Annonce

Vil slå hårdt ned på corona-kriminalitet og gode råd til den mentale sundhed

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til onsdagens udgave af Netavisen Pios lille nyhedsoverblik, som fortsat står i coronavirussens tegn – desværre.

 

350 danskere er indlagt med coronavirus.

Først til de rå tal. Onsdag er 350 indlagt med coronavirus i Danmark mod 301 tirsdag. Onsdag er 87 indlagt i intensiv behandling, heraf 76 i respirator.

På verdensplan er over 400.000 mennesker smittet og mere end 10.000 døde af Covid-19.

Kilde: coronasmitte.dk.

 

Regeringen vil hæve straffen for corona-kriminalitet

Regeringen slå hårdt ned på dem, der har begået eller begår kriminalitet i forbindelse med coronaepidemien.

”Der er tale om markante strafskærpelser, og der tegner sig et flertal i Folketinget,” siger justitsminister Nick Hækkerup.

Regeringen vil fordoble straffen for tyveri, indbrudstyveri og bedrageri i forbindelse med corona. For andre former af vil der være tale om mere end en fordobling. Det kan være for tyveri af værnemidler som hidtil har givet bøde. Det skal fremover give fængsel.

Straffen for at svindle med hjælpepakker til cornaramte virksomheder skal være fire gange så høj.

 

Sundhedsstyrelsens 11 råd til bedre mental sundhed

Coronavirus-hjemmekarantæne er jo ikke noget nogen er vant til, og derfor har Sundhedsstyrelsen nu offentliggjort de første 11 bud på, hvordan man kommer igennem hverdagen og ikke bliver komplet sindssyg af at gå derhjemme.

De 11 råd er:

  1. Prøv at få sovet og hold en normal døgnrytme
  2. Spis sundt og varieret
  3. Hold dig fysisk aktiv
  4. Hold dig mentalt aktiv
  5. Skab struktur i hverdagen
  6. Husk på, at du gør en forskel
  7. Hold kontakt med omverden – gør noget sammen på afstand
  8. Accepter at krisen kan være en belastning for dine nære relationer
  9. Slap af og tag en pause fra bekymringerne indimellem
  10. Bebrejd ikke dig selv eller andre for at blive smittet med covid-19
  11. Pas på dig selv

Læs hele historien her.

 

USA klar med historisk stor hjælpepakke

Efter dage med maratonforhandlinger mellem Senatet og Trump-administrationen, nåede politikerne i Washington endelige frem en aftale om en historisk stor hjælpepakke, der skall holde hånden under den amerikanske økonomi.

Det skriver Huffington Post.

Hjælpepakken, der vil koste omkring 2 trilliarder dollars, inkluderer hundreder af milliarder i lån til små virksomheder, hvoraf mange er blevet tvunget til at lukke for at bekæmpe spredningen af ​​virussen.

Det er også inkluderet en direkte kontantbetaling til størstedelen af ​​amerikanere, der kæmper med at betale deres regninger, eller som har mistet job under krisen.

Læs hele historien her.

 

S-borgmester genvalgt som spidskandidat uden modkandidater

Og en lille nyhed fra det kommunale, som intet har med coronavirus at gøre. Thisteds borgmester Ulla Vestergaard (S) vil også være partiets spidskandidat ved kommunalvalget til næste år.

Det står fast efter, at fristen for at foreslå andre kandidater udløb mandag. Ingen andre end Vestergaard har meldt sig. Det skriver tvmidtvest.dk

Forløbet op til fristens udløb har ellers været præget af intern uro, og Ulla Vestergaard lægger da heller ikke skjul på, at hun både er glad og lettet over ikke at blive udfordret.

”Jeg har været usikker på, hvad der skulle ske. Det har fyldt meget, og derfor er jeg også rigtig glad for at få muligheden for at blive spidskandidat igen. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for levere, og jeg synes også, at vi har en kommune, hvor samarbejdet har båret frugt. Vi har stabilitet og får mange ting gennemført,” siger Ulla Vestergaard.

Den interne uro kom blandt andet til udtryk, da to af kommunens fem lokalformænd i et læserbrev tog afstand fra en pressemeddelse fra partiets fællesledelse om opbakning til Ulla Vestergaard.

Læs hele historien her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet