Annonce

Kendis-liberalist hylder Brittas millionsvindel

Hella Joof tilbyder rådgivning i at snyde staten og roser samtidig Britta for at bruge penge bedre end ’de dårligt ledede statslige styrelser’ ville have gjort
At finansminister Kristian Jensens spindoktor Christopher Arzrouni eller eksildanskeren Lars Seier Christensen giver staten skylden for udplyndring af europæiske skattebetalere for 410 milliarder kroner er måske ikke så overraskende.

En decideret tragisk hyldest til Britta Nielsen

Men at komiker, skuespiller og instruktør Hella Joof gentager slagnummeret i en opskruet og decideret tragisk hyldest til Britta Nielsen, der er anklaget for at have snydt landet allersvageste for 111 millioner kroner, er alligevel opsigtsvækkende.

Fritlejde for at snyde staten?

Den ideologiske virkelighedsopfattelse fra de mest formørkede liberalister har ædt sig godt fast i dansk showbizz, når den tidligere så folkekære Hella Joof mener, at ’dårlig ledelse i staten’ kan undskylde at Britta Nielsen, og at Brittas liv på første klasse er hende vel undt, og at statens penge i øvrigt er Brittas egne.

Ideologien kommer dermed til at trumfe retsstaten

Står vi virkelig et sted, hvor den liberalistiske tænkning får folk til at mene, at kriminelle handlinger kan lovliggøres, hvis man blot stjæler fra staten eller snyder nogle offentligt ansatte. Skal det virkelig være devisen, at hvis man blot går efter embedsmænd eller skattekroner, så er der frit lejde.

Ideologien kommer dermed til at trumfe retsstaten. Denne form for ekstrem liberalistisk tænkning havde jeg i mit voksenliv aldrig forestillet mig skulle blive en gængs vare på hylder hos danske borgerlige.

Det er udtryk for hensynsløs ideologi, hvor liberalisternes had til staten får lov til at styre. Man kommer faktisk til at savne borgerlige politikere som Palle Simonsen, Pia Christmas-Møller og Per Stig Møller.

Når man tager grønspættebogen lidt for bogstaveligt

Man fornemmer, at Hella Joof har kastet sin kærlighed på den dogmatiske liberalistiske tænkning i en lidt for høj alder, der betyder, at hun har glemt at stille de kritiske spørgsmål og tænke sig om en ekstra gang.

Hun fik Grønspættebogen for sent, læste den for meget og for ukritisk

Hun fik Grønspættebogen for sent, læste den for meget og for ukritisk. Hun har taget filosofien en smule for bogstaveligt. Og præcis som enhver god grønspætte, så slår hun op i bogen ved alle tænkelige lejligheder – i Joofs liberalistiske udgave står der blot samme budskab på hver side: DET HELE ER STATENS SKYLD! 

Derfor er det legitimt at begå bedrageri og helt legitimt at tilsvine offentligt ansatte.

Når man læser, hvordan Hella Joof skriver kærligt og indlevende til den anklagede i en af landets største sager om bedrageri, så føler man sig henvist til en anden galakse:

”Britta, jeg håber du har nydt dit liv på første klasse At du har spist dejlig mad og drukket god vin. At solen har skinnet på dit ansigt. At du har været generøs og spredt glæde omkring dig. Det håber jeg virkelig, og, Britta, du skal vide, at de af pengene, som hidrører fra mine skatteindbetalinger, er dig vel undt.”

Nej Hella; der findes ikke gode forbrydelser

Jeg er slet ikke tvivl om, at Hella Joof med sine flotte karriere personligt har råd til at undvære pegene. Men de 111 millioner som blev franarret satspuljen, har konsekvenser for mennesker, som aldrig kommer i nærheden af Joofs årsløn. Den pragmatiske løsning vil være at Joof af egen lomme betalte de kriminelle typer frem for at bifalde det, når det sker på andres vegne.

Konsekvenser for mennesker, som aldrig kommer i nærheden af Joofs årsløn

Derfor er det kriminelle bedrageri heller ikke noget, som vi skal trække på smilebåndet af, selvom det sikkert ville forekomme naturligt for den tidligere komiker. Det er ganske enkelt ikke sjovt. Heller ikke selvom Joof givetvist vil forsøge at gemme sig bag komikken, når hun i dag møder reaktionerne.

En unuanceret forklaring om ’gode og onde mennesker’, som Helle Joof ellers også tilbyder, er heller ikke meningsgivende eller seriøs. Det er nærmere udtryk for visse liberalisters intellektuelt afstumpede analyse af andre mennesker.

Det er udtryk for visse liberalisters intellektuelt afstumpede analyse af andre mennesker

Joof, der kalder sig selv ’alternativ hippie-liberal debattør’, bruger ellers Olsen-Banden som komplet sort eksempel på nogle gode forbrydere. Hun glemmer bare, at Olsen-banden er fiktiv, at de aldrig får lov til at nyde frugterne af deres forbrydelser, at Egon altid ender i fængsel, og at vi kun holder af de banditter, netop fordi de altid bliver straffet.

Uanset hvem der begår kriminalitet i Danmark, så skal det efterforskes og straffes. Ingen former for ideologisk tænkning skal have lov til at ophæve Danmark som retssamfund.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja,Jens Jonatan,vi har tit i vores parti her i Fredericia haft den mening,at vi også som parti har brugt af satsmidler ,som måske i bund og grund er pensionisternes hilsen Karl-Ejner

At stjæle er uaccptabelt.
Der er ikke forskel på hvilke kroner man stjæler.
Det er ikke værre at stjæle satspuljemidler end at stjæle fra fællesskabet ved skatteunddragelse.
Skatteunddragelse og ligende snyd rammer de svage og fattige lige så meget som tyveri af satspuljemidlerne.
Skattely og anden unddragelse tager bl.a varme hænder fra gamle og syge og fører til svigt af børnene.
Britta ser ud til at være en gemen tyv. derfor skal hun straffes, men dem der unddrager fællesskabet burde straffes endnu hårdere!
Den danske almue er igen blevet forført af medierne til at fokusere på simpel kriminalitet istedet for den alvorlige overklassekriminalitet.

Var det ikke en rigtig god opgave for Jan Kjærgaard at opsnuse, hvor mange penge de danske skatteydere gennem årene har pumpet i projekt Joof gennem diverse kunst- og filmstøtteordninger; foruden hvilke hun aldrig ville have kunnet lave en eneste film. Hvad har det egentlig kostet samfundet og skatteyderne at gøre Joof til en velhavende liberalist, der nu taler om "mine skattepenge"?