Annonce

Hvad så Thomas Larsen: Har Løkke stadig medvind?

Det der sku have været et vendepunkt for regeringen ligner mere en nedsmeltning. Alligevel skriver Thomas Larsen videre om det, som han gerne vil se.
For fjorten dage siden begik Berlingskes politiske hof-kommentator og nære Venstre-allierede, Thomas Larsen - med vanlig sans for flotte ord og storladen retorik - en decideret skamrosning af Lars Løkke Rasmussen (Og ja, han er faktisk hofreporter i bogstavelig forstand).

I en Berlingske analyse, beskriver en af landets længst fungerende politiske kommentatorer, hvordan han mente, at Lars Løkke havde fået skabt medvind på cykelstien. I analysen kunne man således læse om Løkkes unikke muligheder:

I de kommende måneder står Lars Løkke Rasmussen derimod med unikke muligheder for at kunne lande store og vigtige aftaler om finanslov, skat, styrkede rammevilkår for erhvervslivet… Også i et større perspektiv rummer efteråret muligheden for en ny start for Løkke.”

Ny måling: Nedtur til Venstre
Men ak nej, det gik ikke helt som ventet fra Thomas Larsens side. Præsentationen af Lars Løkke Rasmussens tre udspil har just ikke været nogen bragende succes. I den seneste meningsmålinger løber vælgerne væk fra Venstre, selv højreorienterede medier vender tomlen nedad og Brian Mikkelsens berømte Lamborghini-effekt har gjort stor skade på VLAK-regeringens samlede position. Løkkes regering hænger kun akkurat lige sammen med lodder og trisser.

Meningsmåling fra Voxmeter

Kilde: Voxmeter 9. september 2017

Man skal selvfølgelig passe på med at konkludere for tidligt – præcis ligesom Thomas Larsen netop gjorde det. Derfor skal man heller ikke lægge for meget vægt på de skiftende meningsmålinger - særligt ikke med den statistiske usikkerhed. Men alligevel er der intet, der på nuværende tidspunkt peger på, at VLAK-regeringens såkaldte lamborghini-reformer blive Løkkes succesfulde vendepunkt.

Skriver det han gerne vil se
Selvom alt kan ske, så kan man næppe undskylde fejlanalysen, med at der er tale om helt tilfældige udslag i meningsmålingerne eller med, at alle landets økonomer, medier og øvrige politiske kommentarer skulle tage fejl samtidig.

Værdier og realisme skulle helst kunne følges ad

Det handler slet og ret om, at Thomas Larsen ikke skriver det han ser, men tværtimod blot skriver det han gerne vil se. Og jeg kan – som chefredaktør på et politisk medie som Netavisen Pio - om nogen tilslutte mig, at der skal være plads til værdibårne indspark i debatten. Men værdier og realisme skulle helst kunne følges ad. Særligt for læsernes skyld.

Det store eventyr om Løkke
At Thomas Larsen kun ser det, som han gerne vil, bliver helt tydeligt, når han gennemgår det man bedst kan betegne som Lars Løkkes erobringstogt. Man kan faktisk fornemme, at der går lidt H.C. Andersen i den, når Larsen helt eventyragtigt beskriver alt som Lars Løkke er gået igennem.

Man kan faktisk fornemme, at der går lidt H.C. Andersen i den, når Larsen beskriver alt som Lars Løkke er gået igennem.

Lars Løkke fik for første gang magten i Statsministeriet i 2009 på de ”værst tænkelige økonomiske vilkår”, han overtog en ”nedslidt regering” og måtte tage sig af en krise ”som de færreste reelt kunne overskue”. Han blev tvunget til at ”gennemtvinge svære og upopulære reformer”, ligesom FN-klimatopmøde i København på forhånd ”var dømt til at mislykkes”.

Eventyrmodellen: Harmoni - Disharmoni - Ny Harmoni

Alt i alt konkluderer Larsen at Løkke havde et ”brutalt ophold i Statsministeriet”. Ergo Løkke gik så meget ondt igennem, men endte alligevel som helten, der sejrede til sidst. Som enhver eventyr-model bygget på harmoni – disharmoni – harmoni. Og med Løkke i hovedrollen, som den der genskaber harmonien til sidst. Den virkelighed ligner noget, der kun eksisterer i hovederne på de mest rettroende.

Men skriv du bare videre, Thomas Larsen – højrefløjen har brug for digtning og store eventyr, der kan holde sammen på illusionen om en stærk og sammenhængende VLAK-regering.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce