Ny meningsmåling smadrer Venstre: Står til kun tretten komma ni procent

Lars Løkke og Støjbergs exit har sendt Venstre på rutsjetur i ny meningsmåling.
Foto: Venstre: Jacob Kjerumgaard, Flickr
Venstre står til at tabe 18 mandater!

Partiet vil kun få 13,9 procent af stemmerne og partiets nuværende 41 mandater vil blive reduceret til 25 mandater. Det ville være resultatet, hvis der var folketingsvalg i dag.

Det viser en ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Resultatet vil være det dårligste resultat for partiet siden folketingsvalget i 1988, hvor en 14-årig Jakob Ellemann-Jensen, stod på sidelinjen, da hans far, daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, sikrede partiet 11,8 procent af stemmerne.

"Det er desværre forventeligt"

Venstre og Venstre-formanden har haft en mildest talt hård juleferie. Først fik han presset partiets populære næstformand Inger Støjberg væk fra hendes post, på grund af samarbejdsvanskeligheder og udsigten til en rigsret. Nytårsdag valgte partiets største stemmesluger ved det seneste valg, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at forlade partiet.

Ellemann har desuden selv stillet op til flere store tv-interviews, hvor partiets krise har været omdrejningspunktet.

Det er formentlig de begivenheder, som vælgerne nu reagerer på, konstaterer partiets politiske ordfører Sophie Løhde i en kommentar.

"Det er desværre forventeligt. Når det i den seneste tid i Venstre har handlet om personer frem for vores politik, så bliver det et helt skævt fokus," siger hun til Ritzau ifølge A4.

Ingen blå til at samle op

Venstres tilbagegang er interessant, men det er også værd at notere sig, at selv om partiet altså taber 3,5 procent af stemmerne i forhold til den seneste Voxmeter-måling op til jul, så spredes de tabte procent mere eller mindre for alle vinde.

I den blå blok kan Dansk Folkeparti således notere en fremgang på 0,9 procent og de konservative en fremgang på bare en halv procent i forhold til den seneste Voxmeter-måling, hvilket giver partiet opbakning fra 10,5 procent af stemmerne - de højeste niveau i et årti.

Heller ikke de to andre partier i blå blok formår at hente nogle af de tabte Venstre-stemmer hjem.

Nye Borgerlige, der har kastet alt deres politiske kærlighed efter Inger Støjberg, går 0,4 procent tilbage og Liberal Alliance er på præcis samme niveau som før jul, 3,0 procent.

Pæn fremgang til rød blok

Det er især Enhedslisten og SF, der har fået flere vælgere her i juletiden. Enhedslisten går frem til 9,1 procent, 1,3 procentpoint mere end før jul, hvilket vil resultere i fire ekstra mandater. SF går 1,0 procentpoint frem til 8,7 procent, hvilket vil betyde to ekstra mandater.

Socialdemokratiet går til gengæld lidt tilbage. I den sidste måling fik partiet 32,8 procent af stemmerne, mens de i denne måling får opbakning fra 32,2 procent af stemmerne. Partiet ligger dog fortsat et solidt stykke over valgresultatet på 25,9 procent.

Hvis der var valg i dag, ville de 32,2 procent udløse ti ekstra mandater til Socialdemokratiet i forhold til valget sidste år, der gav S 48 mandater.

Mulighed for rent rødt flertal

Samlet set står de fire partier i den røde blok til 103 mandater - fem mere end i den seneste måling - mens de fem partier i blå blok står til 72 mandater.

Hvis målingen står til troende betyder det, at Socialdemokratiet og Venstre mister det flertal (sammen med deres nordatlantiske partifæller) de tilsammen har nu, men det tab opvejes for Socialdemokraternes vedkommende af, at målingen giver mulighed for et rent rødt flertal: Målingen giver således 91 mandater til Socialdemokratiet sammen med SF og Enhedslisten.

Meningsmålingen baserer sig på telefoninterview med 1.040 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 4. januar 2021 til d. 9. januar 2021. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,8 % point.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kommentar:

Man må sige at meningsmålingerne minder en del om den såkaldte "Blod-Måne" da det er en ordentligt rutsjetur Venstre er på...

Der er selvfølgelig mange gæt på, hvorfor det går som det går i Venstre netop nu, en ting er ganske givet, Løkke's afgang og Støjbergs mulige Rigsretsag har indflydelse på nedturen, men mon ikke det også her en indflydelse at Venstres Folkevalgte har haft en utrolig negativ holdning til Mette Frederiksen og Regeringens håndtering af Covid 19 krisen, selv om der er sket fejl på vejen, så som der ikke var hjellem til aflivning af alle Mink, men ellers er håndteringen af Covid 19 krisen håndteret meget godt...

Udfordringen for Venstre er, at når Venstres Folkevalgte udtaler sig, så lyder alle ens i deres udtalelser, det kunne tyde på, at man i Venstre "åbenbart" har en form for et "forståelses-papir" som alle Venstre politikerne slavisk skal følge, og lur mig, om ikke borgerne er død trætte af at høre den samme melodi igen og igen...

Borgerne har vist de samme tendenser over for Dansk Folkeparti, hvor lydbåndet konstant lyder ens når DF Folkevalgte udtaler sig, nedturen kan ende ud i en voldsom grundstødning ved næste valg, ja det kan faktisk ende ud i et totalt forlis, hvis tendensen i meningsmålingerne fortsætter fremadrettet...

God Dag,
Erling Drews...

Jakob Ellemann-Jensen kan jo spørge Kristian Thulesen Dahl hvor lang vejen op er, eller Søren Pape...

Det var ventet, men lad os nu se. Tror Løkke er en døgnflue. Det der undre er at det er de to røde partier af og ø, der samler op, og med tre fra nord har rød blok 106 mandater mod blå 73, så mon ikke radikale venter lidt med at spille mere med musklerne end godt er. Deres råb om 2030 plan er lidt fluffy, for regeringen har en langsigtet plan for økonomien og vækst fremover. Der er lige givet 7 milliarder til små og mellemstore virksomheder, en grøn langsigtet skattereform og der investeres i uddannelse og forskning, alt det Ellemann råber på er sket.

SF sku der stå og Ø

Hvad hjertet er fuld af, løber munden over med siger et gammelt ordsprog. Selv om det er gammelt har det nok sin rigtighed alligevel.

Hvad hjertet er fuld af, løber munden over med siger et gammelt ordsprog. Selv om det er gammelt har det nok sin rigtighed alligevel.

Fuldstændig enig i at den borgerlige fløj er nede at ligge. Jeg er dog lidt bekymret over Lars Løkke Rasmussen tilnærmelse til "midt politik". Det er ikke det han har stået for i gennem mange år!. Jeg som borger glemmer ikke hans centralisering af den offentlige forvaltning. Hvem kan ikke huske at pengene fossede ud af statskassen ved nedgradering af skat. Politireformen, hvor man bla. mente at det var sund fornuft at lægge Nordsjællands Politi i Helsingør, De fleste nærpoliti blev nedlagt. Nedlæggelse af amterne, hvor der sad en masse dygtige medarbejder. Flytninger af en masse velfungerende Styrelser, bla. Skattestyrelsen, Arbejdsskadestyrelsen og masse andre styrelser. Det hele er endt med at masse borgere er frusteret og magteløse i netop deres sag.

Enig, Løkke har meget skidt politik på samvittigheden

"Det er desværre forventeligt. Når det i den seneste tid i Venstre har handlet om personer frem for vores politik, så bliver det et helt skævt fokus," Men det kan jo være, de danske borgere har fået øjnene op, for hvor vennetjeneste agtig Venstre politik er. Under mink aflivningen viste de hvor interessen er, nemlig hos landbruget og deres underskudsgivende forretninger. Venstre har ikke på noget tidspunkt tænk på danskernes sundhed. Og minklandmændene kunne havde fået erstatning før, men Venstre presser citronen så meget de kan, i urimelig grad.

Det kan også undre at Lars Løkke får så meget TV- og radiodækning.

Tv2 har og er for Lars Lykke og venstre,er en skamplet for Lisens betalt tv

Det kan også undre at Lars Løkke får så meget TV- og radiodækning.

Nu vil jeg ikke sammenligne Danmark med USA, og vil heller
ikke generaliserer, men hvis man tænker på, at som nogen har
lavet ballade i København og vist nok også i Aalborg, så vil
jeg ikke tro at disse personer, vil stemme på den røde side af
det politiske billede, når de går på gaden for ar få åbnet for
nattelivet, eller beværtninger, men måske tror de at de kan støtte
de borgerlige partier, i deres modstand mod de skarpe restriktioner.
Jeg håber, at de er i et meget lille mindretal, men de ville lave optøjer
og hærværk, i vores store byer. Men alle er trætte af denne forbandede Corona.
Undskyld mit franske frisprog, men under den endnu ukendte Engelske
Corona mutation, er samfundet da nødsaget at passe ekstra på.
Jeg tror også, at Jacob Ellemann får et ekstra GOG i nøden, af
meningsmålingerne, fordi han tøver med at melde klart ud omkring
Inger Støjberg, og denne Rigsret sag, de i Venstre som ikke støtter
Inger Støjberg, har vel stadig deres borgerlige værdier i behold.
Man skal som minister overholde landet love, som er vedtaget af vores
folkevalgte.

Jeg kan godt forstå Mette Frederiksen tøver med at stille Inger Støjberg for en rigsret!
Spændende hvor meget Socialdemokraterne kommer til at falde i meningsmålingerne!

Det er folketingets medlemmer der bestemmer vedr. Inger S ikke Mette F. blot til alm. orientering til en troll.

Hvorfor venter vi så alle på Socialdemokraterne?
Bare et spørgsmål til en Troll;-)

Jens Peder Nielsen, Jeg ved godt at du ikke har det store indblik
i virkeligheden, eller også glemmer du at udtrykke, at du har en
vis forståelse om hvordan vores demokrati fungerer.
Det er folketinget og kun folketinget som kan vedtage lovgivning
i dette land, og hvis der er begået et lovbrud, så er det kun
folketinget som kan stille den der forbryder sig mod lovgivningen,
for en rigsret. Og nu skal jeg klippe det ud i PAP for dig,
det er kun et flertal i folketinget, der kan bestemme,
at der skal rejses en rigsretssag.
Regeringen har intet med denne afgørelse at gøre.
Men selvfølgelig har Mette Frederiksen også et sæde i folketinget,
men da tæller hendes stemme kun som en ud af 179 medlemmer.

Arne Jensen du ved godt at skrige skinken er formand for Socialdemokraterne?

Imponerende at jeg er nød til at give dig den slags information!

Jens Peder Nielsen, Goddag mand økseskaft.

Jens Peder Nielsen - 12 januar, 2021 - 01:19
"Jeg kan godt forstå Mette Frederiksen tøver med at stille
Inger Støjberg for en rigsret!"
Du deltager af egen fri vilje i en debat, sådan vælger jeg
at forstå din medvirkende og dine indlæg.
Og så skriver du noget som som er fuldstændig meningsløst.
Det giver ingen mening det du skriver.
Du skriver at du godt kan forstå, at Mette Frederiksen tøver
med at stille Inger Støjberg for en rigsret.
Det er ikke en mulighed der findes det du skriver.

Grundlovens paragraf 60 Stk. 1 "Rigsretten påkender de af
kongen eller Folketinget mod ministre anlagte sager".

Og så gider jeg ikke debattere grundloven videre.
Da jeg ikke føler at dette er har noget formål.

Løkke er en ulv med en socialdemokrat indeni. Han lagde godt hjulpet af Kristian Jensen skattevæsenet ned. Nu bekymrer Lars Løkke sig om egne børn og børnebørn! Landet har ingen penge! Han selv har ingen penge! Hvad skal familien Danmark leve af i fremtiden?
Socialdemokratiske investeringer! Det som Poul Nyrup havde succes med. Og den eneste vej fremad. Det ved danskerne godt!
Flere husker logikken i de forskellige regeringer og statsministres politik. De unge tænker logisk nok på klimaet og her har svarene indtil videre været mest grønt hos de røde eller socialdemokraterne. Valget er ikke så svært. Ej heller for en Lars Løkke! Skriften står skrevet på væggen!
Nu mangler vi blot først at finde de 13 mia. eller 2.500 kr. for hver dansker, som betaling til minkavlerne. Danske familier har i gennemsnit opsparet ca. 7.500 kr. under coronaen. Så det regnestykke går nogenlunde op. Så mangler vi blot at hjælpe alle de andre corona-ramte erhverv? Vores samlede statsgæld er snart på niveau med den, som Fogh satte sig for at nedbringe til det halve. Der hvor statsminister Mette Frederiksens regering startede efter Helle Thorning og Lars Løkke. Det passer således med at Venstre og konservative kan genvinde regeringsmagten om seks år, når statsgælden igen skal bringes i niveau til den næste pandemi, finanskrise, landsdelsoversvømmelser, you name it!?! På norsk tv fik den norske konge det urimelige journalistiske spørgsmål om hvordan nordmændene skulle klare corona-krisen? Kong Harald forblev diplomatisk tavs, hvorimod dronning Sonja, der oprindelig er datter af en manufakturhandler, lyste op og svarede:” Vi kan vel ta’ pengene fra oliefonden” (værdi nov. 2020 10.088 milliarder) Noget de fleste nordmænd er enige om, er glæden ved natur og ski og samt glæden ved Oliefonden. Og det har været en trøstende faktor under en lang og vanskelig corona-krise. Ikke bare har den norske finansminister løftet låget på pengekisten og pumpet over 400 mia. oliefondskroner ind i økonomien i 2020. Men folkeformuen er ikke faldet af den grund. Tværtimod er aktierne i oliefonden steget så meget, at formuen er gået fra 10.000 mia. kr. til næsten 11.000 mia. Det er to mio. kr. pr. nordmand. Dronning Sonja havde således fat i den lange ende! Selv om de kongelige hverken i Danmark eller Norge har ret eller pligt til at udtale sig om politik. Men coronaen synes at undskylde de kongelige! Til gengæld har de danske politikere ikke så mange undskyldninger! Thi vi har ingen oliefond! Så kloge var de danske politikere ikke - eller heldige. Vi troede ikke på os selv som fælles investorer dengang i 1970erne, hvorimod den norske stat tog en hurtig beslutning om fælles investeringer og putte overskuddet i en fælles fond. Danmark derimod gav rettighederne til Maersk. Vi danskere havde ingen penge på kistebunden i 1970erne. Og brugte skatten på olien løbende i vores fælles husholdning! Nordmændene har i dag en buffer til dårlige tider! Det havde de desværre ikke i Sverige her under coronaen! Derfor har de først her i januar 2021 med et års forsinkelse vedtaget en epidemilov. Der kan lukke f.eks. forretninger ned. Det har altid været dyrt at være fattig! Det har 9.433 svenskere betalt med eget liv. I Norge er de sluppet billigt - kun 478 døde med coronaen som medvirkende årsag. Nordmændene havde råd til at lukke landet ned! Mette Frederiksen havde råd til at lukke Danmark ned i foråret for første bølge. Men tøvede ved anden bølge sammen med de borgerlige partier. Vores opsparede buffer fra Fogh, Helle og Lars var borte. Derfor tøvede Mette Frederiksen. 1.597 døde danskere indtil videre. Mette Frederiksen vil investere sig ud af coronaens svøbe. Spørgsmålet er om det ikke allerede er for sent.
De borgerlige partier ønskede i dag en langsigtet plan over økonomien i 2025 i 2030. Ja, socialdemokrater er bedst i krisetider. De borgerlige er gode til at spare op til den næste krise. Derfor taber Venstre stort i øjeblikket! Det har intet med Lars Løkke, Jacob Ellemann eller Inger Støjberg at gøre. Danskere er langt klogere. Jyderne siger. Efter en spreder kommer en samler. Som at så og høste. Venstre og de konservative har fremtiden for sig. Der er langt til et valg. Slap af Ellemann! If you can’ t beat them! Join them! Den oneliner behøver du ikke brygge på længe! Om seks år så kommer din tid. Vælgerne er tålmodige folk. Vi ventede på statsminister Mette Frederiksen i 16 år. Guderne må takke at hendes regeringstid faldt oven i coronaen. Lars Løkke ville have gjort som den svenske regering. 9.433 døde og den private og offentlige økonomi melder om konkurs på konkurs. Vi har de politikere som vi fortjener! Generelt. Ind imellem kan vælgerne være meget uheldige. Som i USA. Men af skade bliver man klog! Også i politik! Oftest!

Hold kæft hvor er jeg træt af dine lange tåbelige skriblerier om MINK MINK MINK MINK... vi har fattet at du er en idiot der tror at du er smart ved IKKE AT HOLDE DIG TIL TRÅDEN... find ud af det eller find ud mage til idioti skal man lede længe efter PER LARSEN !!!

Henrik Willumsen med endnu et personangreb!
Mærkeligt at Pio Pio tillader den slags trolleri!

Henrik er jo tydeligvis et kældermenneske!

Pandemien går ad h... til. Det er træls for Venstre! De havde chancen for at påpege hvor pandemien gik galt. Men de sov før jul, imellem jul og nytår. Og igen efter jul! Smittehåndteringen er op til statsministeren at håndtere. Den norske dronning Sonja påpegede i en NRK udsendelse, at det var synd og skam for indvandrerne i Oslo, at der var så mange smittede og døde iblandt disse grupper. Præcist som vi har set på Vestegnen og i København! Dronningen mente at den norske regerings pressemøder skulle have været tekstet på forskellige indvandrersprog. Tænk at de kongelige i Norge og Danmark skal fortælle regeringer, hvor de begår deres oplagte fejl. Ifølge loven har “ de kongelige ingen meninger” i Norden. Alligevel var den svenske konge den første i Sverige til at erkende: “Vi har fejlet i Sverige”. Det har vi også i Danmark. Vi har ladet indvandrergrupperne sejle deres egen sø. I coronaen. Her kunne Venstre have været på stikkerne. Men de havde jo allerede de røde ører i maskinen med Inger Støjberg. Og de røde partier tør slet ikke nævne indvandrerkvarterer af hensyn til de radikale. Og de radikale havde nok at gøre med egen sexisme. Nu hersker den anden og den tredje bølge af corona-pandemien. Og igen står Mette Frederiksen alene! Tesfaye skal ikke have nævnt noget om indvandrere under pandemien. Det er jo netop det der holder Socialdemokratiet ved magten. Alle står i rundkreds og sover og Mette Frederiksen reagerer! Præcist som i foråret! Men Mette! Lyt til den norske dronning. Hun kommer af folket! Vores dronning kan jo intet sige efter hendes “ dumsmarte bemærkninger”. Men anden og tredie bølge rammer hårdt fordi indvandrergrupperne rent sprogligt ikke forstår hvad der foregår. Ret op på det Mette Frederiksen! Så undgår vi måske den fjerde bølge inden vaccinationsvaccinerne af en eller anden grund slår fejl. Enten i produktion eller virkning. Fejl opstår jo! De sproglige fejl er snart påpeget af flere! Men ingen danske myndigheder! Men i hvert fald en norsk dronning. Selv om nordmændene har klaret sig bedst i Norden mht coronabekæmpelsen. Og nu har den ukronede danske corona- dronning ingen undskyldninger om den hårde bølge i Region Hovedstaden. Ord fra en dronning til en anden dronning! Den norske dronning reagerer, men har ingen magt! Ud over ordet! Men ifølge de radikale skal hun sikkert holde mund, thi “lov er lov og lov skal holdes”! Men menneskeliv betyder noget for de kongelige! De er der for folket! “Alt for Norge”

Kommentar:

Så her til morgen samrådet vedrørende Hjælpepakkerne, og blev noget forbavset efter Samrådet var forbi, hvor Venstres Tosten Schack Pedersen udtalte sig til medierne, hvor jeg må sige, at det åbenbart ikke er det samme Samråd vi har overværet, da udtalelserne fra Torsten Schack Pedersen ramte helt forbi skiven...Det er virkelig trist at der ikke er en voksen til stede når Venstre udtalers sig...

God Dag, og nyd det gode vejr,

Erling Drews..

HURRA HURRA ....Forhåbentlig flere blå partier der snart må stå ligeså dårligt.

Hjælpen er på vej til V. Regionsformanden i Syd er den ultimative pakke for V, hun har det de drømmer om: en yngre jysk kvinde uden markante holdninger, men med klart statsministerpotentiale i den administrative genre.

Forventninger til politikere i blå fløjs gemakker, er bare at være BLÅ nok. Ud fra det åbnes alle døre.

Ikke sært at VENSTRE er for nedadgående. Hvordan kan et parti vel tro det styrkes, når det går efter egne
medlemmer.

Annonce