DSU-formand om VU-spionage: ”Amerikanske tilstande”

Formanden for Danmarks Socialdemokratisk Ungdom kalder overvågningen af Mette F. for ”pinlig” og et udtryk for ”panik før lukketid”.
To højtstående medlemmer af Venstres ungdomsorganisation har iført solbriller og avanceret udstyr, stået bag en systematisk overvågning af Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen.

Det kunne Ekstra Bladet torsdag afsløre.

 

DSU-formand: Usympatisk amerikanisering af valgkampen

Afsløringen af Venstres Ungdoms spionage forarger formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Frederik Vad Nielsen. Han kalder kampagnen ”usympatisk” og mener, at den bærer præg af amerikanske tilstande:

Det er en hidtil uset amerikanisering af valgkampen

”Jeg synes, det er en dybt usympatisk kampagne fra Venstres Ungdom. Det er en hidtil uset amerikanisering af valgkampen, hvor man aktivt forsøger at presse et menneske til at begå fejl for derefter at bruge det imod dem”, siger Frederik Vad til Netavisen Pio.

Han afviser samtidig, at DSU har overvejet lignende metoder, men ser i stedet spionagen som ”panik før lukketid” og efterlyser svar fra VU’s formand, Jakob Sabroe:

”De her metoder hører ingen steder hjemme og ligger langt fra, hvordan vi arbejder i DSU. Jeg ser det som et udtryk for panik før lukketid fra VU’s side. Jeg synes, Jakob Sabroe skylder svar på, hvem der har finansieret de to medlemmers aktiviteter. Det er jo ikke helt billigt at rejse landet tyndt”.

Frederik Vad Nielsen forsøgte i går på Twitter at få Jakob Sabroe i tale.

placeholder

 

VU-spioner løj for journalister

Adspurgt af Ekstra Bladets udsendte, ville de to VU-spioner hverken afsløre deres tilhørsforhold, deres bevæggrunde for at følge Mette Frederiksen rundt i landet eller hvem, der finansierer deres færden i hælene på S-formanden under valgkampen.

”Jamen vi ville egentlig bare komme og se det her valgdeltagelse her”, lød det fra den ene, der blev konfronteret af Ekstra Bladet.

”Vi freelancer sådan lidt. Vi hygger os lidt med det,” forsætter han og viser et uofficielt pressekort, mens han i samme ombæring afviser, at de har forbindelse til Venstre.

Billedemateriale har dog vist, at der er tale om Venstres Ungdoms retsordfører, Ivan Al Halili, og formanden for VU i Horsens, Carl Grauballe.

 

VU-formand havde kendskab til overvågning

Netop dette og andre spørgsmål har Netavisen Pio forsøgt at få besvaret af Jakob Sabroe. Han ønskede dog ikke at svare på vores spørgsmål, men afviste ganske kort, at Venstres Ungdom har finansieret overvågningen.

De er frivillige, vi har ikke betalt dem for det. De har lånt en bil af deres forældre

”De er frivillige, vi har ikke betalt dem for det. De har lånt en bil af deres forældre,” lød fra formanden for Venstres Ungdom til Netavisen Pio.

Overfor Ekstra Bladet siger Jakob Sabroe dog, at idéen er opstået i Venstres Ungdom. Til DR Nyheder erkender Sabroe, at han har haft kendskab til overvågningen af Mette Frederiksen.

”Vi synes, hun skylder svar til danskerne. Hvem er det, der skal have ret til den her famøse tidligere pension? De svar mangler vi. Vi vil prøve at se, hvad hun siger, når hun er ude og møde danskerne,” siger han til DR.

Adspurgt om, hvorfor Venstres Ungdom ikke har spurgt Mette Frederiksen direkte, svarer Jakob Sabroe afvigende:

”Det vigtige er jo ikke, hvem der spørger. Om det er en VU'er eller en vælger”.

Formanden for Venstres Ungdom siger ligeledes overfor DR, at han ikke ser noget forkert i overvågningen, som han siger vil fortsætte, og langer i stedet ud efter Socialdemokratiets reaktion på initiativet.

”De har råbt ”skrid” og fulgt efter dem i en til to timer i fem biler.”

Han ville passe ind i den værste del af Folketinget. Det er pinligt

Den anklage afviser DSU-formand Frederik Vad Nielsen dog:

”Jeg ser det mest som en dårlig undskyldning,” siger han til Netavisen Pio og ryster på hovedet af udsigten til at overvågningen vil fortsætte.

”Ved at blåstemple sådanne metoder viser Jakob Sabroe jo, at han ville passe ind i den værste del af Folketinget. Det er pinligt,” lyder det afslutningsvis fra Frederik Vad Nielsen.
 

Mette F lader sig ikke påvirke

Hos Socialdemokratiet ser formand Mette Frederiksen de to VU'eres aktivitet som et udtryk for, at Venstre har mere travlt med Socialdemokratiet end dem selv.

'Jeg vil fortsætte med at fremlægge Socialdemokratiets egen politik og fortælle om, hvad vi gerne vil. Og så må Venstre jo selv redegøre for, hvorfor deres valgkamp handler mere om os end om dem selv.' udtaler hun til Ekstra Bladet.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce