Annonce

Ny måling: S-nedtur efter bededagsballade

Vælgerne forlader Socialdemokratiet efter diskussion om afskaffelse af store bededag.
Foto: Folketinget TV.
Mette Frederiksen (S), statsminister (Arkivfoto)
Forslaget om at afskaffe store bededag er blevet mødt med massiv kritik fra Socialdemokratiets traditionelle allierede i fagbevægelsen.

Og mere end 400.000 danskere har indtil videre skrevet under på fagbevægelsens underskriftsindsamling mod forslaget.

Og i en helt ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau, tager Socialdemokratiet også et ordentligt dyk.

Partiet står i den helt nye måling til 24,1 procent af stemmerne.

Det er 1,9 procentpoint mindre end partiet stod til i sidste uge og 3,5 procentpoint under valgresultatet. Det betyder, at Socialdemokratiet lige nu står til at tabe 7 mandater.

De to andre regeringspartier, Venstre og Moderaterne, har ligget lidt i læ i diskussionen om store bededag, og måske er det derfor, at de ikke mister vælgere i samme grad som Socialdemokratiet.

I forhold til sidste uges måling taber Venstre kun 0,1 procentpoint, mens Moderaterne taber 0,9 procentpoint.

Samlet set har de tre regeringspartier tabt opbakning fra 7 procentpoint af vælgerne siden valget. Det giver en samlet tilbagegang på 12 mandater.

SF samler det hele op

Det er fortsat SF, som står til at være den helt store vinder på bededags-krigen.

Partiet går for tredje uge træk frem og står i den her måling til 13,5 procent af stemmerne, hvilket vil resultere i en fremgang på hele ni mandater.

For de øvrige partier i den tilbageværende rød blok, har der ikke været meget at hente. Enhedslisten, Alternativet og De Radikale står til det samme som i sidste uge.

I den tilbageværende blå blok, er det især Liberal Alliance og Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne, som kan notere sig fremgang.

Liberal Alliance er igen over 10 procent af stemmerne, mens Danmarksdemokraterne i denne uge går frem med 1,4 procentpoint frem til 8,4 procent.

Målingen fra Voxmeter har en maksimal statistisk usikkerhed på +/- 2,7 procentpoint. Den er lavet fra den 16. januar til den 22. januar blandt 1.002 repræsentativt udvalgte danskere.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kommentar:

Man får høst, som man sår, og det er efter min mening, ikke kun Store Bededag, som skyld i den Socialdemokratiske nedgang, det er også forringelsen af Seniorjobordningen, hvor man i dag, som nedslidt, kan forlade arbejdsmarkedet seks år før den oprindelige pensionsalder, som nu forringes til tre år, som gør, at løn-modtagerne nu skal arbejde tre år og en dag mere, som selvfølgelig øger nedslidningen på skelettet..

Men alligevel ret interessant, at følge SVM - Regeringen i deres valgperiode, men regeringen har fået en dårlig start må jeg sige, så det kan vel kun gå fremad, men det må tiden vise....

God Dag !

Erling Drews...

Det dejlige ved at være en flertalsregering med næsten 4 år foran sig er, at man ikke behøver at bekymre sig om meningsmålinger. For man har 4 år til at fuldføre sin målsætning i regeringsgrundlaget ligegyldigt hvad befolkningen måtte mene om det. Og er regeringsgrundlaget fuldført, med særligt et bredt smil på Venstres vælgere, inkl. Moderater delen af Venstre, vil skaderne være uoprettelige.

Hovedformålet med den her såkaldte midtsøgende regering er at afvikle velfærdsstaten. Nok ikke med Socialdemokratiets bagland og vælgers accept, når det for alvor går op for dem, men med Mette Frederiksens accept som betaling for 4 år mere ved magten på statsministerkontoret.

Men skulle der komme et valg om måske et år eller halvanden og SF fortsætter sin optur, og Socialdemokratiet sin nedtur, er det med et ikke længere helt urealistisk at Pia Olsen Dyhr kan blive rød bloks statsministerkandidat.

Mette F. har startet nedturen for S.
Og ingen tør stoppe hende.
Helt ok at være viljefast, men at være dumstædig er stupidt.

Uha, sikke da en overraskelse, hvem havde dog set den komme?

Det var forventeligt, også at SF samler op, men det vil rette sig igen. Jeg tror både SF og R måske vil komme med i regeringen om to år. LA vil nok være den nye leder i oppositionen, og Pape ??
Der kommer mere der vil være upopulært men nødvendigt. sundhedsvæsnet og psykiatrien og forsvaret, samt vor velfærd vil kræve penge og atter penge. Og skal skatterne ikke hæves betydeligt skal penge findes andet steds.
St Bededag var det mindst smertefulde, men det vilman ikke, hvad vil man så. Man kan ikke både puste og have mel i munden.

Jeg glemte det vigtigste klimaet og den grønne omstilling, intet sker af sig selv eller fra et pengetræ, så vi må tage det søde med det sure.

Håber sgu der er nogle der passer på dig, for mere blå naivt ævl end dit, skal man sgu søge længe efter.
Kan du ikke finde 14.000.000.000 kr.????

Helle, jeg kan forstå på dine kommentarer, at du synes at skattelettelser til de rigeste er helt ok.
Jeg har på fornemmelsen at du er mere blå end rød.
Selv om man er Socialdemokrat, er det tilladt at være bare lidt kritisk over for Mette F. Ingen er jo ufejlbarlige, heller ikke Mette.

Det er da det regeringen prøver på; først at give skattelettelser og så bagefter sige, at der mangler penge til forsvaret - No Shit Sherlock.

Og det bliver bare værre nordjyske blå vortesvin, der vil ødelægge vort parti indenfra!

Håber i kommer ned på 10% inden længe.

Alle røde, forlad S mens tid er.

"vort parti" sagde Jan, som aldrig har været socialdemokrat, hverken som medlem eller vælger, og som næppe heller narrer nogen udover måske sig selv.

Litte stakkel.

I modsætning til dig, vil jeg have mig tilladt, at bekymre mig på velfærdstatens vegne.

Men du kan åbenbart ikke selv tænke...🤣🤣😡😡🤢🤢🤢

Du tordner mod Socialdemokratiet under den nuværende regering. Du tordnede også mod Socialdemokratiet under 1-parti-regeringen. Og før det, da de sad i opposition, tordnede du også mod Socialdemokratiet. Alt sammen her på piopio.dk.

Du har aldrig været socialdemokrat, og at du nu forsøger at bilde os noget andet ind, gør dig kun til en fupmager.

Så er bajer.bumsen Jan på banen igen.
Det har også været en kold dag på park-bænken i dag. Så er par ekstra gibbernakkere er der nok gledet ned, kan vi se på sprogbruget.

Jeg har vist tjent flere kroner end dig, og stemt på Socialdemokratiet i mange mange flere valt end dig.

Men
Det må smerte alle socialdemokrater, at velfærdstaten bliver slagtet af kvinden fra nordjylland der svigter og lyver, for at tækkes hendes nu blå venner!

Derfor vil jeg fremover støtte SF, hvilket jeg også håber alle socialdemokrater vil gøre fremover.

Jamen jeg er SÅ imponeret. Mange flere penge og mange flere valg-år. Så må man da gerne bruge et svinsk sprog om dem man er uenig med.
DET var jeg bare ikke klar over.

GLEMMER DU SÅ HUSKER JEG !!!!

Hvis de fjerner Store Bededag ???

Er det nok ikke glemt på et par år.

Det vil altid hænge ved S. Her tænker jeg også på efterlønnen, er den helt glemt

Det farlige ved ikke at protestere, er at næste gang , kan det blive 2. Pinsedag. Derefter 2. Juledag. Især hvis der kommer en ren borgerlig regering.

Eller enuvære Julemanden

Nu er Store Bededag ikke en hverdag, men en helligdag eller Søndag om man vil. Så erstatning med løn for en hverdag rækker ikke. Søndags arbejde betales med et overtidstillæg på 100% inkl. pensionsindbetaling og feriepenge. Det kan da blive til en slat.

Annonce