Nu, bare otte år senere, er de under Jakob Ellemann-Jensens ledelse raslet hele vejen ned på en femteplads og ligger til at modtage kun 8,5 procent af stemmerne og 15 mandater, hvis der var valg i morgen.
Det viser dagens meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau. Det er den laveste opbakning til det gamle landmandsparti, som meningsmålingsinstituttet nogensinde har målt, og ville ligeledes være det værste valgresultat for partiet nogensinde, hvis det skulle blive til virkelighed.
Det hidtil værste valgresultat for partiet skete i 1987, da det var den nuværende partiformands far, Uffe Ellemann-Jensen, der stod ved roret. Dengang blev partiet med 19 mandater det fjerdestørste. Hvis den lave opbakning fortsætter frem til næste valg, kan Ellemann altså slå sin fars uheldige rekord.
Dagens måling kommer i kølvandet på store interne uenigheder i Venstre.
Fredag kunne Ekstra Bladet afsløre, at der i dele af folketingsgruppen er stor utilfredshed med Ellemanns ledelse, ligesom mange i baglandet er bekymret for regeringens kommende klimaafgift og dens betydning for landbruget.
Når ét parti går tilbage, vil der altid være andre, der nyder godt af det.
I dagens måling er det, som det generelt har været tilfældet i år, Alex Vanopslagh (LA) og Inger Støjberg (DD), der skummer fløden på Venstres ulykke.
Venstre er dog ikke det eneste svage led i SVM-regeringen.
Liberal Alliance går knap et procentpoint frem fra sidste uge og står til 13,2 procent af stemmerne og hele 23 mandater. Det er ni mandater bedre end deres valgresultat og gør dem - med afstand - til det største borgerlige parti. Noget tyder altså på, at Vanopslaghs kontroversielle udtalelser om afkriminalisering af hårde stoffer ikke indtil videre har skræmt vælgere væk.
Det næststørste borgerlige parti er Danmarksdemokraterne, der går 0,4 procentpoint frem fra sidste uge og står til 9 procent svarende til 16 mandater. Det er to mandater over valgresultatet og gør altså Danmarksdemokraterne større end Støjbergs gamle parti, Venstre.
Venstre er dog ikke det eneste svage led i SVM-regeringen.
Socialdemokratiet har ligget betydeligt under valgresultatet i de sidste mange ugers målinger, men dagens måling spår dem en endnu mere dyster fremtid end tidligere. Her ligger de nemlig på kun 21 procents opbakning og hele 1,8 procentpoint dårligere end i sidste uges måling
Står målingen til troende, har statsministerpartiet altså mistet næsten en fjerdedel af de vælgere, der for under et år siden satte kryds ved liste A.
Moderaterne ligger som i sidste uge til lige over otte procent af stemmerne og 14 mandater, som placerer dem kun to mandater under valgresultatet. Dagens måling bekræfter således et mønster, der er gået igen i næsten alle målinger siden SVM-regeringens fødsel: Socialdemokratiet og Venstre bløder vælgere i stor stil, men Moderaterne holder fast i næsten alle sine.
Det er dog bemærkelsesværdigt, at Moderaterne tilsyneladende slet ikke bliver straffet for de nylige anklager om, at udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen skulle have givet særfordele til investeringsfonden Copenhagen Infrastructure Partners. Det er ellers en historie, som mange oppositionspartier har angrebet Løkke ivrigt for.
For knap en måned siden var der to målinger i træk, som sendte Alternativet under spærregrænsen og altså helt ud af Folketinget. Det skete efter en intern konflikt i partiet, som endte i folketingsmedlem Theresa Scavenius’ exit fra partiet.
Men det ser ud til, at det lille grønne parti har gjort en fuld rekonvalescens efter den omgang. Dagens måling er nemlig den anden i træk, der placerer dem over spærregrænsen. I dag scorer de 2,6 procents opbakning, hvilket ville give udslag i fem mandater ved et valg og altså kun et enkelt mandats tilbagegang fra sidste valg.
Alle tre partier til venstre for Socialdemokratiet - SF, Enhedslisten og Alternativet - formår altså at gå frem i dagens måling.
SF går 0,9 procentpoint frem fra sidste uge og ligger dermed til 13,9 procent af stemmerne og 24 mandater. De fastholder positionen som det næststørste parti efter Socialdemokratiet.
Enhedslisten går 1,1 procentpoint frem fra sidste uge og lander på 8 procents opbakning i dagens måling. Det giver dem 14 mandater, hvilket er fem mere, end de fik ved valget, og er på niveau med deres bedste valg nogensinde i 2015. Alle tre partier til venstre for Socialdemokratiet - SF, Enhedslisten og Alternativet - formår altså at gå frem i dagens måling.
Det er altså ikke lykkedes partiformand Søren Pape Poulsen at vende den synkende skude
Det samme kan ikke siges om De Radikale, der er gået en smule tilbage i hver måling den sidste måned. Nu er de endt helt nede på 3,4 procent, hvilket ville give dem et mandat mindre end de i forvejen skuffende syv mandater, de fik ved valget.
De Konservative ligger, som i sidste uge, på lige under 5 procents opbakning og står med otte mandater til en tilbagegang på to mandater. Det er altså ikke lykkedes partiformand Søren Pape Poulsen at vende den synkende skude siden landsmødet for knap en måned siden, hvor han lancerede et nyt politisk program.
De to små nationalkonservative partier, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, rører ikke meget på sig. Nye Borgerlige ligger som i sidste uge på de samme seks mandater, som de fik ved valget, og DF står til en fremgang fra fem til syv mandater siden valget, hvilket er omtrent på niveau med de nyligste målinger.
Målingen er baseret på telefoninterview med 1.006 danskere over 18 år. Den maksimale statistiske usikkerhed for hvert partis opbakning er på 2,5 procentpoint.
Kommentarer
Folkeafstemningen om CO2-afgifter på dansk landbrug er godt i gang!
På New Zealand har befolkningen allerede erkendt sagens alvor!
I Danmark går virkeligheden mere og mere op for den danske befolkning!
Hvad har vi at leve af?
Hvad har vi at leve for?
Partierne bliver langsomt men sikkert nødt til at tage stilling!
850.000 flyver i denne uge fra Kastrup uden en eneste afgift CO2 afgift!
Drøvtyggere spiser græs og prutter!
Flyturister prutter hele vejen frem og tilbage!
Hvad har vi bedst råd til?
Fødevarer eller rejser?
Hvor står de danske partier?
Folkeafstemningen er allerede i gang!
Læs meningsmålingerne hver uge!
Så ved du om mælken skal skiftes ud med havremælk for altid!
Om turene til Thailand skal fortsætte uberørte!
CO2 aftrykket på en returrejse til Thailand koster 7.500kr, hvis prisen på CO2 følger afgiften som FN taler om at indføre på al udledning af CO2!
Prisen på en liter mælk svarer til godt 1.00kr.
Proportionerne er iøjnefaldende!
Danske politikere tøver fortsat!
For hvad er København uden Kastrup?
Hvad er dansk landbrug uden drøvtyggere?
I New Zealand står sandheden svimlende klart!
Vælgerne flygter som vi ligeledes ser i Danmark!
Flyet er blot lige lettet!
"Socialdemokratiet har ligget betydeligt under valgresultatet i de sidste mange ugers målinger"
Det er vist det, man kalder en halv sandhed. De har nemlig ligget betydeligt under valgresultatet i samtlige målinger siden SVM-regeringen blev en realitet.
Det er nemlig en regering, som ingen ønskede udover Løkke-partiet og dele af RV, og som ingen elsker udover de førnævnte samt herudover formentlig også enkelte af dem, som sidder på ministerposter i denne regering.
Der kommer heller ikke i fremtiden noget tidspunkt, hvor SVM bliver en sællert.
Og hvis S lader sig overtale til at hjælpe V ud af deres aktuelle knibe ved at give dem mere endnu på skattelettelser til velhaverne, bliver det kun endnu værre.
Ingen af de 3 regeringspartier har folkets opbakning, og ingen af de 3 ledere er populære, dette
i forbindelse med ringe og dyre resultater, kan selvfølgelig ikke give fremgang i meningsmålingerne.
Bent Hansen Jeg vil tro at de 3 regeringspartier stadig kan sove rolig
om natten, for om dagen har de nok at gøre med at holde velfærdsstaten
kørende, det er der ret mange som ikke kan overskue.
Uanset meningsmålingerne, så er de kun fugle på taget.
Det er valgresultatet der er det afgørende for den politik som landet
har brug for, for uanset hvad medierne skriver om denne regering,
så skal den regerer til 2026, hvis ikke den selv udskriver valget.
Det er alt for let for medierne at finde hår i suppen, det er der
ingen der kan bruge til noget. Du kan ikke fortryde det du stemte
ved det sidste valg, uanset hvor mange gange du afgivet din stemme
ved en meningsmåling, så er det valget i 2022 som står ved magt.
Du skal huske på, at af alle de, som tilkendegiver deres stemme til en
meningsmåling, så er forskel på valget, at mange som har ændret mening.
Det kan da ikke skyldes det man ikke har nået endnu.
Så er vælgerne det man kan kalde meget flygtige, og det er nok ikke de
vælgere, vi skal satse vores vores stabile fremtid på.