Annonce

LA-drømmen: De rigeste danskere skal være endnu rigere

Leder: De ihærdige liberalister i LA forsøger sig nu med skattefri-telefoni, som redskab til at gøre rige danskere endnu rigere.
Det nyeste skud på skattelettelses-stammen hedder skattefri telefoni. Når man ikke kan komme igennem med topskattelettelser, eller de andre forslag på ønskelisten, så tilsiger husmandslogikken, at man bare må finde på noget andet. Og 'det andet', som man så nu vil prøve, er fri telefoni.

Et forslag, som måske kunne forekomme umiddelbart uskyldigt, men er lige så ideologisk, lige så skævvridende og lige så dyrt for velfærdssamfundet, som alle de andre tanker, der udtænkes hos Liberal Alliance.

Den økonomiske kreativitet er sat på overarbejde
Man kan lige se det for sig ovre i Økonomi- og Indenrigsministeriet: Her må embedsmændene piske rundt som små flittige myrer, der må arbejde over tid for at levere nye kreative bud på, hvordan man kan lette skatten for de rigeste danskere. Det er igen Anders Samuelsen - som for guderne vide hvilken gang - der har lovet skattelettelser. Denne gang i form af ’historiske skattelettelser’, som skal svare til 10 milliarder.

Uanset hvad der sker, så skal det ifølge de liberalistiske lovmæssigheder blive billigere at være rig i Danmark.

I praksis er det så den flinke Økonomi- og Indenrigsminster Simon Emil Ammitzbøll, som LA har udpeget til hovedansvarlig for at gå i tænkeboksen og levere nye kreative forslag til skattelettelser. Opgaven er mejslet i sten: Uanset hvad der sker, så skal det ifølge de liberalistiske lovmæssigheder blive billigere og lettere at være rig i Danmark. Netavisen Pio har lavet en lille oversigt over områder, som LA muligvis vil kaste sig over. 

[read-also]

Kampen for at lette skatten for de rigeste danskere bliver en af efterårets vigtigste slagsmål .

Mest til dem, der har i forvejen
Når LA gerne vil fjerne skatten på arbejdsgiverbetalte telefoner, så handler det altså ikke om det moderne arbejdsmarked, om at styrke digitaliseringen, om at foretage forsimplinger af reglerne, eller hvad velmenende godtfolk finder på at bilde sig selv ind. Det handler alene om at lette skatten for de mest velhavende.

Det handler ikke om det moderne arbejdsmarked, om at styrke digitaliseringen, om at foretage forsimplinger af reglerne, eller hvad velmenende godtfolk ellers bilder sig selv ind.

Selvom det er en betragtelig andel af danskerne, der i dag har en sådan arbejdsgiver betalt telefon, så er det bestemt ikke et forslag, der gavner landets lavest lønnede. Efter de nuværende regler bliver 480.000 danskere beskattet af fri telefon, hvilket medfører en afgift til statskassen på 1,1 milliarder kroner om året. Altså penge vi vil komme til at mangle til velfærd og lignende.

Kilde: Danmarks Statistik

Hvis vi kigger på Danmarks Statistiks fordeling over, hvem der vil få glæde af det nye forslag, så er det helt entydigt, at det særligt vil gavne de indkomster, der ligger i den høje ende af skalaen.

Derfor har det ikke meget vægt på sig, når Søs Marie Serup – der er tidligere spindoktor for Lars Løkke Rasmussen og nuværende politisk kommentator på TV2 NEWS og BT - forsøger at tale forslaget op ved at lade som om, at det vil gavne næsten alle danskere.

Pilskævt og dybt ideologisk
Det er ikke de fleste danskere, der vil få gavn af forslaget. Det er på ingen måde SOSU’erne på plejehjemmene, landmændene på markerne, de ufaglærte i produktionen, chaufførerne på landets veje, eller den almindelige lønmodtager, som vil blive beriget med de 2700 kroner ekstra ned i lommen om året.

Det er et pilskævt og dybt ideologisk forslag, der skal fange opmærksomhed hos de vellønnede danskere

Det er et pilskævt og dybt ideologisk forslag, der skal fange opmærksomhed hos de vellønnede danskere, der gerne vil slippe billigere i skat. Og samtidig skal forslaget også udgøre en lille lus til de ekstremt skuffede LA-vælgere, der længe havde drømt  om topskattelettelser. Det er alt sammen baseret på en teoretisk forestilling om, at arbejdsgiverbetalt telefoni som skattefrit gode vil give danskerne incitament til at være mere kreative og arbejdere mere. Altså en helt traditionel og helt tom omgang udbudsøkonomisk ideologi.

Det er en ideologisk, skæv og dårlig prioritering af ressourcerne.

Jens Jonatan Steen, er chefredaktør på Netavisen Pio

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet