Fagforeninger vil hente børn hjem fra Syrien

”Børn skal ikke lide under nogle beslutninger, som forældrene har taget på deres vegne,” lyder det fra FOA
Efter at blå bloks modstand mod at hente børnene til de såkaldte fremmedkrigere hjem fra fangelejrene i Syrien er blevet brudt, opfordrer en række fagforbund nu også regeringen til at hente dem hjem.

”FOA har en holdning, fordi vi her først og fremmest tænker på børnene,” siger Pia Heidi Nielsen, sektorformand og medlem FOA’s politiske ledelse og hovedbestyrelsen, der udtaler sig på forbundets vegne.

placeholder

”Børnenes tarv er det vigtigste, hvilket er årsagen til, at vi har en holdning til lige netop denne her dagsorden. FOA har jo den pædagogiske sektor, som er en af de fire sektorer i forbundet. Derfor har vi som forbund en særlig interesse i at kigge på børnenes tarv, så det er selvfølgelig en vigtig dagsorden.”

Terrorister

19 danske børn befinder sig i al-Roj og al-Hol-fangelejrene i Syrien, mens 12 voksne statsborgere er tilbageholdte i lejre eller fængsler i den nordøstlige del af landet. De og andre tilbageholdte personer fra Vesten er mistænkt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat.

I alt anslås over 400 voksne europæere og 700 børn, hvoraf de fleste er under 12 år, at befinde sig i fangelejre i det nordøstlige Syrien.

Her har de været holdt tilbage, siden terrorkalifatet kollapsede, og Islamisk Stats sidste bastion ved byen Baghouz i 2019 blev indtaget af de kurdiske YPG-styrker.

Når regeringen, med støtte fra blå blok, afviser at hente børnene hjem sker det med henvisning til frygten for, at deres forældre efterfølgende vil følge med.

"Har man tilsluttet sig et islamistisk kalifat… så er man terrorist i mine øjne," lyder det fra Socialdemokratiets udlændingeordfører, Rasmus Stoklund.

placeholder

Børnenes statsminister

Pia Heidi Nielsen understreger, at hun har forståelse for regeringens bekymring. Ifølge sektorformanden må det dog i givet må være op til myndighederne og domstolene at tage stilling til, om forældrene udgør en sikkerhedsrisiko eller ej, hvis – eller når – de kommer til Danmark.

I stedet henviser Pia Heidi Nielsen til, at statsminister Mette Frederiksen (S) i sin nytårstale i 2020 talte om at være ”børnenes statsminister”.

Burde komme på andre tanker

”Det er en sætning, som Mette Frederiksen har sagt og derfor mener vi også, at hun lige præcis her burde komme på andre tanker i forhold til at tage vare om børnenes tarv,” siger sektorformanden.

”Børn skal ikke lide under nogle beslutninger, som forældrene har taget på deres vegne.”

FH uden officiel holdning

Ifølge Politiken støttes opfordringen også af Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (Bupl), Socialpædagogernes Landsforbund samt Danmarks Lærerforening.

Til gengæld mener Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) officielt ikke noget om børnene i Syrien.

”Vi har besluttet ikke at have en holdning til det spørgsmål”, siger næstformand i FH, Bente Sorgenfrey, til avisen.

Og det samme oplyser landets største fagforbund, 3F, til Netavisen Pio.

Børneafdeling

Ifølge Ekstra Bladet oplyste Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) angiveligt i september 2020 ikke bare regeringen om, at Islamisk Stat planlagde at smugle en gruppe på 350 udenlandske børn ned til 10 år ud fra fangelejrene al-Hol og al-Roj i Syrien for at træne dem til at begå terror i deres hjemlande.

Avisen skriver, at FE ligeledes fortalte, at Islamisk Stat har oprettet en børneafdeling i det afsnit i al-Hol-lejren i Syrien, hvor flere danske børn opholder sig. Udenrigsministeriet, Justitsministeriet, Forsvarsministeriet og Statsministeriet blev således orienteret om, at Islamisk Stat var lykkedes med at oprette en gruppe i selve al-Hol-lejren med navnet "Kalifatets Løveunger".

"Hvor er det crazy, at vi skal have sådanne oplysninger fra en avis og ikke regeringen, hvis oplysningerne er korrekte," skriver De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, på Twitter.

placeholder

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Har fagforeningerne ikke nok at se til, f.eks. at forhindre en nedlukning af hele fagbevægelsen...for at spille det i hænderne på de gule nassere...

Kan PET oplyse om e.b artikler er valide. Hvorfor lækker PET til medie? Der er noget der halter her. Børnene kan hjemtages mødrene må retsforfølges hvor de er. Kurderne vil ikke have dem. Hvad vil mødrene selv

Kan PET oplyse om e.b artikler er valide. Hvorfor lækker PET til medie? Der er noget der halter her. Børnene kan hjemtages mødrene må retsforfølges hvor de er. Kurderne vil ikke have dem. Hvad vil mødrene selv

Er det bedre at: det danske samfund og danskerne (de etniske) skal lide under nogle beslutninger, som forældrene har taget på deres vegne, og nogle beslutninger som nutidens politikere tager, hvis børnene kommer "hjem"???

Især hvis deres forældre kommer med. Det kommer til at koste en krig at holde øje med dem. Så glem al snak om hvad Rasmus Paludan har kostet politiet.
det har kostet at

”Børn skal ikke lide under nogle beslutninger, som forældrene har taget på deres vegne, siger FOA.
Magen til vrøvl skal man da lede længe efter. Alle børn " lider" da af forældres beslutninger, med mindre de er tvangsfjernet.
Men FOA må have for lidt at lave siden de begynder at bekymre sig om børns vilkår.

Jeg mener fagbevægelsen skal begynde at tage sig af dem der har mistet deres arbejde under corona krisen.
De steder hvor begge voksne i familien har mistet deres arbejde er meget hårdt ramt. De små erhvervsdrivene har DR og TV2 i ryggen for tale deres sag.
Brug kræfterne på at kæmpe for jeres kunder i medierne og ikke på at føre udlænding politik.

Annonce