Milliardærer i krig: Nordic Waste-ejer under angreb fra uventet kant

Danmarks 14. rigeste blander sig nu i Nordic Waste-debatten. Det får opbakning fra Socialdemokratiets politiske ordfører, som også sender en svirper mod Liberal Alliance.
Foto: Linak, USTC. Grafik: Anders Bredsdorff.
Bent Jensen, CEO i Linak, Torben Østergaard-Nielsen, hovedaktionær i Nordic Waste
En uventet person melder nu sin ankomst i den ophedede debat om jordskredet i Randers Kommune.

Nærmere bestemt Danmarks 14. rigeste person, Bent Jensen, der kritiserer den sjetterigeste, Torben Østergaard-Nielsen, for ikke at tage et større ansvar for den situation, som hans virksomhed, Nordic Waste, har skabt.

“Hvis man ejer så mange milliarder, gør det så noget at bruge to milliarder kroner på at rydde op efter sig,” spørger Jensen retorisk i Jyllands-Posten.

Østergaard-Nielsen har en formue på omtrent 42 milliarder kroner.

Jensen, som selv er god for op mod 15 milliarder kroner, undrer sig i samme interview over, at Østergaard-Nielsen og hans familie tilsyneladende ikke bekymrer sig meget om, hvad andre tænker om dem og deres ansvar for katastrofen.

For ham, forklarer han, ville det være langt vigtigere at være på god fod med det omkringliggende samfund.

I Berlingske bemærker erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen, at det ikke er “hver dag, at milliardærer er i infight, så det er værd at sætte kryds i kalenderen, når en af landets mest markante self-made men går i krig med anden lige så markant self-made man.”

Stoklund enig

En, der tilsyneladende har sat det efterspurgte kryds i kalenderen, er Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund.

Det er sådan noget der hører Enhedslisten-politikere og skingre debattører til

På det sociale medie X erklærer han sig enig i Jensens konklusioner. Og så sender han i samme ombæring en svirper af sted med retning mod Liberal Alliance:

“Enig med Linak-grundlægger, Bent Jensen. Gade vide hvor længe der går, før folketingsmedlemmer fra @LiberalAlliance begynder at belære ham om, at han synspunkt må skyldes uvidenhed.”

placeholder

Flere fremtrædende skikkelser i Liberal Alliance har de seneste uger kritiseret de socialdemokratiske ministre, særligt statsminister Mette Frederiksen, justitsminister Peter Hummelgaard og miljøminister Magnus Heunicke, for at gå for hårdt til Østergaard-Nielsen.

Kritikken har især drejet sig om, at det ikke er på sin plads at kræve et større ansvar fra en aktionær i en virksomhed, end det loven påkræver.

“Jeg bliver endnu mere forarget over, at en statsminister i et demokratisk retssamfund går ud og forsøger at udskamme en rigmand til at påtage sig et ansvar, som han ikke er juridisk forpligtet til,” skrev Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh på X tidligt i forløbet.

I samme opslag fortsatte han:

“Det er sådan noget der hører Enhedslisten-politikere og skingre debattører til.”

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja en sympatisk fabriksejer her fra landsdelen OG HAN VILIKKE FLYTTE sine fabrikker eller afdelinger til udlandet. For ham er det LOKALOMRÅDET so tæller.

Hvis han havde flyttet sin fabrik til kina, havde de på 14 dage kopieret hans forrretning. Og så var det game-over for Linak. Så det er da ikke så sært.

Annonce