Demokratiet er i fare, hvis Trump bliver genvalgt

Inkompetente Donald Trump har i sin præsidentperiode manipuleret, løjet og undermineret demokratiet
Tanken mod varme himmelstrøg, store biler og den amerikanske drøm har fascineret mig siden barnsben. Derfor har jeg altid haft et brændende ønske om at besøge verdens mægtigste demokrati.

Men i øjeblikket ligger tankerne om USA som demokratiets højborg længere væk end afstanden mellem Danmark og Saharas ørken.
Stemmeoptællingen har budt på et hektiske par dage, hvor vi på tredjedagen stadigvæk ikke har fundet en vinder af det amerikanske præsidentvalg.

Den demokratiske præsidentkandidat, Joseph Biden, står over den republikanske præsident, Donald Trump.

Amerikanerne er splittede

Valget har vist sig at være langt tættere, end prognoserne havde forudset. Biden og Trump udgør hver sin fløj i det politiske landskab. Derfor taler stemmeoptællingen sit eget sprog, når eksperter vurderer, at den amerikanske befolkning er mere splittet end nogensinde.

Donald Trump truer demokratiets velbefindende. Derfor sætter det dybe spor i mit sind, når amerikanske borgere bliver opslugt af ‘trumpismen’ og ser ham som en lysende stjerne på den klare nattehimmel.

Tværtimod ser jeg ingen stjerne. Han er en måneformørkelse, som fjerner ethvert lys og håb. Både for USA og verden.

Corona var fakenews indtil hundretusinder døde

På fire år har han formået at trække USA ud af Parisaftalen og slettet alt fodarbejdet fra Obama-administrationens forsøg på en samlet global klimaindsats.

Under Trump er hatecrimes på sit højeste i 16 år, og corona var fake news ifølge selvsamme præsident, hvilket har kostet hundredetusinder af amerikanere livet.

Jeg tør ikke forestille mig, hvad for en tilstand han ville efterlade verdens største demokrati i, hvis han får 4 år mere på verdens mest magtfulde position. Det mest absurde er hans tilstedeværelse.

Notorisk løgner

Som præsident burde han have været demokratisk bindeled, ikke en tikkende udemokratisk bombe, som insinuerer, at der foregår valgfusk i et hemmeligt komplot mod ham. Der findes ingen evidens på Trumps anklager.

Amerikanere har haft fire år med den notoriske løgner. Hvis de genvælger ham, blåstempler de ikke bare hans politik, men også hans politiske handlemåde og retorik for fremtidens generationer.

Sølvpapirshatten trykker på den amerikanske befolkning. Jeg håber bare, de formår at tage den af.

Adam El-Matari er historiestuderende på Aalborg Universitet med sidefag i dansk.


placeholder

Annonce