Annonce

Gnisten er væk: Mette Frederiksen og fagbevægelsen skal i parterapi 

Foran et publikum skal statsministeren og fagbosser krænge deres hjerter ud med hjælp fra en psykolog. Det sker på Folkemødet på Bornholm.
Foto: 3F/Joachim Rode
Statsminister Mette Frederiksen taler til 3F's kongres, september 2022.
Har man fulgt bare en lille smule med i forholdet mellem Socialdemokratiet og fagbevægelsen, ved man, at det ikke just har været en dans på roser, siden SVM-regeringen besluttede at fjerne store bededag som helligdag.

Men nu står en psykolog klar til at give førstehjælp til forholdet mellem det gamle arbejderparti og fagbevægelsen.

Skal finde kærlighedssproget frem 

Under Folkemødet på Bornholm vil statsminister Mette Frederiksen (S) indfinde sig på scenen sammen med formand for 3F, Henning Overgaard, og formand for FOA, Mona Striib.

Her vil Eva Secher, som er formand for Dansk Psykolog Forening, sørge for at de sårede og vrede parter i parterapien får snakket deres følelser godt og grundigt igennem.  

”Trepartsforholdet knirker, og parterne har rigtig svært ved at finde kærlighedssproget frem. Når relationen knaser, er det let at blive fristet til at kigge sig om efter nye modeller. Men vi skal finde ud af, om den her krise truer fundamentet eller om den blot er forbigående,” siger Eva Secher i en pressemeddelelse.

Og der er mange ting, som tyder på, at det kræver en del arbejde at reparerer forholdet mellem det gamle par.  

Demonstrationer, underskriftsindsamlinger og en sky af vrede udmeldinger har understreget, at fagbevægelsen mener det, når de siger, at det var en overordentlig dårlig idé at give danskerne mindre fri.

Kemien er forsvundet

På trods af stridighederne glæder forbundsformand for 3F, Henning Overgaard, sig til at få sat ord på sine følelser.

”Jeg synes, der har været en periode, hvor Mette ikke lyttede så meget til mine behov. Der har været en to-do-liste, som hun har gået meget op i og gerne ville pådutte mig. Det er lidt som om, at den kemi, der var engang, er forsvundet. Der er gået lidt sur hverdag i det hele,” siger han.

Der er gået lidt sur hverdag i det hele

Også Mona Striib melder sig klar til at lette hjertet. Hun håber på, at parterapien kan hjælpe parterne med at komme videre ovenpå alle skænderierne.

”Det var et kæmpe tillidsbrud, at de ville skille os fra en fridag – uden overhovedet at tale med os. Det affødte en periode med skænderier og knubbede ord, som helt klart har været med til at opbygge en afstand og en masse fjendebilleder. Men vi står trods alt på så mange gode fælles resultater, at vi er nødt til at finde tilbage til hinanden for fællesskabets skyld,” siger hun.

Hvis du har lyst til at se Mette Frederiksen, Henning Overgaard og Mona Striib i parterapi, skal du møde op den 15. juni på 3F’s og FOA’s fællesscene på Folkemødet i Allinge på Bornholm.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

2 levebrødspolitikere og en fagforeningsformand i terapi, så kender vi resultatet i forvejen-bla-bla-bla-
propaganda.

Husk lige overgrebet på lærerne i 2013 ! En undskyldning er næppe nok !!

Husk lige overgrebet på lærerne i 2013 ! En undskyldning er næppe nok !!

Socialdemokraterne mistede deres sociale kompas under Coridon, under Frederiksen har de overtaget DFs menneskesyn og nu fører den ilthungrende spcialdemoktatiske hjerne borgerlig liberal politik af en karat, som hverken Fogh eller Løkke nogensinde kunne have drømt om.
Fagbevægelsen har absolut ingen grund til at søge samarbejde med så konsekvente hyklere.

Mette F. har været fagbevægelsen utro, og flirter stadig med de blå. DET kan hun ikke snakke sig ud af.
Tillid skal man gøre sig fortjent til. Det kan en psykolog ikke skaffe.

Mette flygter snart til Bryssel.