.

Mads Havskov Hansen er kulturredaktør på Netavisen Pio.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


Flere artikler om emnet

Annonce