Annonce

Som en søvngænger vakler Europa mod katastrofen

Nederlag i Ukraine. Højreekstremister i Europa-Parlamentet og den amerikanske republiks fald. Alt er på spil for Europa i 2024
Foto: Grafisk afdeling
Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio.
Hvis der er én ting Ukrainerne aldrig har manglet, så er det støtteerklæringer fra vesten.

“Hopes and prayers”, som man siger i USA.

Først og fremmest fra præsident Joe Biden, men også fra alle europæiske statsledere undtagen Putins håndgangne mand i Ungarn, Viktor Orban.

Herhjemme kan vi være oprigtigt stolte. På trods af Forsvarets jammerlige tilstand, har regeringen sat handling bag ordene. Danmark er helt i front, når det gælder om at støtte Ukraine.

Desværre står vi ret alene sammen med andre små og mellemstore stater i Norden og Østeuropa.

Trump håber på russisk sejr i år

Tyskland er stadig ude af stand til at tage vare på egen eller andres sikkerhed.

Storbritannien er Europas syge mand og store lande som Italien, Frankrig og Spanien snakker og snakker og gør ingenting.

Fronten bevogtes af mænd i 40'erne

I USA har republikanerne i snart et halvt år med fortvivlende succes forhalet den militære støtte til Ukraine.

Trump håber sandsynligvis, at Putin kan nå at vinde inden præsidentvalget i november. På den måde kan han påføre Biden et nederlag og undgå at udstille sig som Putins servile lakaj.

Trætte midaldrende mænd kæmper med røggranater 

I 2024 står Ukraine i en svær situation. Efter to år med uafbrudt kamp mod overmagten, er landets hær alarmerende tæt på at løbe tør for mandskab og artilleriammunition.

Fronten bevogtes af mænd i 40'erne, og kanonerne skyder røggranater som nødløsning.

Ukrainsk nederlag vil efterlade en selvsikker Putin

Som en Ebro-offensiv mislykkedes ukrainernes sommeroffensiv i 2023.

Uden markant forøgelse af den vestlige støtte, risikerer Ukraine at blive tvunget til at forhandle fra en position af svaghed.

Ukrainsk nederlag vil efterlade en selvsikker Putin med et sejrrigt militær og en økonomi, der er toptunet til krig.

Frihedens smedje er kold og tom

Ruslands materielle, industrielle og personalemæssige fordele i 2024 står i skærende kontrast til USA og Europa.

Det man i gamle dage kaldte “demokratiernes arsenal” og “frihedens smedje” kan ikke levere en tredjedel af de kvarte million artillerigranater, som Rusland producerer hver måned.

Man tvinger ukrainerne til at kæmpe med den ene hånd bundet på ryggen

For at det ikke skal være løgn, så lægger de vestlige lande pres på Ukraine for ikke at ramme strategiske mål i Rusland såsom olieraffinaderier.

Ikke alene leverer NATO-landene ikke den støtte, vi har lovet. Man tvinger ukrainerne til at kæmpe med den ene hånd bundet på ryggen.

Højrefløjen kan og vil ikke forsvare os

Samtidig med Ukraines kritiske situation, står Europa over for et politisk landskab i forandring, med et sandsynligt højreskred ved det kommende EU-parlamentsvalg.

De såkaldte nationale partier på højrefløjen er enten som Orbans ungarske Fidesz-parti åbenlyse Putin-beundrere, eller som vores eget Dansk Folkeparti i kategorien “national-defaitister” der står på spring for at opgive støtten til Ukraine.

Det er langt fra sikkert, at den amerikanske republik kan overleve endnu et stormløb

Og den grønne omstilling i EU? Den kan vi glemme alt om.

Kan republikken overleve endnu et stormløb?

En styrkelse af den yderste højrefløj i Europa risikerer at svække EU i en situation, hvor vi mere end nogensinde før har brug for at stå sammen.

For de venskabsbånd over Atlanten, der i 100 år har sikret demokratiets overlevelse i Europa, risikerer at brydes, hvis Trump vinder præsidentvalget i 2024.

Det er langt fra sikkert, at den amerikanske republik kan overleve endnu et stormløb, som det der skete 6. januar i 2021.

Det er nu, vi skal stå vagt og tro på vores værdier og institutioner

Situationen er mere alvorlig, end vi nok gør os klart, men svaret er ikke panik eller modløshed.

Det er nu, vi skal stå vagt og tro på vores værdier og institutioner. Tilføje højrefløjen et nederlag til EP-valget. Fastholde og øge støtten til Ukraine, og så håbe på det bedste, når amerikanerne går til valg til november.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvad er det for værdier Netavisen taler om vi skal stå vagt om? Er det de millioner af migranter der vil opløse nationalstaterne? Er det korruptionen i EU? Eller at demokrati kun gælder for værdier på venstre banehalvdel?

Fint nok at være kritisk overfor de aktuelle tilstande, det er jeg ofte selv, men svaret på spørgsmålet om, hvad der er værd at forsvare, kunne jo være så banalt som retten til frit at vælge landets ledere samt retten til at være og arbejde i opposition uden at falde ud af et vindue eller dø i en gulag langt oppe i det arktiske område.

Pios lederskribent er godt nok langt ude. De fleste af hans advarsler foregår i Danmark med en socialdemokratisk statsminister for bordenden, i en af de mest bagsrræbetiske og borgerlige regeringer i nyere tid. Aktive socialdemokrater burde rive Mette ned fra taburetten. Og hun er endda tavs om hungersnøden i GAZA. I burde skamme jer.

Der er heldigvis en bred vifte af partier, du kan stemme på, som har holdninger ikke langt fra dine.
Det er det gode ved et system som vores, hvor et parti blot skal nå 2 procent af stemmerne for at blive repræsenteret, og hvor der er direkte proportionalitet mellem antallet af stemmer og repræsentationen i tinget.

Det er bare beklageligt, eller nok snarere begrædeligt, at politikerne har spillet sig de fleste kort af hænde: De har stort set intet at skulle have sagt. Ikke længere.
EU bestemmer det meste, og internationale konventioner det meste af resten.
Tilbage er farven på toiletpapiret på Christiansborg - og ja, selvfølgelig, spørgsmålet om hvilken vej rullen skal hænge. Vigtige spørgsmål, særdeles vigtige.

Åh ja. Danske såkaldt socialdemokrater er havnet så langt ude på højrefløjen, at de hverken ved op eller ned.
Unge Fredrik Vad synes, det er et problem, at visse imamer ikke anerkender en borgerlig skilsmisse. Og det er det da også.
Men det er tilsyneladende ikke noget problem, at visse præster i den danske folkekirke er helt enige med deres muslimske kollegaer.

Der er masser af fornuft i dine betragtninger Niels Jespersen.
Men når du taler om at Ukraine skal forhandle ud fra styrke. Betyder det så at det narrativ den ukrainske ledelse agerer ud fra, skal være omdrejningspunktet?
Den 28. februar 2024 udtaler Zelensky, at Ukraine kun har mistet 31.000 soldater. Det eneste forhandlings-grundlag den ukrainske ledelse vil forhandle ud fra er, at russerne først skal trække alle tropper ud af Ukraine og Krim. Undskyld, men det forekommer kugleskørt. Er ledelsen af Ukraine mon kapret af (antirussiske) fantaster uden realitetssans?
Ville forhandlinger ikke have større chance for at komme i gang og realiseret, hvis europæerne kom til at sidde med ved bordet? I sidste ende kommer Europa til at betale for Ukraines genopbygning. Det skal ikke være amerikanerne, da de åbenbart har deres egen interesse i at Europa og Rusland bliver fastlåst i ufred.
Hvad siger du til det Niels Jespersen?

"Herhjemme kan vi være oprigtigt stolte. På trods af Forsvarets jammerlige tilstand, har regeringen sat handling bag ordene. Danmark er helt i front, når det gælder om at støtte Ukraine."
. . skriver Niels Jespersen, og glemmer helt, at stille sig kritisk overfor Løkke-regeringens evne og vilje til, overhovedet at gøre andet for Ukraine, end de sædvanlige "ambitiøse" udmeldinger, helt uden reelt indhold eller realitetssans.

Men nu er Piopio.dk jo også et medie, som "tager afsæt i et demokratisk socialistisk idégrundlag" - altså et socialdemokratisk ditto, som hellere danser two-step med Løkkes klovne, og deres "realistiske idealer", end at tage et reelt, konstruktivt standpunkt, for Europas sikkerhed.

For hvad er det vi kan være oprigtigt stolte af?

Et forsvar udstyret med slangebøsser? Et søværn som i bedste fald kan genere fjenden, ved at sænke vores rustbunker midt i Storebælt? F-16 fly til Ukraine, som bliver forsinkede, igen, igen? En forsvarsminister, som ikke aner, hvad der foregår i såvel hans eget ministerium, som i vores forsvar?

Men måske vi bør være stolte af, at vi er belemret med en statsminister, som ikke kender forskal på bnp og
budget, for det får ligesom det hele lidt ned på jorden!

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE16982507/mette-frederiksen-byttede...

Den er god med dig Charlie Brown - Hvorfor hopper du ikke tilbage på EB debat siderne - Du er genkendt -

Jens Brun, du har fuldkommen ret, vi har intet at være stolte af. Aldrig har landet manglet ledelse
som under mettes regering, intet fungerer optimalt, men den offentlige sektor vokser uhæmmet uden at
vise resultater af nogen art, alt er overladt til spindoktorer. Se blot på ejendomsvurderingerne
alle kan se den er hel gal, men alligevel griber regeringen ikke ind,det samme gælder forsvaret.

Ja, nu må vi tage kampen op og efterligne USA. Et selvstændigt EU/Europa? Hva ska vi da med det. Ik.

Men resultatet vil ikke udeblive. En verden for alvor delt i to med 1.300.000.000 mennesker i vesten og 6.700.000.000 i det globale syd i kampen om ressourcerne. En ressource kamp, hvor det globale syd har 80% i deres besiddelse. Dertil kommer en nu massiv militært oprustning på bekostning af velfærd for de mindre bemidlede.

Det bliver da vældig interessant at se udfaldet af den konstellation.

Og så er der jo lige klimaet. Det havde jeg næsten glemt :-)

Det er nu, vi skal stå vagt og tro på vores værdier og institutioner.

Problemet er blot at Niels Jespersen -chefredaktør på Netavisen Pio.- ikke ved hvad Danmarks værdier og institutioner består af.

Det ved til gengæld Inger Støjberg!

I Rusland har de børn og våben!

I Europa har vi fødevarer og universiteter!

Desværre har universiteterne glemt alt om hvad Europa og EU bygger på!

Fødevarer, fødevarer og fødevarer!

Så kom industrien og velfærden!

Og arbejdet med fødevareproduktionen blev så billig at såvel industriarbejdere som senere landbrugsarbejdere fik råd til ferier og flyrejser og hotelophold og restaurantsbesøg.

Og pludselig tog den kommunikative del af al produktion den væsentligste del af kagen.

Alt skulle sælges til alle!

Og pludselig glemte Europa hvor Europa kom fra!

Universitetsforskere overbeviste Paris om at de menneskeskabte klimaforandringer lå hos de to første udviklingstrin i Europa.

De ti efterfølgende slap fri! Alt det globaliserede!

C02 afgifter smadrer nu et Europa, der har sat sig selv skakmat i forhold til Rusland!

Vi har intet at forhandle med!

Fødevareproduktionen i Europa skal reduceres med 25%. 30% af Europa skal være uberørt natur!

I Rusland har de stadigvæk alt det som de hidtil har haft! Inclusive børnefødsler!

Europas kommunikative medarbejdere har sat Europa skakmat!

Inclusive Niels Jespersen chefredaktør på Netavisen Pio.

Europas chance er Inger Støjberg!

Hun kender Danmarks historie!

Og ved at “Det er nu, vi skal stå vagt og tro på vores værdier og institutioner”

Det oprindelige og arbejdende danske og europæiske folk gør oprør imod det kommunikerende Europa, der har glemt alt om Europas historie!

Rusland mangler fødevarer!

Europa havde engang fødevarer!

Nu må russerne stjæle hvad stjæles kan!

De har et uændret fødselstal og munde at mætte!

Men det fatter Niels Jespersen chefredaktør på Netavisen Pio ikke en dyt af!

Nu har han og millioner af danskere og europæere fløjet til Thailand i årtier og boet billigt og spist billigt og oplevet verdens strande!

Klart at manden tror at kun danske bønder er 30% af klimasynden i Danmark i alt 6.000 personer!

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio og han elsker sin luksus!

Men nu er det slut!

Inger Støjberg fortæller sandheden!

Putin vil have dansk landbrugsjord! Russerne sulter!

Alt imens Niels Jespersen der er chefredaktør på Netavisen Pio flyver til Thailand endnu engang denne sommer! Eller Spanien! Eller Maldiverne!

Man skulle jo gerne kunne imponere kommunikationsvennerne, når ferien er slut!

Nu forsvinder dansk landbrug til Putin!

Der er munde at mætte!

For øjeblikket har vi det herligt
her på Costa del Sol
i vort ny-nazistiske og asociale sammenhold
men den dag røde russerne kommer
og det gør de jo nok igen
har jeg solgt min hacienda og købt en ny i Californien.

Men…

Hvis Inger Støjberg blev statsminister i morgen kunne hun sikkert slå en handel af med Putin!

Landbrugsvarer for russisk gas og olie og zink og lithium, og natrium, og kalium, og rubidium, og cæsium og francium.

En verden i fred og fordragelighed med forståelse for Danmarks og Ruslands historie.

Fattigdom, fattigdom, fattigdom og nyudvikling!

Den første og største unødvendige forbrug af co2 kommer fra våbenproduktion,, forbrug af våben og planlægning af nye våben!

Den danske regering vil bruge 200 milliarder på ekstra våben de næste 10 år.

At tage landbrugsjord ud af drift ved opkøb handler også om klima og biodiversitet.

- Det her er en fantastisk nyhed og det bedste, der er sket for biodiversitet i Roskilde Kommune. Med de ekstra 55 ha ved Himmelev Skov opfylder vi samtidig vores 2030-målsætning for skovrejsning og udtagning af lavbundsjorde fra landbrugsdrift for at reducere CO2-udledningen. Men vi skal meget længere for at nå de mål, der er sat for 2040, siger formand for Klima- og Miljøudvalget, Jonas Paludan.

Med det nye opkøb kommer Himmelev Skov til at vokse fra 170 hektar til 265 hektar. Ifølge TV2 Kosmopol har Lejre, Køge, Høje-Taastrup Kommuner også for nyligt indviet skov på opkøbte arealer.

Tænk hvor meget skov de danske kommuner kunne få for 200 milliarder.

Og dansk landbrug kunne sende et kæmpe fødevareoverskuddet til Rusland.

Redde klimaet og redde russerne!

Putin ville ikke have en kinamands chance for at blive genvalgt!

Inger Støjberg som redder af Danmark, Europa og Rusland!

Alt imens kommunikatoren chefredaktør på Netavisen Pio “Som en søvngænger vakler i Europa videre mod katastrofen”

Populationen - befolkningen - i Europa er for længst vågnet op!

Jetlagget når sjældent at fortage sig fra de danske redaktører før den næste flyrejse er bestilt!

Europa klarer sig glimrende uden!

Mad på bordet og fred på landjorden!

Det er hvad europæere og russere ønsker!

Overklassen har for længst smadret klimaet!

Folk på jorden må stå sammen fra Ural til Alperne!

Historien gentager sig!

Overklassens idioter vil altid slås!

Folket vil have mad på bordet og retfærdig fordeling af goderne!

I Europa og i Rusland!

I Danmark og i Sverige!

I Tyskland og i Frankrig!

I Italien og i Grækenland!

Populationer der forener sig imod de riges krigslegetøj, hære af charterfly, luksusboliger og al unødig co2 forbrug!

Mælk, smør, ost, kartofler og korn mætter børn i Rusland, i Ukraine, i Polen, i Tyskland, i Danmark, i Sverige,….

Mennesker i alle lande, foren jer.

Alt er på spil for Europas chefredaktører!

Folket kan godt tænke selv!

Og det gør de så for igen at få mad på bordet!

Før Parisaftalerne lader Putin hente stumperne!

Ja med de EU politikere vi har. De minder om Ældresagen . Vil en masse men gør intet. Det danske Socialdemokrati ligeså for tiden. Et USA som begynder at gå op i limningen. HELDIGVIS OGSÅ ET PUTINSTYRET RUSLAND SOM SNART GÅR HELT GALT, men Putin om det bare han ikke tar hele jorden med sig.

Kære Niels Jespersen,

Du har vist taget de socialdemokratiske briller lidt for hårdt ned over næsetippen, for det er da en sjælden gang semi-populistisk selvforherligelse af SVM regeringens "tale meget og gøre lidt" politik. Hvis man ville det danske forsvar det godt, så er det bare at kopiere den norske tilgang; - læg en forpligtigende langsigtet strategisk politisk militærfaglig plan, - send pengene, og overlad så det militærfaglige til dem, som har det som deres levevej... Men nej, - den socialdemokratiske "børnebande" (her inkluderer jeg også MF, som mangler statskvindelig modenhed efter min ringe mening...) vil hellere endnu engang pleje egen nepo-andegård ved at overlade eks.vis koncernstyringsposten i Forsvaret til en statsanerkendt inkompetence fra den skandaleramte Vurderingsstyrelse, - nok blot fordi, at Poul Taanqvist var ham, der i sin tid katapulterede Barbara Berthelsen langt forbi det niveau, hendes realkompetencevurdering kunne have båret hende frem til...

Tesla har opgivet en billig folke Tesla 2, Apple har lagt deres elbil i skrotbunken efter 10 års milliard investering, VW har netop tilkendegivet de ikke længere kan følge med - For nu kommer kineserne med elbiler med dobbelt så moderne teknik og til den halve pris.

I USA er der et forbud mod kinesiske elbiler på vej grundet den nationale sikkerhed. Begrundelsen er, at de kinesiske elbiler, som alle andre elbiler, indsamler data og oplysninger, som den amerikanske regering altså mener kan skade den nationale sikkerhed. På den måde kan WHT reglerne omgåes. I EU taler man om told på kinesiske elbiler grundet mistanke om kinesisk statstøtte.

Men det stopper ikke kineserne, som har det globale syd marked for øje, som de kan levere elbiler og meget meget mere til. Et marked, som på sigt langt oversiger EU og USA. Et marked, hvor de vil udkonkurrere såvel USA som EU.

Dertil kommer, at Kina har adgang og ejerskab til den største del af Jordens naturlige ressourcer af de sjældne jordarter og metaller, som den moderne produktion er dybt afhængige af. På f.eks. det afrikanske kontinent har kineserne købt op i årtier af rettigheder over ressourcer. Ikke mindst ved at tilbyde den kinesiske model som gengæld til de berørte lande med opbygning af infrastruktur og skabe arbejdspladser.

Ikke så sær vores egen udenrigsminister har sagt vi skal skifte udenrigspolitikken i bl.a. Afrika ud med en værdiorienteret tilgang til en pragmatisk tilgang.

Sovet i timet? Vestlig arrogance? Vi er de bedste? Game over.