Annonce

Netavisen Pio erfarer: Elif Demir Gökce står til eksklusion

Tvivlede i Facebook-opslag på at Hamas stod bag massakren i Israel 7. oktober - indstillet til eksklusion af Kristendemokraternes forretningsudvalg - tirsdag tager hovedbestyrelsen stilling
Foto: Brøndby Kommune
Elif Demir Gökce (KD), folketingskandidat og medlem af Brøndby Kommunalbestyrelse
Elif Demir Gökce er folketingskandidat for Kristendemokraterne i Københavns Omegns Storkreds og medlem af Brøndby Kommunalbestyrelse - og er som troende muslim iklædt tørklæde symbolet på at Kristendemokraterne er mere end en samling aldrende, kristne fundamentalister.

Men tirsdag aften kan Elif Demir Gökce være fortid i Kristendemokraterne. Partiets forretningsudvalg har nemlig indstillet hende til eksklusion.

Partiets hovedbestyrelse mødes tirsdag aften for at tage endelig stilling til Elif Demir Gökces fremtid i partiet. Stemningen i hovedbestyrelsen er, erfarer Netavisen Pio, langt overvejende for en eksklusion.

Kristendemokraternes love siger, at en eksklusion kræver to-tredjedeles flertal. Samler eksklusionen det nødvendige flertal, træder eksklusionen af Elif Demir Gökce i kraft omgående.

"False flag operation"

Baggrunden for at Elif Demir Gökce står til eksklusion er, at hun - som omtalt i Netavisen Pio - 13. oktober skrev på Facebook, at hun ikke troede på, at Hamas stod bag massakren på op mod 1.500 israelere og andre inde i Israel 7. oktober:

Det tyder så meget på en gennemtænkt false flag operation

“Det tyder så meget på en gennemtænkt false flag operation,” skrev Gökce blandt andet i sit Facebook-opslag.

“Så lidt tro(r) jeg på, at HAMAS selvstændigt udenom USA og Israels viden har indledt det voldsomme missilbeskydninger,” skrev KD-byrådsmedlemmet videre.

I samme opslag skrev Gökce også, at hun ikke tror på, at Al Qaeda og Osama Bin Laden stod bag terrorangrebene i USA 11. september 2001:

“Ligesom jeg aldrig har troet på at ”to passagerfly” havde ødelagt 110-etagers tvillingetårne til grunde under 9/11.”

“Har givet anledning til misforståelse”

Samme aften som Netavisen Pio omtalte sagen valgte Elif Demir Gökce at slette den del af sit opslag, der handlede om Hamas og terroraktionen 11. september 2001.

“Jeg kan godt se at min tekst har givet anledning til misforståelse. Jeg har valgt at slette (afsnittet) som kun var min personlige undring og tvivl. Ingen skal ligges for last for mine tanker,” skrev hun i en kommentar i debattråden til sit Facebook-opslag.

Kristendemokraternes formand, Jeppe Hedaa, reagerede med nærmest vantro, da Netavisen Pio forelagde ham Elif Demir Gökces Hamas-påstand:

jeg forstår ikke dét Elif skriver

“Men Hamas har jo taget ansvaret for ugerningen, så jeg forstår ikke dét Elif skriver,” lød KD-formandens umiddelbare reaktion. Jeppe Hedaa annoncerede samtidig, at han nu ville tage en nærmere snak med hende om sagen.

Lagde sig ud med De Radikale

Elif Demir Gökce blev oprindeligt valgt til Brøndby Kommunalbestyrelse for De Radikale.

Hun  ragede dog uklar med partiet sidste år, efter at hun i radioprogrammet ‘Alis Fædreland’ udtalte, at det ikke var en muslim, der halshuggede den franske skolelærer Samuel Paty i efteråret 2020.

Den radikale landsformand, Mikkel Sarbo, tog skarpt afstand fra udtalelsen og bebudede, at han ville tage en kammeratlig samtale med Elif Demir Gökce:

Det er overhovedet ikke Radikale Venstres politik

"Det er overhovedet ikke Radikale Venstres politik, som bliver fremført i den udsendelse. Jeg kommer til at tage sagen op med hendes kommuneforening, og tage en dialog med det pågældende byrådsmedlem om, hvorvidt hun hører hjemme hos os," skrev Mikkel Sarbo i en debattråd på Facebook.

Efter den kammeratlige samtale meldte Elif Demir Gökce sig sidst i januar sidste år ud af De Radikale for i stedet at blive løsgænger. På vejen ud af De Radikale erklærede Elif Demir Gökce, at der alligevel ikke var så højt til loftet hos De Radikale, som hun havde troet:

“Jeg vil ikke tale med to tunger og stryge med hårene. Vi burde kunne tale åbent, ærligt og kritisk om alle emner i vores samfund – og ikke stoppe holdninger og ideologier ned i halsen på hinanden,” skrev hun i et opslag på Facebook.

I august sidste år skiftede Elif Demir Gökce så til Kristendemokraterne. Måneden efter blev hun også  folketingskandidat for Kristendemokraterne.

“Vi er ikke en kirke, vi er et politisk parti”

Den daværende fungerende landsformand for Kristendemokraterne, Marianne Karlsmose, forklarede ved den lejlighed, at Elif Demir Gökce sagtens kunne stille op for Kristendemokraterne, selvom hun er muslim og går med tørklæde:

“Vi mener, hvad vi siger, når vi siger, vi kæmper for religionsfrihed, uanset hvad det er, du tror på,” sagde hun til TV 2.

Karlsmose forklarede, at Elif Demir Gökce ville komme til at spille en væsentlig rolle i forhold til at vise, at Kristendemokraterne er et parti, der har fokus på at lægge fordomme til side.

Vi er ikke en kirke, vi er et politisk parti

“Vi kæmper for åndsfrihed, for at det enkelte menneske har værdi, at vi ikke skal puttes i en kasse, fordi vi har en bestemt tro eller en bestemt baggrund eller ser ud på en bestemt måde. Vi er ikke en kirke, vi er et politisk parti.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Karlsmose forklarede, at Elif Demir Gökce ville komme til at spille en væsentlig rolle i forhold til at vise, at Kristendemokraterne er et parti, der har fokus på at lægge fordomme til side"

Jeg har vist aldrig nogensinde skrevet LOL før, men der er jo en første gang for alting :)

mon ikke de har nippet lidt rigeligt til altervinen - bortset fra selvfølgelig Elif Demir Gökce, okay måske i det det skjulte så

"at Kristendemokraterne er mere end en samling aldrende, kristne fundamentalister"

Her vil jeg dog sige, at man nok skal temmelig langt tilbage i tiden, før man med rimelighed kunne give dem det stempel. I de seneste årtier har de nærmere ligget et sted, hvor den gennemsnitlige KDer ville kunne prædike i en hvilken som helst tilfældig kirke i timevis uden at sige noget, som kirkegængerne ville opfatte som bemærkelsesværdigt.

Indre mission er ikke, hvad de har været, og KD er nu om dage lige så udvandede. ligegyldige og småtossede på en uskyldig måde som folkekirken generelt.