Annonce

Kendt TV-vært: “Hvordan kan DR lægge skattebetalt sendetid til det?”

Mangeårig DR-vært Reimer Bo Christensen fik en dårlig smag i munden, da han gik forbi 3F-demo foran Brdr. Price-restaurant
Foto: Brdr. Price / Agnete Schlichtkrull
Mangeårig vært på DR, Reimer Bo Christensen, fik en rigtig dårlig smag i munden, da han forleden stødte ind i en 3F-demonstration foran Brdr. Price-restauranten i Rosenborggade i Københavns Indre By.

I et opslag på Facebook minder Reimer Bo Christensen om, at de tre Brdr. Price-restauranter i Tivoli, på Rosenborggade og i Herning har opsagt sine overenskomster med 3F.

Men det er ikke det hele, tilføjer den mangeårige DR-vært:

Ikke nok med det, har de hånet fagforbundet i deres madprogram

“Ikke nok med det, har de hånet fagforbundet i deres madprogram. Hvordan kan DR lægge skattebetalt sendetid til det? Brødrene har forklaret, at det er satire. Men det er jo ikke sjovt

Og hvornår er det blevet satire, at magthaverne gør grin med tyendet?”

Her henviser Reimer Bo Christensen til, at brødrene James og Adam Price i det folkekære madprogram ‘Spise med Price’ 4. september lavede sjov med fagbevægelsen - samtidig med at de tre Brdr. Price-restauranter ligger i konflikt med fagforbundet 3F.

Adam Price og James Price har forklaret, at der ingen sammenhæng er med vittighederne om fagbevægelsen og så den virkelige verden. Og også at konflikten mellem Brdr. Price-restauranterne først startede op flere måneder efter, at TV-optagelsen til ‘Spise med Price’-episoden fandt sted.

TV optaget to dage efter opsigelse af overenskomst

Netavisen Pio har afdækket, at TV-optagelsen af ‘Spise med Price’-episoden fandt sted to dage efter, at Brdr Price-restauranterne, Dragsholm Slot og A Hereford Beefstouw-kæden i et samarbejde opsagde sine overenskomster med 3F.

Netavisen Pio har også afdækket, at A&M Productions udfører postproduktion på ‘Spise med Price’-programmerne, at A&M Productions er 50 procent ejet af Adam Price, og at A&M Productions ikke har indgået overenskomst med Dansk Journalistforbund eller andre forbund.

forventer, at DR som en selvstændig offentligt institution finansieret af statslige midler, er sit ansvar bevidst

Den manglende overenskomst har fået kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) til at understrege, at han “forventer, at DR som en selvstændig offentligt institution finansieret af statslige midler, er sit ansvar bevidst, herunder også hvad angår sikring af ordnede arbejdsvilkår i deres produktioner.”

Forslag vil forringe løn- og arbejdsvilkårene på en lang række områder

Brdr. Price-restauranterne og deres samarbejdspartnere har i stedet for den opsagte overenskomst spillet ud med et forslag til en “moderne” overenskomst. Den har 3F blankt afvist.

Ifølge 3F vil restauranternes forslag forringe de ansattes løn- og overenskomstforhold på mindst ti punkter.

Blandt andet vil de ansatte med den “moderne” overenskomst få:

  • Otte færre 8 færre friweekender om året 

  • Det særlige løntillæg kaldet fritvalgskonto falder bort 

  • Ufaglærte mister tillæg for at arbejde om aftenen, i weekenden og på helligdage 

  • Generelt stor lønnedgang undtagen for faglærte kokke 

  • Anciennitetstillæg forsvinder 

  • 7 SH fridage forsvinder til faglærte gastronomer (hvis en helligdag falder på en dag, hvor timelønnede normalt har arbejde, går medarbejdere glip af løn. I de tilfælde vil arbejdsgiver ofte dække manglende løn)

  • Arbejde i 13 ugers turnus uden rammer for langt ud i fremtiden. Arbejdsgiver kan ændre vagtplan med 1 uges varsel.

  • Hviletiden kan nedsættes til 8 timer 1 gang ugentligt 

  • Ufaglærtes løn kan være ned til 125 kroner i timen

Tidligere har 3F København udregnet, at restauranten A Hereford Beefstouw i Tivoli vil spare 1,7 millioner kroner om året på at opsige overenskomsten, hvilket blandt andet bunder i en lønnedgang til særligt de ufaglærte tjenere, vurderer fagforeningen.  

I sit opslag på Facebook sender Reimer Bo Christensen en varm hilsen til demonstranterne foran Brdr. Price-restauranten i Rosenborggade:

Nogle af dem kommer fra Aalborg. De kræver deres ret

“I regnen står der blokadevagter (demonstranter, red.) foran restauranten i det indre københavn. Nogle af dem kommer fra Aalborg. De kræver deres ret. Dagens ret.”

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Håber kunderne straffer de restauranter der ikke vil tegne overenskomst. Vi er jo tilbage til dengang der ikke var fagforeninger. Medarbejdere,meld jer i en fagforening. Håber der er mange fagforeninger der vil støtte restaurantmedarbejdere...

Der er nok ikke mange tjenere, som får råd til at gå på restaurant med de lønninger. Men det er jo også meningen med det som herkaldes for en "moderne" overenskomst. Der skal udvikles et C hold i Danmark, som er tvunget til at arbejde under slaveri lignende forhold for at skabe alle de bekvemligheder de veltjenende og rige mener de har fortjent så billig som muligt - Ja arbejde er jo i sig selv løn nok, hvis de mennesker skulle bestemme over løn- og arbejdsforhold for det nye C hold.

Som forbillede for det Nye "moderne" Danmark har du lande som Tyskland, Frankrig, Storbritannien og USA. Her må C holdet kæmpe om liv eller dø for at få deres tilværelse til at hænge sammen og i det mindste skaffe mad på bordet til deres børn to gange om dagen - Her må der prioriteres mellem mad og et lægebesøg, hvis et barn bliver syg. Og ofte har forældrene både to eller tre jobs.

Så i disse forebilleds lande for det Nye Socialdemokrat's Nye "moderne" Danmark er der masser af inspiration at hente. Og det bliver brugt flittigt. Om få år vil Nye Danmark være skruppet med ca. 1.500.000 mennesker. Så er der ikke længere ventelister til det privatiserede sundhedsvæsen, så er der ikke længere mangel på sygeplejesker, SOSU'er, pædagoger og lærere. Ikke fordi de 1.500.000 mennesker er forsvundet. Men fordi de Nye Socialdemokrati har skrevet dem ud af samfundskontrakten og overladt dem til sig selv uden den hjælp og støtte de har fået gennem den Socialdemokratiske velfærdsstat, som nu er under afvikling.

Brdr. Price er bare lidt foranudviklingen. Og så bliver man jo altid udskældt.

Men bare vendt. Det er det nye "moderne" normal der nu er på vej over det Nye Danmark. C holdet vil snart få det rigtig rigtig sjovt i livet. Præcis som i de andre "moderne" lande omkring os. Og det sjoveste er så, at dette C hold selv har stemt for det de seneste 20 år gennem Dansk Folkeparti. Og nu om dage såvel Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Danmarksdemokraterne. Ligesom en del har søgt over i Krifa og Det Faglige hus for at spare lidt håndører.

"og det sjoveste er så, at dette C hold selv har stemt for det de seneste 20 år gennem Dansk Folkeparti."
Det bliver dog endnu morsommere, når D-holdet vågner op til dåd. Og D-holdet er dem, der troede, socialdemokratiet var et arbejderparti!
De vågner op til en virkelighed, der er værre end dengang, Danmark vågnede op med et Z! Socialdemokratiet fører borgerlig, liberal politik på det økonomiske og sociale område og er fortalere for et menneskesyn, Hitler ville have nikket anerkendende til: etnisk udrensning praktisk udført ved at tvangsdeportere særligt udvalgte mennesker.
Sløve socialdemokrater sover stadig - herunder den barselsramte borgmester i Holbæk!

Og dermed kommer vi nok ikke længere udenom denne her:

https://www.youtube.com/watch?v=DFiHtnCDY3Q

Aktuelt er den formørkede socialdemokrat Kåre Dybvad Bek ude med forslag til, hvad muslimske kvinder skal tangsbeskæftiges med: De kan smøre madder på plejehjemmene, kan de! Muslimjægeren er tilsyneladende ikke klar over, at dette arbejde er overenskomstdækket af FOA. Når man så ved, at den populære borgmester i Holbæk - hende der er på barsel - stemte på dette uvidende, indskrænkede menneske ved det seneste folketingsvalg - så ved man, at man aldrig skal stemme på socialdemokratiet. Tak for kaffe siger jeg bare!

Annonce