Kommunal- og regionsstøtte på vej til lukket Obama VIP-arrangement

Business Kolding har søgt Region Syddanmark om tilskud på 750.000 kroner – men nægter at oplyse om deltagerpris, forventet output og oplægsholderhonor
Stor var glæden da det i sidste uge kom frem at den tidligere amerikanske præsident Barack Obama gæster den sydjyske by Kolding i forbindelse med et VIP-arrangment 28. september.

Nu viser det sig, at Business Kolding, der står bag det lukkede VIP-arrangement med USA’s tidligere præsident Barack Obama, har ansøgt om offentligt tilskud til arrangementet både hos Kolding Kommune og Region Syddanmark.

Direktør i Kolding, Morten Bjørn Hansen, vil ikke overfor Netavisen Pio, oplyse hvor stort et beløb organisationen har ansøgt om hos hverken Kolding Kommune eller Region Syddanmark. Han vil heller ikke oplyse, om Business Kolding har ansøgt om tilskud til arrangementet hos andre offentlige kasser:

”Det er et lukket arrangement, så det oplyser vi ikke om.”

Hvad kommer det til at koste at deltage i arrangementet?

”Det oplyser vi heller ikke om. Det er som sagt et lukket arrangement.”

Barack Obama har jo optrådt rundt om i verden ved lignende arrangementer. Har Business Kolding nærmere undersøgt hvilken effekt denne optræden har haft for dén by/det område, som Barack Obama har optrådt i?

”Det ønsker vi ikke at oplyse nærmere om.”

Det ønsker vi ikke at oplyse nærmere om

Kan du nævne nogen af de byer og steder, hvor Obama har holdt taler og oplæg mod betaling?

”Sig mig er det en quiz, det her?”

Hvad koster det at hente Obama til Kolding?

”Det oplyser vi ikke om”.
750.000 skattekroner fra regionen

Regionsmedlemmerne i region Syddanmarks forretningsudvalg tager stilling til ansøgningen fra Business Kolding allerede på onsdag.

Af sagsfremstillingen fremgår, at Business Kolding har ansøgt om 750.000 kroner fra regionens såkaldte Kulturpulje.

Business Kolding er en fond, der yder Kolding Kommune service inden for erhvervsfremme, handel, turisme og erhverv.

Efter den normale procedure ville man i regionen først kunne tage stilling til ansøgningen efter 30. september, men Obama gæster Kolding allerede 28. september. Forvaltningen indstiller derfor, at regionens politikere hastebehandler sagen ”uden om de sædvanlige ansøgningsprocedurer med faste ansøgningsfrister som følge af sagens særlige karakter.”

Den socialdemokratiske 10-mandsgruppe i regionsrådet tager stilling til sagen i aften:

”Vi diskuterer sagen i aften. Jeg har et åbent sind. I min og vores overvejelser vil indgå, om der udelukkende er tale om et lukket VIP-arrangement eller hvad,” siger S-gruppeformand Poul Erik Svendsen til Netavisen Pio.

”Vi har endnu ikke drøftet sagen i gruppen. Jeg afventer det samlede puslespil. Jeg savner pt. oplysning om, hvilke andre offentlige kasser, der er i spil – og hvad der her måtte være ansøgt om,” siger formanden for SF’s seks mand store gruppe, tidl. udenrigsminister og SF-formand, Villy Søvndal til Netavisen Pio.

Regionsrådsformand Stephanie Lose fra Venstre har allerede udtalt sig positivt om ansøgningen fra Business Kolding.
Videre til Amsterdam

Obama vil formentlig kun opholde sig få timer i Kolding. Fredag den 28. september har Obama således også et andet og noget større  arrangement i Hollands største by, Amsterdam. 

Akkurat som i Kolding er emnet lederskab.

Tidl. USA-præsident Bill Clinton optrådte i april i Bella Center. Han var inviteret af ledernetværket President Institute, og talte her for flere tusinde europæiske erhvervsledere. Billetprisen lå dengang på mellem 9.000 og 22.000 kroner.

Opdateres

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce