Annonce

Kritik af HK: Bagland vil vente og se 

Formanden for HK Sydjylland rejser en kritik af HK, som han mener bør slankes, men lokalformænd og landsformand forholder sig afventende
Foto: Emma Inge Hansen
Aktion i forbindelse med OK24
Bør HK i lyset af faldende medlemstal slanke organisationen? 

Det mener den nyvalgte formand for HK Sydjylland, Finn Sølvdahl, i et debatindlæg bragt i Netavisen Pio torsdag.

Han peger på, at HK har for mange fastansatte, medlemsvalgte politikere og at forbundshuset på Islands Brygge i København har en for dyr adresse.

HK Danmarks formand og en række lokalformand forholder sig afventende.

For tidligt at forholde sig til 

“I HK er vi, som de fleste ved, i gang med en større proces, hvor vi drøfter f.eks. kontingent, ydelser og struktur frem mod næste kongres,” udtaler forbundsformand for HK Danmark, Anja C. Jensen til Netavisen Pio.

“Så når Finn (Sølvdahl, red) skriver, at vi skal vende hver en sten, så er jeg helt enig. Det har været vores udgangspunkt fra starten af,” siger Anja C. Jensen med henvisning til Finn Sølvdahls indlæg.

Også formand for HK Sjælland, Estrid Husen, peger på, at HK er i gang med en større analyse af deres situation.

“Vi er i gang med en større analyse af, hvordan vi kan lave et bedre produkt til vores nuværende og kommende medlemmer, så flere ønsker at være medlem af HK. Det arbejde er vi i gang med og hver en sten bliver vendt,” udtaler lokalformanden til Netavisen Pio.

Estrid Husen mener derfor, det er for tidligt at forholde sig til de emner, Finn Sølvdahl, rejser.

“Og før vi er færdige med det, så vil jeg helst ikke udtale mig om, hvorvidt vi er for mange politikere eller for mange medarbejdere eller om forbundshuset, som ligger i København, er for dyrt eller ej,” tilføjer hun.

Medlemmerne bestemmer 

I HK Nordjylland peger formand Christina Madsen Kristiansen på, at det må være op til medlemmerne at vurdere, hvor mange politisk valgte, der skal være.  

Adspurgt om, hvorvidt hun er enig i Finn Sølvdahls kritik, svarer hun:

“Både ja og nej. Generelt er vi bevidste om vores medlemstal og har fokus på, hvad der interesserer vores medlemmer. I forhold til om vi har for mange politikere eller ej, så er det kongressen, der beslutter, hvor mange vi skal være,” udtaler hun til Netavisen Pio.

Det er en postgang for tidligt at begynde at sige, at vi skal være færre

“Så det er en postgang for tidligt at begynde at sige, at vi skal være færre. For det er ikke os, der er valgte, der skal bestemme, om vi skal være flere eller færre. Det er vores medlemmer på kongressen,” uddyber hun.

Nyt kontingent 

Formand for HK Hovedstaden, Peter Jacques Jensen, peger på, at HK har vedtaget en ny kontingentmodel, som gør det billigere for de lavest lønnede medlemmer.  

"Han stiller nogle spørgsmål til det bestående. Det synes jeg grundlæggende er rigtig fint. Jeg tror endda, at der er behov for at stille mange flere og også endnu større spørgsmål. Det er en proces, vi har gang i. Men vi er faktisk ret velbelyste om, hvad vores medlemmer mener om vores kontingent"

Den nye kontingentmodel blev vedtaget i HK december 2023 og indebærer, at visse af de lavest lønnede medlemmer som butiksansatte med en månedsløn under 25.00 kroner, kun vil skulle betale 300 kroner om måneden for medlemskab af fagforening mod bedre lønnede, som skal betale 500 kroner.

"Jeg tror, at det nye kontingent, vi har lavet, lige er det, vi har brug for. Den beslutning har vi netop truffet enstemmigt, og den står jeg loyalt ved," udtaler  Peter Jacques Jensen.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

For hver dag I venter, taber fagforeningerne medlemmer og status. Allerede i min tid i DLF begyndte vokseværket, der nu er ved st kvæle den fagbevægelse vi ikke kan undvære. Kom nu ind i debatten.

Dette er mit vidnesbyrd om, hvordan jeg endelig sluttede mig til den nye verdensorden, Illuminati, efter at jeg har forsøgt at deltage i over 2 år nu, men svindlere tog penge fra mig flere gange. Jeg har søgt efter at blive medlem af Illuminati så længe, ​​men svindlere bliver ved med at tage mine penge, indtil tidligt i år, da jeg mødes med Lord Felix Morgan online, kontaktede jeg ham, og jeg forklarede ham alt, og han anbefalede den brugte registrering, og jeg betalte for stort medlem for at få mig i gang, og jeg blev indviet i Verdensordenen, og jeg modtager summen af ​​$4.000.000 US-dollars efter min indvielse var gennemført. Jeg er meget glad! Og lover at sprede Lord Felix Morgans gode arbejde. Hvis du er interesseret i at tilslutte dig den nye verdensorden Illuminati i dag, så kontakt Lord Felix i dag, han er din bedste chance for at få medlemskab af Illuminati, som du altid ønsker. Kontakt Lord Felix Morgan E-mail: Illuminatiofficial565@gmail.com eller Whatsapp +447918641801