Annonce

Jyllands-Posten om Ellemann: “Sådan agerer kun en usikker leder”

Danmarks førende liberale avis stærkt kritisk over for Jakob Ellemann-Jensens ledelse af Venstre
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen høster ikke ligefrem ros for sin ledelse af Venstre fra landets førende liberale avis, Jyllands-Posten.

Jyllands-Posten er stærkt kritisk over for Jakob Ellemann-Jensens håndtering af tidligere næstformand Kristian Jensens solo-meldinger i weekenden, hvor Venstres formand prompte reagerede ved at fratage Kristian Jensen hans post som arktisk ordfører og fratage ham samtlige udvalgsposter.

I lørdagens Jyllands-Posten havde Kristian Jensen dristet sig til at foreslå, at Venstre samarbejder med de konservative, de radikale og S-regeringen om en stor reformplan frem mod 2030. Altså et samarbejde hen over midten - uden Venstres hidtidige nære samarbejdspartner Dansk Folkeparti.

“Formand savnes”

Under overskriften “Vild, Værre, Venstre - formand savnes” skriver Jyllands-Posten i sin leder, at Jakob Ellemann-Jensens voldsomme reaktion afslører Venstre-formanden som en svag og usikker leder:

“Sådan agerer kun en usikker leder. Havde Ellemann-Jensen siddet solidt i stolen og haft bare konturerne af en politisk programerklæring at støtte sig til, så kunne han have vist både overlegenhed og overbærenhed og fejet Kristian Jensen til side med en velvalgt bemærkning.”

Venstre var og er i dyb krise

Forløbet viser - ifølge Jyllands-Posten - at Venstre fortsat befinder sig i en dyb krise:

“Forløbet om Kristian Jensens seneste exit viser, at Venstre var og er i dyb krise, og at der skal mere end en snuptagsløsning med at gøre Jakob Ellemann-Jensen til partiformand til at overvinde den.”

Jyllands-Posten føjer til, at det ikke er meget, man hører til Venstres nye formand:

Ellemann må træde i karakter

Jyllands-Posten noterer i sin leder, at det sejler for Venstre. Og at nu må Venstres formand trædei karakter.Kristeligt Dagblad og Berlingske: Hvad vil Venstre?

Kristeligt Dagblad er heller ikke udelt begejstret over Jakob Ellemann-Jensens indsats som V-formand. Avisen efterlyser, at Ellemann tydeligere viser, “hvad Venstre egentlig vil”:

“Jakob Ellemann-Jensen lagde som formand ud med at sige, at han var dødtræt af fløjkrige, men de er ufortrødent fortsat i Venstre, hvor for eksempel retsordfører Inger Støjberg jævnligt offentligt har udtalt sig anderledes om udlændingepolitikken end sin formand. Det er hun indtil videre sluppet bedre fra end Kristian Jensen.”

Berlingske kritiserer i sin leder tirsdag Kristian Jensen for at gå ud med solo-meldinger, men mener samtidig, at Jakob Ellemann-Jensen skylder at forklare vælgerne, hvordan Venstre vil bidrage til Danmarks grønne omstilling: 

“Vi må nu håbe, at Jakob Ellemann-Jensen vil følge op på weekendens irettesættelse af Kristian Jensen ved selv at forklare, hvordan Venstre vil bidrage til den historiske omstilling af det danske samfund, som vi er på vej ud i.”

Opdateret 18.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet