Annonce

Elev vil ikke give hånd: “Det er ulækre billeder”

S-ordfører reagerer på video af 9. klasses elev i Norge, der nægter at give hånd til en kvindelig skoleleder. Frie Grønne: “Ingen stat skal tvinge borgere til håndtryk”.
Foto: Socialdemokratiet
Folketingsmedlem Bjørn Brandenborg (S).
 

En videooptagelse af en mandlig norsk 9. klasses skoleelev, der nægter at give hånd til sin kvindelige skoleleder i forbindelse med overrækkelse af eksamensbevis, skaber debat i både Norge og Danmark.

Socialdemokratiets retsordfører, Bjørn Brandenborg, betegner billederne på videoen som “ulækre”:

“Det er ulækre billeder og udtryk for et menneskesyn, der ikke bare undertrykkende og modbydeligt, det er uforeneligt med alt det vestlige demokratier bygger på,” skriver Brandenburg på Twitter og fortsætter:

Det foregår også i Danmark

“Desværre bliver man ikke længere overrasket. Det foregår også i Danmark. Imens har venstrefløjen travlt med at relativisere problemerne. Den vigtigste udlændingepolitiske kamp nu og her er ikke om antal, det er om værdier, menneske - og kvindesyn.”

“Forældre, vi bor i Norge”

På videoen ser og hører vi, hvordan skolelederen umiddelbart reagerer på hændelsen:

“Folkens, vi bor i Norge, og sådan kan vi ikke have det. Sådan kan vi ikke være. Forældre, vi bor i Norge,” siger skolelederen til elever og lærere forsamlet i salen på skolen og fortsætter:

“I skal arbejde med norske kvinder, ellers får I ikke succes i Norge. Det må I klare. I forældre, I må klare det.”

Skolelederen har efterfølgende beklaget hændelsen i en mail til forældrene. Ifølge flere norske medier betegner hun sin reaktion som “for stærk og konfronterende".

Politisk leder af Frie Grønne, Sikandar Siddique, kritiserer ikke eleven med derimod skolelederen. Han betegner på Facebook hendes reaktion som “uprofessionel og forkastelig”: 

ingen stat skal tvinge borgere til håndtryk ved statsborgerskabsceremoni

“Ingen lærere skal tvinge elever til fysisk kontakt på skolen, og ingen stat skal tvinge borgere til håndtryk ved statsborgerskabsceremoni. Alle mennesker skal have retten til selv at bestemme, hvem de vil berøres af. Punktum.”

På Twitter betegner han hændelsen som et overgreb mod eleven:

“Hvis man ikke har lyst til at blive fysisk antastet af en chef eller lærer, men tvinges til det. Så er det da gudhjælpemig et overgreb.” 

Siddique mener desuden, at den kvindelige norske skoleleder bør retsforfølges.

Seniorkonsulent hos SF, Casper Gronemann, er en blandt mange, der har lagt den omtalte video op på Facebook.

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tja, og bagefter undrer vi os over, at virksomhederne tøver med at ansætte ham.

Vi bør undre os over, hvorfor at vi tillader disse islamtilhængere at bo i Skandinavien, når der allerede findes 53 erklærede muslimske stater i verden. Hvis du læser Koranen, finder du et ganske klart svar; Allahs slaver har pligt til at tilvejebringe, at hele verden kommer under Allahs lov.

@ Peter Jensen
Som Jesus sagde: Gå ud vi verden og gør alle menneskene til mine disciple. Altså det sammen. Du der historisk analfabet.

Jack. Der er STOR STOR forskel på Koranen og Biblen. Og lige så stor forskel på om de forskellige og hvordan de forskellige budskaber efterleves.
Så den med analfabet, skal du nok ikke råbe for højt med.

"Siddique mener desuden, at den kvindelige norske skoleleder bør retsforfølges."

HURRA - TILLYKKE Danmark !!

Sikandar Siddique er ikke længere medlem af folketinget.

HURRA HURRA HURRA
.

Siddique får nok stadig ventepenge eller hvad det nu hedder inden for politikersproget. Ham skal man ikke lytte til, for storken har afleveret ham forkert.

Siddique får nok stadig ventepenge eller hvad det nu hedder inden for politikersproget. Ham skal man ikke lytte til, for storken har afleveret ham forkert.

Det værste er jo, som jeg flere gange har pointeret, at dette sker som resultat af en bevidst politik fra Folketinget - i Norge Stortinget. Man ønsker virkelig denne udvikling - en udtyndning af danskerne/nordmændene - for ellers havde man modarbejdet den.
Hvad der driver politikerne er formentlig udsigten til fede job og fede pensioner. Sådan har det altid været. Man sælger gerne sit land for ussel mammon.

God pointe. Uanset hvad politikere siger til valg, så er demografi skæbne. Virkelighedens matematik er, at unge tilvandrede islamtilhængere lige nu dominerer på fødegange og i skoler, imens den gamle euroæiske befolkning dominerer på plejehjem og gravpladser. Alligevel bliver danskerne ved med at stemme SVM og venstre for. Lige nu er der reelt kun 10 folketingsmandater, der reelt ønsker at stoppe befolkningsudskiftningen.

Skik følge - eller land fly er en etisk forankring og kultur i Danmark. Den holdning har givet mange danskere stor succes i udlandet. Vi kan ære og tilpasse os den lokale kultur, sæder og skikke.
Det forventer vi også af nye borgere. De fleste nye medborgere med ligeså ydmygt sind forstår at tilpasse sig. Danmark er ikke et land for store egoer. Vi skal gerne kunne være her allesammen.

Det lyder godt, men alligevel har danskerne kun stemt 10 mandater ind i november, som går ind for det synspunkt. De øvrige 169 folkevalgte går kun op i EU, EMRK, EMD og påståede "europæiske menneskerettigheder" til kriminelle vandrere fra mellemøsten og Afrika i Danmark.

Det er måske ikke så meget selve det manglende håndtryk man skal bekymre sig om. Det er mentaliteten og indstillingen bag handlingen der er mest bekymrende.
At Sikandar gerne ser at vi alle bøjer os i støvet for hans herrefolk, kan vi være bedøvende ligeglade med.
Han er et stort 0, og bliver aldrig andet fremover.

Sikandar Siddique lever i en mørk middelalderen. Modig rektor, der tør tage bladet for munden.

En rektor som udviser en voldelig adfærd mod en elev ved at hive og flå i ham. Det er uhørt og bør have et retsligt efterspil.

Jeppe, du er lige så meget på tværs som du altid har været. Du må ikke have det let her i tilværelsen.

Nej han har det hårdt denne Jeppe Lindholm - måske skyldes det at den 'Bugatti' han har bestilt ikke er leveret til tiden
.

Det er lige præcis derfor jeg er sten rig. Det er derfor jeg er en vinder. Jeg går mine egene veje uanset en hver trend. Hverken mere eller mindre. Og jeg har en enorm succes med det.

“Det er ulækre billeder”

Hold da kæft, hvor er Danmark kommet langt ud i tovene.

Hvor er det heldigt for dig JL at du ikke længere er dansk statsborger og heller ikke bor i DK.

Du behøver slet ikke bekymre dig!
.

Det er Norge. Læs nu artiklen først.

Det må skyldes varmen,at tonen herinde er så modbydelig og personlig.
Tag nu og find de saglige argumenter frem,det er dem der holder.
God sommer 🇩🇰🇩🇰😄

Det må skyldes varmen,at tonen herinde er så modbydelig og personlig.
Tag nu og find de saglige argumenter frem,det er dem der holder.
God sommer 🇩🇰🇩🇰😄

Ja, det er virkelig ektremt ulækre billeder. Altså virkelig klamme, sindsygt ulækre billeder. Altså virkelig klamme, sindsuýge, hunde ulækre ulækre billeder.

Tilføj endelig, vis jeg har glemt nogle "moderne" SoMe kraftudtryk.

Der er skatteborgerbetalte præster i den danske folkekirke, der nægter at give kvindelige kolleger hånden ved indsættelsen.