Corydon undskylder corona-snyd

"Det er meget alvorligt og på ingen måde i overensstemmelse med Børsens værdier," lyder det fra chefredaktøren om annoncesvindel.
Der blev manipuleret med salgstallene i Børsens annonceafdeling for at opnå en højere kompensation fra staten for tabt annoncesalg.

Det konkluderer en ekstern undersøgelse nu, efter at Børsen i sidste måned bad advokatfirmaet Plesner undersøge om coronakompensationen havde været for høj. Undersøgelsen kom, efter en whistleblower havde gjort Børsens direktør, og ansvarshavende chefredaktør, Bjarne Corydon opmærksom på en række mails om netop annoncepenge.

“Advokatundersøgelsen bekræfter desværre de oplysninger, som jeg for nogle uger siden blev gjort bekendt med via en whistleblower," siger Bjarne Corydon i dag.

"Det er meget alvorligt og på ingen måde i overensstemmelse med Børsens værdier. Børsen skal ikke modtage en krone mere i kompensation, end vi er berettiget til. Jeg vil gerne undskylde sagen over for læsere, myndigheder og det øvrige samfund."

Tilbagebetaler støtte

Undersøgelsen viser således, at der i Børsens annonceafdeling i strid med reglerne har været tiltag med henblik på at begrænse eller påvirke timingen af annonceindtægter med det formål at optimere den kompensation, som mediehuset modtog i coronastøtte.

I alt er annonceordrer for 158.319 kroner flyttet ud af støtteperioden i 2020 uden rimelig begrundelse. I modsat retning trækker, at en grundig efterkontrol af annonceordrer viser, at Børsens annonceindtægter har været overvurderet med 94.767 kroner i samme periode.

Samlet korrigeres annonceomsætningen i støtteperioden således med 63.552 kroner. Med en kompensationsgrad på 80 procent betyder det, at Børsen har modtaget 50.842 kroner i støtte på et forkert grundlag – penge, som nu straks tilbagebetales.

Sætte to streger under

“Jeg vil gerne slå fast, at vi ikke kan sætte to streger under noget beløb i denne sag, før vi har været i dialog med myndighederne," siger Bjarne Corydon.

"Jeg har derfor i dag taget kontakt til Slots- og Kulturstyrelsen med henblik på at kunne give Styrelsen en redegørelse for undersøgelsen og dens konklusioner."

Fire fyres

På baggrund af konklusionerne i advokatundersøgelsen har Børsen valgt at stoppe samarbejdet med tre medarbejdere i annonceafdelingen. Også Børsens kommercielle direktør, Frederik Gundorph Olesen, har forladt sin stilling.

Undersøgelsen giver ikke anledning til at konkludere, at han har foranlediget eller været bevidst om de begåede fejl. Som ansvarlig for den kommercielle afdeling på Børsen har det dog været hans ansvar proaktivt at sikre, at sådanne fejl ikke kunne finde sted. Denne udeladelse har gjort, at samarbejdet bringes til ophør.

Undersøgelsen fra Plesner konkluderer, at ingen på Børsen personligt har haft økonomisk vinding ud af det skete.

Børsen vil nu gennemgå, om de eksisterende kontrol- og oplæringsprocesser er tilstrækkelige til at sikre, at en lignende sag ikke kan forekomme i fremtiden.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Corydon, det ville klæde dig (også) at undskylde, at du solgte DONG til en kapitalfond (der sikkert ikke betaler skat i DK) til 'langt' under værdien.
Her er der vist tale om et langt større beløb.

Goddag mand økseskaft

, kurt Jense, Det har intet med emnet at gøre, lyder kun som en dumsmart bemærkning. som ingen kan bruge til noget.

Men det har jo overhovedet intet at gøre med den aktuelle sag.

Fakta: DONG blev ikke solgt; staten er stadig majoritetsejer. DONG viste sog at være en bedre forretning end den var prissat til, hvilket en aktiv ejer som GS jo også har bidraget til. Spørgsmål: Hvis BC og finansministeriet havde syltet nogle bedre bud på DONG-altierne, hvorfor gik Venstre og Claus Hjorth ikke efter dem da de fik magten? Hvis der var noget at komme efter, havde de da elsket at slagte Soc for det!

BC - du betaler bare pengene tilbage med renter...

Annonce