Nyvalgt folketingsmedlem: ”Sig, hvad du mener og tror i dag, det kan du også huske i morgen”

Theresa Berg Andersen er valgt til Folketinget for første gang. Hun brænder for den nære velfærd, og har tænkt sig at være tro mod sig selv.
Foto: SF
Theresa Berg Andersen, folketingsmedlem for SF.
I Netavisen Pios artikelserie om nyvalgte folketingsmedlemmer er vi nået til SF. Partiet fik fire nye medlemmer ind, og 42-årige Theresa Berg Andersen er en af dem. Hun har været suppleant i Folketinget et par gange i den seneste folketingsperiode.

Men nu er hun valgt ind i eget navn for SF i Nordjylland. Hun har en baggrund i både lokalpolitik og inden for det pædagogiske område som leder af et dagtilbud.

Partiet har endnu ikke uddelt ordførerskaber, men Theresa Berg Andersen er ikke i tvivl om, hvad der står øverst på ønskelisten.

Ønskescenariet for ordførerskab ligger inden for det nære velfærdsområde

Hendes mærkesager er i høj grad formet af hendes 20 års erfaring som pædagog.

”Ønskescenariet for ordførerskab ligger inden for det nære velfærdsområde. Jeg brænder selvfølgelig for børn og unge i kraft af mit job gennem mange år. Men jeg er også optaget af ældre- og handicapområdet. Derudover så kommer der til at ske nogle ting, som er meget spændende på social- og psykiatriområdet. De områder ville være en stor ære at få lov til at kæmpe for,” siger Theresa Berg Andersen til Netavisen Pio.

Kom ned i virkeligheden

I løbet af mere end to perioder i lokalpolitik med poster som både udvalgsformand og viceborgmester i Vesthimmerland Kommune blev det efterhånden tydeligt, at selvom lokalpolitik kan rykke meget, så er der også en del politik, som kommer oppefra. Og den er ikke altid rodfæstet i virkeligheden.

 ”Det var næste naturlige skridt at stille op til Folketinget. Jo flere beslutninger man er med til at træffe lokalpolitisk, så ser man, at der også bliver truffet nogle beslutninger på Christiansborg, hvor man tænker, ”prøv lige at komme ned i virkeligheden engang,” siger Theresa Berg Andersen.

Jeg kunne ikke være andre steder end i SF

SF’eren nævner blandt andet forsøget med frikommuner, hvor Vesthimmerland blev sat fri på beskæftigelsesområdet, og skabte gode resultater, men som der ifølge Theresa Berg Andersen ikke blev lyttet nok til på Christiansborg,

Du bliver socialdemokrat med tiden

Theresa Berg Andersen er SF’er, fordi hun mener, at det er det parti, som bedst har talt vores velfærdssamfund op og sat den grønne dagsorden. Hun er dog ikke vokset op kun med SF’s politik.

”Jeg kunne ikke være andre steder end i SF. Min far, som er gammel socialdemokrat, har altid sagt til mig, at jeg ville blive socialdemokrat en dag. Men min far er SF’er i dag,” lyder det fra Theresa Berg Andersen.

Det er ikke altid økonomer, der nødvendigvis skal udforme den politik, der laves på Christiansborg

Det tillidsfulde samarbejde er vigtigt for Theresa Berg Andersen, hvis det hun brænder for skal omsættes til praksis.

”Christiansborg kan godt blive ret teoretisk. Det er ikke altid økonomer, der nødvendigvis skal udforme den politik, der laves på Christiansborg. Jeg synes også, at en det kræver portion god sund fornuft. Derfor skal man være tro mod sig selv. Jeg har altid forsøgt at leve efter reglen ”Sig, hvad du mener og tror i dag, det kan du også huske i morgen,”” lyder det fra det nyvalgte folketingsmedlem.

Netavisen Pio bringer den kommende tid en række portrætter af nyvalgte folketingsmedlemmer fra begge sider af folketingssalen under temaet ’Ny på tinge’.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

hvis du bare har en lille smule fornuft ,så start med at få afskaffet 225 timers reglen
der gør at plus 60 årige bliver fratrukket 1000 kr hver månede pga, at der ikke er nogle
arbejdesgiver der vil ansætte en, og i disse inflations tider bliver det meget svært at
få alting til at løbe rundt
Fatigdom findes og det er folketinget der har gjordt det meget være pga 225 timers reglen

1000 kr i bøde hver månede fordi der ikke er en arbejedsgiver der vil ansætte en
1000 kr hver månede

”Sig, hvad du mener og tror i dag, det kan du også huske i morgen,”

Spørgsmålet er hvor længe denne hukommelse fungerer på Christiansborg.

Meningernes udvaskningssted!

Engang var Mette Frederiksen rød!

Nu er hun grøn, ifølge sig selv!

Men betyder det at hun er SFer eller grøn konservativ!

”Sig, hvad du mener og tror i dag, det kan du også huske i morgen,”

På Christiansborg omsættes det “ du mener og tror i dag” til det der bliver hverdag for alle andre “i morgen”.

Jamen, det var ikke “det” jeg mente! Sådan “husker” jeg det!

SFere ender nemt som reelle socialdemokrater!

Hvad Theresa Berg Andersen mener om CO2 afgifter på landbruget, kan lynhurtigt skabe en forøget inflation i Nordjylland og hele Danmark, så alt hvad hun mener om det nære velfærdsområde herunder børn og unge, ældre og handicappede og psykiatriområdet, ja, det glemmes i ren og skær overlevelse!

Her skulle Danmark netop til at skabe moderne toiletforhold for børn og unge overalt på folkeskoleområdet så børn ikke mistrives i hverdagen af noget så simpelt som et toiletbesøg på lange skoledag.

Før SFs nye Antorini-børnemishandlings-folkeskolelov kunne børn “holde sig en hel skoledag”. Med de lange skoledage kom mistrivslen en mass!

Antorini er for længst fortid på Christiansborg!

Men hendes meninger ført ud i livet betaler børn og unge prisen for den dag i dag!

43 % af de unge imellem 15-25 mistrives! SFs Antorini skabte traumerne som børn og unge slider med i årevis!

”Sig, hvad du mener og tror i dag, det kan du også huske i morgen,”

Folkeskolelærerne mente det for ti år siden, de husker det stadig i dag!

Tænk hvis SF havde lyttet til lærerne!

”Sig, hvad du mener og tror i dag, det kan du også huske i morgen,”

At lytte er måske bedre end at mene og tro!

Virkeligheden bliver fortsat kun sporadisk repræsenteret på Christiansborg!

Og hvad fremtiden angår kan vi selvfølgelig kun “mene og tro”!

Da Mette Frederiksen aflivede minkene lyttede hun ikke til virkeligheden, men

”Sig, hvad du mener og tror i dag, det kan du også huske i morgen,”

Mette gjorde det af hensyn til folkesundheden!

Tænk hvis den daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen havde lyttet til folkeskolelærernes protester imod den nye folkeskolelov og de lange skoledage!

43% af de 15-25 årige mistrives!

Tænk hvilken sundhedsmæssig fiasko!

Og Danmark mangler håndværkere som aldrig før!

Snart vil den grønne omstilling mangle håndværkere!

CO2 afgifter går direkte over i forøget inflation.

Alle de områder som det nærværende nye folketingsmedlem så gerne vil gøre noget for, som da hun var kommunalpolitiker, ja, de forsvinder ud af morgendagens “to do-liste”.

Det bliver krise-håndtering på krise-håndtering når co2-inflationens sociale centrifugalkraft kaster flere og flere ud over kanten alt imens hamsterhjulet kører stærkere og stærkere!

Kun de der står i midten kan med svimlende meninger holde sig på Christiansborgs måtte!

I forrige folketingsperiode røg alene 23 folketingsmedlemmer af i svinget!

”Sig, hvad du mener og tror i dag, det kan du også huske i morgen,”.

Jo, de huskede det!

Og bevarede egen troværdighed!

Ude i virkeligheden ser det langt værre ud!

43% af de 15-25 årige mistrives!

Hvad så med skolebørnene der ud over manglende toiletter og lange skoledage, nu også må slås med 19 grader overalt i utætte og CO2 fyldte undervisningslokaler hele vinteren!

”Sig, hvad du mener og tror i dag, det kan du også huske i morgen,”

Aksel Jensen - hvad mener du om at Rosa Lund, på grund af sygdommen sklerose, bliver nødt til at at tage sygeorlov fra folketinget, da hun skal behandling med en ny medicin der giver bivirkninger???

Du springer jo let hen over emnet i denne artikel:

https://piopio.dk/efter-sygemelding-stor-stoette-fra-baade-roede-og-blaa

https://piopio.dk/comment/31456#comment-31456

Aksel Jensen - har du nogen menneskelige egenskaber eller er du bare ude på at se dit eget navn på tryk???
.

Der mangler i den grad belysning af de hrundliggende vilkår for opfindere, altså det samme som : innovation, I samfundet af idag. Der gælder, suppleret af tyske detail-beregninger, em lille og præcis lov for ansatte opfindere, 'Lov om Arbejdstagers Opfindelser ' , der har været gældende siden sidst i 1950'erne. Denne udsiger at en Arbejdsgiver skal yder en ansat Arbejdstager, der begår en opfindelse, som Arbejdsgiveren ønsker rettighederne til, overført til sig, skal yde en godtgørelse, underforstået yderligere oveni i den tilstillede almindelige løn, svarende til det en fri opfinder skal have. Dette dog med forbehold for tre forhold, der vedrører opfindelsens tilblivelse, opfinderens stilling, osv. Nøjagtigt, dog oversat, findes i de gældende tyske regler for de tre forhold, hvor disse bruges til at fastlægge en procentsats, der gælder som opfinderens, den ansattes, andel udaf den licens, der sædvanligvis ville gælde for opfindelsen, I fri handel, altså mellem firmaer, eller for en ekstern selvstændig opfinder

Jeg har et gigantisk mellemværende med en tidligere arbejdsgiver, med en opfindelse af et statiskt gas-mixer koncept, der er direkte gennemført i mere end to store kemiske anlæg. Disse to store anlæg, et på Trinidad-Tobago, TTMC, og et i Saudi Arabien, Al-Jubail, NMC, producerer nu stadigvæk og fortsat , siger og skriver 6.500 metriske tonnes pr driftsdag, siden idriftsættelsen i 1995, 335 driftsdage pr kalenderår, ialt summeret op : omkring 180-200 milliarder danske kroner, til dato. Og jeg har stadigtvæk ikke kunne fravriste firmaet, beliggende i Ravnholm, nord for Lyngby, blot en eneste krone i bonus!!!!!

Annonce