Løkkes finte: Pønser på laaang valgkamp

Kommentatorer enige: Løkke overvejer kraftigt en valgkamp på mindst fire ugers længde – modsat de seneste valg, hvor valgkampene kun har været tre uger lange
Foto: Venstre
Statsminister Lars Løkke og Venstre-toppen pønser på at hive en ægte kanin op af hatten – i form af en lang valgkamp af mindst fire ugers varighed. Modsat dét vælgere og partierne efterhånden har vænnet sig til, nemlig valgkampe af kun tre ugers varighed.

Kommentatorer og analytikere over en bred kam er enige om, at det lige præcis er den finte, som Løkke & Co. netop nu sidder og overvejer.

Venstres ledelse overvejer derfor at forlænge valgkampen med en eller flere uger

Politikens politiske redaktør, Anders Bæksgaard, skriver således i dagens politiske analyse:

”Tiden arbejder for Løkke, også i en valgkamp, lyder analysen i regeringstoppen. Venstres ledelse har undersøgt de seneste tre valg, i 2015, 2011 og 2007, og fundet frem til, at V går frem særligt i den sidste uge af den klassiske 3-ugers valgkamp. Havde valgkampen i 2011 varet 4 uger i stedet for 3, havde Løkke vundet over Thorning, lyder analysen. Venstres ledelse overvejer derfor at forlænge valgkampen med en eller flere uger. Flere ting taler for: Løkke er god til at føre valgkamp og kan bruge flere valgkampdage på at så tvivl om rød bloks udlændingepolitik.”

”Løkke går efter en lang valgkamp”

Politisk kommentator Hans Engell er ganske enig:

”Jeg har fra mine kilder indtryk af, at Løkke går efter en lang valgkamp. Men jeg er også ret sikker på, at Lars Løkke vil lade de næste måneders forhandlinger om sundhed, klima og biler, arbejdsudbud og paradigmeskifte være afgørende for beslutningen. Inklusive de meningsmålinger, der kommer oktober, november og december,” siger Hans Engell til Netavisen Pio.

Jeg har fra mine kilder indtryk af, at Løkke går efter en lang valgkamp

Han vover i øvrigt det ene øje og skyder på, at Lars Løkke udskriver valg i slutningen af februar.

Politisk kommentator Rasmus Jønsson slår samme toner an:

”Vælgerne hopper og springer meget mere end vi har set tidligere. Der er rigtig meget at flytte i selve valgkampen, fordi rigtig mange er i tvivl om – lige til det sidste – hvor de skal sætte krydset. Og dér er vurderingen hos Venstre, at Løkke kommer særligt godt ud af den sidste uge af valgkampene. Så jeg er ikke i tvivl om, at ideen om at kreere en lang valgkamp, det er noget man roder med i Venstre-toppen. I en lang valgkamp har Venstre fordel af at være dét parti, der har flest penge. Derfor kan Venstre lægge et kampagne-tryk, der er større end alle andre partiers. I hele valgkampen – og særligt i slutspurten. Og Venstre har en stor organisation at trække på,” siger Rasmus Jønsson til Netavisen Pio.

Sundheds-kortet

”I en længere valgkamp vil Venstre stensikkert trække udlændinge-kortet og slå hårdt på uenigheden om statsministerkandidat i rød stue. Vi kan også forvente, at Lars Løkke og Venstre vil køre sundhed kraftigt på bane i sidste del af en lang valgkamp. Mange husker sikkert stadig, hvordan Lars Løkke under valgkampen i 2011 på en meget offensiv og effektfuld måde brugte en stor del af sin taletid på at tale om sin fars kræftsygdom i en af de afgørende TV-dueller. Mon ikke vi kan forvente noget lignende i en forlænget valgkamp,” lyder Jønssons vurdering.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce