Annonce

Christine Antorinis afløser fundet

Tidligere byrådsmedlem overtager pladsen i folketinget fra den tidligere undervisningsminister.
Tidligere undervisningsminister Christine Antorini (S) meddelte i weekenden, at hun forlader folketinget for i stedet at blive direktør i Life , der er et videnskabeligt læringscenter under Novo Nordisk. Det betyder, at hun efterlader  en ledig stol i den socialdemokratiske folketingsgruppe og i opstillingskredsen i Hillerød.

Nu er Christine Antorinis afløser klar. Det bliver partiets førstesuppleant Malou Lunderød, der har meldt sig klar til at tage resten af valgperioden i folketinget. Det fortæller hun til Netavisen Pio.

”Det er en fantastisk chance. For det første er det jo en kæmpe mulighed for at for at gøre en forskel for mennesker og når man får sådan en mulighed, så siger man ja,” siger hun og fortsætter.

”For det andet, så er der jo en masse mennesker, der har vist mig tillid. Folk der har stemt på, folk der har ført valgkamp for mig og folk der har troet på, som jeg nu har chancen for at betale tilbage.”

Vil arbejde med uddannelse og trafik
Det er ikke første gang, at den 31-årige Lunderød stifter bekendtskab med folketinget. Hun havde fem uger som stedfortræder for Nick Hækkerup tilbage i foråret 2016. Denne gang bliver det et mere permanent ophold frem folketingsvalget 2019.  Det nyslåede folketingsmedlem sætter ord på de områder, som hun gerne vil kaste sig over:

Men jeg vil gerne arbejde med nogle af de emner, som betyder noget for Nordsjælland. Det handler først og fremmest om uddannelse og trafik.

”Det er jo op til folketingsgruppen at finde ud af hvordan jeg lige passer ind. Men jeg vil gerne arbejde med nogle af de emner, som betyder noget for Nordsjælland. Det handler først og fremmest om uddannelse og trafik. Men jeg har også en kommunalpolitisk baggrund og nogle erfaringer derfra, som jeg håber at kunne bidrage med,” siger hun til Netavisen Pio.

Udover den korte periode som folketingsmedlem, har Malou Lunderød tidligere været medlem af kommunalbestyrelsen i Halsnæs Kommune fra 2006-2010 og i 2009 var hun socialdemokratiet kandidat til Europa-Parlamentsvalget i Nordsjælland.

Havde egentlig sagt stop
Malou Lunderød havde egentlig besluttet sig for at stoppe sin politiske karriere, for i stedet at satse på en civil karriere. I efteråret 2015 sagde hun farvel til posten som folketingskandidat i Frederikssundkredsen, hvor hun havde været kandidat siden 2012.

Ved folketingsvalget i 2015 var hun bare 73 stemmer for at komme i folketinget, men det tredje og sidste socialdemokratiske mandat i Nordsjælland gik i stedet til Pernille Schnoor, der siden er skiftet til Alternativet.

Den statskundskabsuddannede Malou Lunderød forlader et job som sekretariatschef i Albertslund Kommune, for nu at satse fuldt ud på politik.

Stadig huller der skal fyldes
Udover pladsen i folketingsgruppen, efterlader Antorini sig to åbne pladser, dels som gruppesekretær og dels som folketingskandidat. Hvem der skal overtage de to poster, er endnu ikke afgjort.

De ledige Hillerødkreds er en temmelig sikker socialdemokratisk kreds, som har givet valg til partiet ved hvert eneste valg siden starten af 60’erne.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet