Arrangør dropper ansøgning til lukket Obama-arrangement

Foreningen bag Obama-arrangement trækker ansøgning om 750.000 skattekroner hos Region Syddanmark - men Kolding Kommune klar med økonomisk støtte
Business Kolding, der står bag det lukkede arrangement med den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, dropper ansøgningen til Region Syddanmark om støtte til arrangementet.

Business Kolding havde ellers, som omtalt i Netavisen Pio i går, ansøgt regionen om 750.000 kroner fra regionens Kulturpulje.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) havde allerede offentligt udtalt sig positivt om ansøgningen fra Business Kolding. Sagen var på regionens forretningsudvalgs dagsordenen for i morgen.

Men tirsdag formiddag vender Business Kolding så på en tallerken og trækker ansøgningen til regionen:

”Vi indsendte ansøgningen om at få støtte fra kulturpuljen, fordi vi havde et ønske om at se, om det kunne lade sig gøre at åbne arrangementet en smule mere op. Men efter den modtagelse, som det har fået, som har været af en lidt negativ karakter fra flere fronter, så besluttede vi, at det har vi sådan set ikke brug for,” forklarer direktøren i Business Kolding, Morten Bjørn Hansen, til DR P4 Trekanten.
Lunkne regionspolitikere

Her henviser Morten Bjørn Hansen ikke mindst til lunkne meldinger fra S og SF.

”Vi diskuterer sagen i aften. Jeg har et åbent sind. I min og vores overvejelser vil indgå, om der udelukkende er tale om et lukket VIP-arrangement eller hvad,” lød meldingen i går fra S-gruppeformand i Region Syddanmark, Poul Erik Svendsen, til Netavisen Pio.

Samme lunkne modtagelse fik ansøgningen fra SF’s gruppeformand i regionen, tidl. udenrigsminister og SF-formand, Villy Søvndal:

”Vi har endnu ikke drøftet sagen i gruppen. Jeg afventer det samlede puslespil. Jeg savner pt. oplysning om, hvilke andre offentlige kasser, der er i spil – og hvad der her måtte være ansøgt om,” sagde Søvndal til Netavisen Pio.

Senere i går mandag meldte de konservative ud, at de ikke kunne støtte ansøgningen:

”Det er for mange penge. Jeg er med på, at Obama har noget star quality, men vi skal vise rettidig omhu med skatteydernes penge. Kolding Kommune og virksomhederne må betale regningen,” siger Morten Weiss-Pedersen (K) til JyskeVestkysten.

Også Enhedslistens regionsrådsmedlem Vibeke Syppli Enrum afviste mandag, at regionen skal støtte Obama-arrangementet med skatteydernes penge.
Penge på vej fra Kolding

Borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen (V), udtalte i går over for Netavisen Pio, at hele byrådet – inklusive Enhedslisten – bakker op om en ansøgning om støtte til Obama-besøget fra Business Kolding.

”Jeg kan bekræfte, at Kolding Kommune støtter Obama-arrangementet økonomisk. Selvfølgelig gør vi det. Arrangementet vil i enestående grand brande Kolding, så det bakker hele byrådet op om, det kan jeg garantere dig,” sagde Jørn Pedersen til Netavisen Pio.

På spørgsmålet om hvorfor skatteyderne i Kolding skal yde støtte til et lukket VIP-arrangement, svarede Jørn Pedersen:

“Altså når dronningen besøger Kolding, så støtter vi da også dét økonomisk – selv om ikke ret mange får lejlighed til at tale med dronningen. Men selvfølgelig kan man da diskutere om sådan noget her burde være 100 procent bruger-finansieret, men her i Kolding vil vi meget gerne støtte op om arrangementet. Selv Enhedslisten er med.”

Borgmester Jørn Pedersen bekræfter pr. sms over for Netavisen Pio, at Kolding Kommune opretholder den økonomiske støtte til Obama-arrangementet - uanset at der nu ikke kommer støtte fra Region Syddanmark. Men støttebeløbet fra kommunen sættes ikke op i lyset af, at Business Kolding dropper ansøgningen om støtte fra Region Syddanmark, oplyser Jørn Pedersen pr. sms.

Jørn Pedersen oplyser over for JyskeVestkysten, at Kolding Kommune støtter Obama-arrangementet med 750.000 kroner.

"Vi betaler 750.000 kroner som et markedsføringsbidrag," siger borgmesteren til avisen. Han oplyser også, at et politisk flertal i økonomiudvalget allerede har nikket ja til bevillingen.

Ud over Kolding Kommune støtter Syddansk Universitet og Nordea også Obama-arrangementet økonomisk. Også kommune-samarbejdet i Trekant-området regner med at støtte med et symbolsk beløb i størrelsesordenen 10.000 - 20.000 kroner.
Hurtigt videre til Amsterdam

Det lukkede VIP-arrangement med Barack Obama skal foregå på Syddansk Universitet i Kolding fredag den 28. september under overskriften ”A conversation with President Barack Obama”. Her vil Obama tale om lederskab og iværksætteri for 400 inviterede gæster og 200 af universitetets studerende.

Obama vil formentlig kun opholde sig ganske få timer i Kolding, for senere samme dag skal han holde samme type oplæg i Amsterdam.

Opdateret kl. 16.10 med oplysningen om, at Kolding Kommune støtter Obama-arrangementet med 750.000 kroner.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce