Annonce

Konservative vil skære i støtten til Arbejdermuseet

Direktøren på Arbejdermuseet er overrasket og "næsten vred” over forslaget.
De Konservative vil skære i støtten til Arbejdermuseet.

Sidste år indgik Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet en finanslovsaftale, som sikrede blandt andet Arbejdermuseet en fortsat merbevilling på 800.000 kroner i 2021 og 2022. Det er de penge, de konservative vil bruge som et bidrag til at finansiere skattelettelser til de rige for 6,8 milliarder kroner.

Arbejdermuseet har modtaget lignende merbevillinger i perioden 2017 til 2020.

Begrundelsen for at fjerne tilskuddet til Arbejdermuseet er, ifølge partiets finanslovforslag for 2022, alene, at De Konservative ønsker at tilbagerulle “en række øgede bevillinger til organisationer og ordninger, der blev vedtaget af de røde partier i finanslovsaftalen for 2021.”

Vil i stedet bruge penge på Karen Blixen Museet

De Konservatives kulturordfører, Birgitte Bergmann, skriver i en sms til Netavisen Pio, at partiet ikke har noget mod Arbejdermuseet, men vælger at prioritere Karen Blixen Museet:

Vi har ikke noget mod Arbejdermuseet, men det er en prioritering

“I stedet for at at forlænge den merbevilling har vi ment, at der er andre kulturinstitutioner, der skulle opprioriteres, herunder Karen Blixen Museet. Vi har ikke noget mod Arbejdermuseet, men det er en prioritering,” skriver K-kulturordføreren til Netaviosen PIo og fortsætter:

“Det er vores opfattelse, at Karen Blixen og museet i Rungsted også er en vigtig del af både Danmarkshistorien, og en vigtig fortælling om en kvinde, som kæmpede for kvinders rettigheder.”

Det eneste museum, der dokumenterer lønmodtagernes vilkår

Direktøren på Arbejdermuseet, Søren Bak-Jensen, er overrasket over de konservatives forslag:

“Jeg er vildt overrasket! Og næsten vred,” skriver direktør på Arbejdermuseet, Søren Bak-Jensen, i et opslag på Facebook, og fortsætter:

“Konservative vil med deres forslag tage midlerne fra det eneste museum, der har den særlige opgave at dokumentere udviklingen i danske lønmodtageres vilkår gennem den periode siden slutningen af 1800-tallet, hvor industrialiseringen har skabt grundlag for omdannelsen af Danmark fra et landbrugsland til et industrisamfund og har skabt det økonomiske grundlag for opbygningen af velfærdsstaten.”

Søren Bak-Jensen understreger, at en manglende merbevilling til Arbejdermuseet vil medføre en svækkelse af formidlingen af historien om den danske model:

Vil svække formidlingen af historien om fremkomsten af den enestående danske arbejdsmarkedsmodel

“Samtidig vil partiet svække formidlingen af historien om fremkomsten af den enestående danske arbejdsmarkedsmodel. Arbejdernes selvstændige organisering gav arbejdsgiverne en troværdig forhandlingspartner og skabte tillid i hele samfundet til at forholdene på arbejdsmarkedet kan tilrettelægges gennem aftaler og ikke gennem lovgivning.”

Søren Bak-Jensen opfordrer De Konservative til "lægge den kortsigtede symbolpolitik til side".

placeholder

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det kan han godt glemme den "gode" Pape, min far ville vende sig i sin grav. Pape ved ikke hvad socialdemokratiet står for folk, der har levet fra 1900 tallet. Min far var en ud af 7 børn, 3 store da min farmor som 18 årig ung pige i huset, giftede sig med husets herre, enkemand med tre storebørn, og fik 4 børn hurtigt, deriblandt min far i 1918. Han var 7 da hans far døde. Og det var socialdemokratiet som gjorde at folk fik bedre leveforhold, og han var socialdemokrat til din død 82 år gammel. Eneste gang jeg har set min far græde var da H.C Hansen døde. Da rystede hånden med den tændte cigaret og munden dirrede.
Glem det Pape.!!

Når evnerne ikke rækker til en løsning af problemet!

Forståeligt at der skal skæres over hele linjen set fra en levebrødspolitikers side, når pågældende ikke formår at bidrage til en løsning af de ophobede økonomiske problemer.

Gennem årene er der oparbejdet en gæld til det offentlige på mere end 135.000.000.000 kr, hvilket Søren Pape kunne begynde at lave en plan for, hvordan dette problem skal løses. Lad os se en konstruktiv løsning på problemet.

jeg har med megen undren læst om, at SF og socialdemokrater har støttet valg af konservative borgmestre!! tænk over det, der er endnu tid til at fortryde og finde andre løsninger Kolding f.eks. prøv en "handel" med DF ellers herren se i nåde til de stakkels borgere!. Konservative er ikke så "søde" som de giver udtryk for.

Hele den "blå fløj" har altid været komplet LIGEGLADE med arbejdere og lignende "fattigmandskartel". Behøver blot at se tilbage på 17oo og 18oo tallet for at græmmes over hvordan fattiglemmer blev behandlet af det
"bedre borgerskab". FØJ og atter FØJ er der blot at sige. Og HVAD skal det arrogante "blåfarvede jakkefolk" på
Christiansborg og ude i landet vel da med den danske arbejders historie ? Tænk hvis man ude i verdens kunne blive
altfor oplyst om fattigfolkets "ligegyldige historie".Og få fortalt om "hoveri","træhest" "stavnsbånd" og "tommelskruer" og om "roehakning".Slid og slæb fra morgen til aften for de rige godsejere. Hvor løn for arbejdet var et "fyord" af de groveste. Naturligvis har "blåjakkerne" ikke brug for et "Arbejdermuseum". De har så rigeligt NOK i dem selv .Og i at pleje egne interesser alt hvad de kan. Om de kunne indførte de både træhest og tommelskruer igen.

Det er da helt fint at de konservative melder så klart ud som de gør, så kan vi se hvad det er for noget de har gang i og dermed gøre det soleklart for befolkningen hvad de får hvis de stemmer konservativt. Og sidegevinsten er også at folk der stemmer på dem, mange endda selv lønmodtagere - stemmer jo mod deres egne interesser fordi de vitterlig tror at blå bloks had mod de fremmede betyder at de så selv vil få mere ud af det hvis de bandlyser disse fremmede.

DF og NB er jo af den opfattelse at det hele er de fremmedes skyld, og ved at gøre det vanskeligt for disse "fremmede" at begå sig i Danmark, tror de at de vil rejse bort og de penge der så måtte komme ud af det, så vil komme dem selv til gavn. Det er den sædvanlige borgerlige snak om at vi blot kan skrue tiden tilbage og så fastholde at der så bliver tale om at alt skal være hvad det er og blive hvad det var (i fortiden). På den måde bliver den arbejdende befolkning bildt ind at tingene kan løses ved et snuptag på værste populistiske måde. Det siger en hel del om uddannelsesniveauet hos mange mennesker - desværre.

Men når de konservative får så mange mandater som det tyder på at de får, så kan de - med støtte fra NB og DF samt Venstre og et par af de tiloversblevne blå partier kan de så få held til at gribe regeringsmagten og så skal vi se ulvetider her i landet - igen!

OVERLEGNE metoder har det "blå folk" altid dyrket. Hvem har og hvem skulle mon da vel
knokle kontanter hjem til de rige, såfremt der ingen arbejdere/kulier fandtes ?

Frem i lyset."Kagmanden" og "Ritmesteren" svang pisken koldt og brutalt over fattigmandsryggen. I en tid der var.Vi har stadig REMINISENSER tilbage fra denne tid.Transformeret. Det er VIGTIGT for altid at oplyse om alt hvad der skete. Så naturligvis skal et arbejdermuseum da støttes.

Hvad med at afskaffe al støtte som kun de blå stemmer besøger.

Jeg besøger gerne Arbejdermuseet når jeg er i København, ligesom jeg adskillige gange har brugt ABA. På samme måde besøger jeg andre kulturhistoriske museer og kunstmuseer når jeg er rundt i landet.
Til gengæld er jeg nysgerrig efter at vide hvilke museer de blå stemmer besøger. For er man blå hvis man besøger Lousiana eller Arken og ikke Arbejdermuseet?
Eller hvad med det nyindrettede Frihedsmuseum er det blåt?
Vil gerne vide noget om hvilke museer der hører til de forskellige politiske holdninger. Bare så jeg ikke kommer til at købe en billet, og spilder 120 kroner, ved at gå ind af en forkert politisk farve dør.

Det gik godt for K, så længe de holdt kæft, og ikke mente ret meget, så havde vælgerne næsten glemt, hvad de plejer at stå for. Men det havde de åbenbart ikke selv gennemskuet, for nu vælter det ud med politiske udmeldinger og holdninger af den type, der nærmest får dem til at ligne en parodi på sig selv.

Fortsæt endelig det gode arbejde, og snart er I nede i en mere naturlig størrelse.

Der mangler en udstilling om det Konservative Folkeparti på arbejdermuseet, direktør på Arbejdermuseet, Søren Bak-Jensen, alene arbejdet med at samle materialet ind, vil stimulere Søren Pape Poulsen paranoia på en sådan måde, at han vil fremstå latterlig, hvis han fortsætter med sine skøre nedskæringsideer.

Pape er da for viderkommende finde på at ville tage penge fra arbejdsmuseet,hvor de udstiller hvad hårdt arbejdne mennesker har bedrevet gennem tiderne,men det kan pape jo ikke være med da han kun tænker på de rige så de kan få skattelettelse,og hans bedrifter berettiger ham ikke at komme på arbejdsmusset som udstilling,hvor er den mand da ussel.Ellermann ligeså men de har jo også deres på det tørre.

Tænk, Pape har åbnet munden, Bliv endelig ved, og partiet er snart igen på spærregrænsen. Tak, at de konservative endelig bekendte kulør og ikke mere kører på frihjul.
Den tænksomme.

“Samtidig vil partiet svække formidlingen af historien om fremkomsten af den enestående danske arbejdsmarkedsmodel. Arbejdernes selvstændige organisering gav arbejdsgiverne en troværdig forhandlingspartner og skabte tillid i hele samfundet til at forholdene på arbejdsmarkedet kan tilrettelægges gennem aftaler og ikke gennem lovgivning.”

Arbejdermuseet lærer danske børn og unge om den danske arbejdsmarkedsmodel.

Modellen der har to parter (og staten hvis det bliver nødvendigt.)

Arbejdsgivermuseet ligger hvor? Eller er de allerede skrevet ud af historien?

Karen Blixen Museet.

En af Karen Blixens sidste gerninger i Kenya var at sørge for, at hendes ansatte kunne blive boende på farmens område. Hun blev ved med at sende penge og breve til dem fra Danmark, og i sit testamente betænkte hun en lang række navngivne tidligere afrikanske ansatte. Egentlig havde hun håbet på at kunne vende tilbage og grundlægge et hospital for indfødte afrikanere for de indtægter, forfatterskabet indbragte, men de rakte aldrig langt nok til, at det kunne lade sig gøre.

Der er mange gode historier om virksomheder i det ganske land!

For eksempel B&O museet i Struer!

Hvor meget mon de får i statsstøtte i fortællingen om den danske model.

Lydens by! Stationsbyernes by! Arbejdernes by!

Og endnu engang skiftede borgmesterposten fra Socialdemokratiet til Venstre!

Landmændenes og arbejdsgivernes by!

Tonedøvhed er historie-lærerens værste fejl!

Danmark er så meget andet end arbejdere!

112.267 gæster har besøgt Arbejdermuseet i 2017.
Frilandsmuseet Hjerl Hede har igennem flere år haft et gennemsnitligt besøgstal på omkring 75.000 pr. år.

Sygeplejerskerne “skabte tillid i hele samfundet til at forholdene på arbejdsmarkedet kan tilrettelægges gennem aftaler og ikke gennem lovgivning.”

Sygeplejerske konflikten har desværre ikke noget museum! Deres løn og arbejdsvilkår fastsættes igennem Mette Frederiksen lovgivning!

Synd fru Frederiksen ikke fik besøge København og Arbejdermuseet i sin folkeskole og gymnasietid!

På torsdag må hun forklare om sine historiske mangler!

Til Enhedslisten! Der kender Arbejdermuseet ud og ind!

Kære Aksel Jensen.
Hvad har vi læsere af Piopio gjordt dig, siden vi skal udsættes for dit daglige “knækprosa” ?
Hvad med at forholde dig, til det sagerne grejer sig om.

Jeg vil nu nok mene at der er meget mere samfundshistorie forbundet med Arbejdermuseet i Rømersgade end fortællingen om Karen Blixen på Rungstedlund - Huset i Rømersgade blev i sin tid købt for midler indsamlet blandt en mindrebemidlet arbejderklasse i København - Der havde brug for et sted hvor de kunne mødes under uformelle sammenkomster , men også under en mere formel dagsorden for at kunne organisere sig i deres kamp for en bedre tilværelse - Huset valgte man at kalde Folkets forsamlingshus -
Personligt har jeg haft megen glæde af at besøge Arbejdermuseet både med mine børn og senere børnebørn , og ikke mindst fortællingen om de tiders boligforhold med små lejligheder og familier med mange børn , førte mange spørgsmål med sig -
Husker blandt andet en lejlighed der skulle illustrere forholdene man boede under - og hvor spisebordet havde en dobbeltfunktion når det ved sengetid blev vendt på hovedet , så der blev plads til at et par børn kunne sove der -
En anden historie er også den om brugen af en stueplante som duft Geranium - der var den tids luftfrisker som blev rystet flittigt når indendørsluften på grund af mange aktiviteter på meget få m2 blev for beklumret - Den skulle også også have været brugt som et lægemiddel. Hvor man ved at rulle en af plantens blade sammmen kunne lindre en ørepine, ved at lægge bladet ind i øret -
Så selvfølgelig er denne fortælling om en mindrebemidlet del af befolkningen - vigtigere end fortællingen om en priviligerede kvinde der kunne leve sit liv under helt andre forhold -