Annonce

Forsvarets fagforeninger: “Tak for ingenting”

Denne uges forsvarsforlig bliver modtaget med skuffelse af Centralforeningen af Stampersonel og HKKF - Soldaternes Fagforening.
Foto: Forsvarsgalleriet/Line Fjordside
Værnepligtige
De to fagforeninger, som organiserer fastansatte soldater og befalingsmænd, HKKF - Soldaternes Fagforening, og Centralforeningen af Stampersonel, modtager denne uges forsvarsforlig med skuffelse.

Selv om der med det brede politiske forlig, som ti partier står bag, er afsat 143 milliarder kroner til Forsvaret over de næste ti år, er skuffelsen til at tage og føle på. Skuffelsen skyldes ikke mindst, at forsvarsforliget alene er en rammeaftale, som først udmøntes konkret i delaftaler til efteråret.

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) bebudede i forbindelse med præsentationen af forsvarsforliget onsdag, at første delaftale vil handle om, hvordan man fastholder de nuværende ansatte i Forsvaret.

Men også denne delaftale vil først blive forhandlet på plads efter sommerferien. Og det falder bestemt ikke i god jord hos Centralforening af Stampersonel, som er Forsvarets største fagforening med omkring 9.000 medlemmer. Nemlig befalingsmænd i Hæren, Beredskabsstyrelsen, konstabler i Flyvevåbnet, Søværnet og Beredskabsstyrelsen samt Forsvarets civile tjenestemænd:

“Nu skal vi igen vente”

“Tak for ingenting, forsvarsminister! Igen må soldaterne betale prisen for politikernes manglende vilje til at handle! Nu skal vi igen vente og vente alt imens Forsvaret bløder ansatte - næste år kommer der igen nye opgaver - er der mon en voksen tilstede i lokalet?,” spørger formanden for Centralforeningen af Stampersonel (CS), Jesper Korsgaard Hansen, på Twitter.

Igen må soldaterne betale prisen for politikernes manglende vilje til at handle

CS organiserer befalingsmænd i Hæren, Beredskabsstyrelsen, konstabler i Flyvevåbnet, Søværnet og Beredskabsstyrelsen samt Forsvarets civile tjenestemænd.

HKKF - Soldaternes Fagforening, som organiserer andre omkring 4.600 konstabler, korporaler og værnepligtige i Hæren, er også skuffede. Blot er tonen her mere afdæmpet:

“Historisk forsvarsforlig indgået mellem 10 af Folketingets partier. Det er vi i HKKF - Soldaternes Fagforening - rigtig glade for. Men vi savner noget konkret i forhold til fastholdelse. Det faste personel er essentielt, hvis vi skal lykkes med genopbygningen af Forsvaret,” skriver fagforeningsformand, Tom Block, på Twitter.

Brigadegeneral: “Alt er sparket til hjørne”

Også i de øverste luftlag i Forsvaret modtages forsvarsforliget med stor skuffelse.

Hærens næstkommanderende, brigadegeneral Henrik Lyhne, frygter således, at den nuværende uholdbare situation i Hæren med tømte lagre, nedslidt udstyr, gamle uniformer og utidssvarende kaserner tager for lang tid at bringe til ophør:

Hæren er i en kritisk situation

“Alt er nu sparket til hjørne. Jeg sporer en akut mangel på forståelse af, hvor hastende Hærens problemer er. Hæren er i en kritisk situation – så kritisk, som jeg aldrig har set den før,” siger brigadegeneralen til Berlingske.

Han mener, at man med beskedne midler allerede i morgen kunne iværksætte tiltag, som ville vise soldaterne, “at vi gerne investerer i dem”.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det hele bygger på et forsvar, som reelt aldrig har været i krig. Krig, som er noget helt helt andet end forsvarshverdag. Den dag det sker vil det være et enomr chock for alle.

Så skal der arbejdes for noget, så er det at undgå krig.

Efter en mega milliard aftale finder forsvarets organisationer endnu engang klynkofonen frem!??