Den gode nyhed er, at Venstres tilbagegang er stoppet og der i denne uge er en lille smule fremgang, og at Venstre fortsat er det største parti i blå blok. Medarbejderen kan måske også glæde formanden med en opløftende bemærkning om, at der jo er lang tid til næste valg og meget kan ske.
Den dårlige nyhed er til gengæld, at partiet stadigvæk står til at tabe næsten halvdelen af deres vælgere og udsigten til et regeringsskifte lige nu virker helt teoretisk.
Venstre står nemlig til 13,6 procent af stemmerne, en tilbagegang på 9,8 procentpoint og et niveau, der i historisk sammenhæng vil være så lavt, at man skal tilbage til slutningen af 80'erne for at finde tilsvarende.
I mandater står Venstre til bare 25 mandater, 18 færre end ved valget for halvandet år siden.
Det viser en ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.
I samme måling for en uge siden stod Venstre til blot 13 procent af stemmerne, så der er trods alt tale om en lille forbedring.
Målingen er foretaget inden weekendens ekstraordinære landsmøde, hvor den afgående næstformand Inger Støjberg (V) rettede en massiv kritik af V-formanden for at være en slapper på udlændingeområdet.
Nye Borgerlige, De Konservative og Liberal Alliance kan i denne uges Voxmeter-måling notere sig fremgang.
De konservative, der har draget stor fordel af Venstres nedsmeltning, står i denne uge til 11,4 procent af stemmerne, mens Nye Borgerlige, hvis fremgang især bygger på Dansk Folkepartis tilbagegang, står til 7,0 procent.
Både Nye Borgerlige og de konservative står til ni ekstra mandater i forhold til. dermed står Nye Borgerlige til 13 mandater, og de konservative til 21 mandater, hvis der var valg nu.
Det kan Dansk Folkeparti til gengæld ikke. Kristian Thulesen Dahl og hans parti står i denne måling til blot 5,5 procent af stemmerne - svarende til blot 10 mandater. Dansk Folkeparti, der for får år siden var Folketingets næststørste, står dermed til nu til at blive tingets næstmindste.
Udsvingene internt i blå blok har den ikke den store indflydelse på det overordnede styrkeforhold mellem rød og blå blok.
Statsminister Mette Frederiksen (S) og hendes tre støttepartier står fortsat til at få et solidt flertal. Således har rød blok opbakning fra 100 mandater, mens blå blok samlet kan mønstre opbakning fra 75.
Socialdemokratiet kan igen i denne uge notere opbakning fra hver tredje vælger, 33,4 procent, det samme som i sidste uge. Det vil betyde et plus på 13 mandater for Socialdemokratiet.
Blandt partierne i rød blok er der små udsving. Enhedslisten går en smule frem til 8,5 procent og overtager lige nøjagtig pladsen som næststørste parti, foran SF der går fra 8,4 til 7,4 procent. Også de radikale kan notere en mindre tilbagegang.
Meningsmålingen baserer sig på telefoninterview med 1.016 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra den 18. til den 24. januar 2021. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,9 procentpoint.
Kommentarer
Nu glemmer du vist helt, at RV gentagne gange i januar har sagt, at de ikke længere føler sig hjemme hos MF, således at den sidste meningsmåling, jeg så, kunne tolkes 90 blå og 85 røde, ligesom Jens Rohde har forladt den radikale skude !!!
Det var vist en måling fra 2005 du har set !!!
Det er korrekt, at RV ikke er en del af rød blok, men heller ikke en del af blå blok. Aktuelt støtter RV dog rød blok. Så status er lige nu, at rød blok står til 89 mandater, RV til 11 mandater og blå blok til 75 mandater.