Nye demonstrationer på vej: Ingen julefred til Price

I december måned tropper 3F København op foran Brdr. Price og A Hereford Beefstouw. “Humøret og kampgejsten er stadig høj”
Foto: Emma Inge Hansen
3F demonstration foran brødrene Price show i Det Kongelige Teater
De mange julefrokostgæster vil ikke kun have udsigt til røde julehjerter på restauranterne Brdr. Price og A Hereford Beefstouw, men også røde faner.

3F København melder sig nemlig klar til årets sidste runde af demonstrationer i konflikten med Brdr. Price-restauranterne og A Hereford Beefstouw i december.

Konflikten bunder i, at selskaberne bag de tre Brdr. Price-restauranter, A Hereford Beefstouw-kæden og Dragsholm Slot i et samarbejde har opsagt overenskomsten med 3F og Horesta Arbejdsgiver fra marts i år.

Demonstrationer i december

“Nu er det snart december, og årets sidste datoer for demonstrationerne er nu klar. Humøret og kampgejsten er stadig høj hos os, og vi håber, at I vil komme og bakke op!!”

Nu er det snart december, og årets sidste datoer for demonstrationerne er nu klar

Sådan lyder det på 3F Københavns hjemmeside, hvor de annoncerer demonstrationerne foran Tivoli på Axeltorv 1. Her foran Tivoli ligger en af A Hereford Beefstouw-kædens restauranter. Inden for i Tivoli ligger en af i alt tre Brdr. Price-restauranter. Andre demonstrationer vil foregå i Rosenborggade 15 i Københavns Indre By, hvor en anden Brdr. Price-restaurant ligger.

3F fulgte efter roadshow

Før december-demonstrationerne mødte 3F landet over op med røde faner foran de folkekære TV-kokke, James og Adam Prices roadshow, “Price (i) live”. Price-roadshowet lagde vejen forbi syv byer. 3F varmede op til hver forestilling med krav om at de ansatte ved Price-restauranterne igen dækkes af overenskomster.

Tidligere på måneden annoncerede formanden for 3F København, John Ekebjærg-Jakobsen, at konflikten med Brdr. Price-restauranterne optrappes til foråret i form af sympatikonflikter, hvis ikke overenskomstforhandlingerne er genoptaget til årsskiftet.

“Vores overvejelse i 3F København er, at hvis de her hyggelige hoveder, brødrene Price, ikke kommer tilbage til forhandlingsbordet efter nytår, så når det hele åbner igen til foråret, kan vi ikke love at vores kollegaer holder sig i ro,” udtalte John Ekebjærg-Jakobsen til demonstration foran Det Kongelige Teater 12. november.

Roadshowet 'Price (i) live' havde sidste stop i Aarhus 15. november. Også her varmede 3F op med demonstration.

Konflikten med 3F begynder nu at koste Price-restauranterne aflysninger.

Senest har EU-politikere fra SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet nægtet at deltage i i nytårsarrangement arrangeret af EU-Parlamentets informationskontor i Danmark, fordi arrangementet skulle foregå på en Brdr. Price-restaurant.

På den baggrund valgte EU-informationskontoret at droppe Brdr. Price. I stedet foregår nytårsarrangementet i EU-informationskontorets egne lokaler.

Her er de nye demonstrationer 

Tirsdag den 5. december 2023 kl. 17:00–19:00 - Sted: Axeltorv 1, 1609 København V.

Torsdag den 7. december 2023 kl. 17:00–19:00 - Sted: Rosenborggade 15, 1130 København K.

Tirsdag den 12. december 2023 kl. 17:00–19:00 - Sted: Axeltorv 1, 1609 København V.

Torsdag den 14. december 2023 kl. 17:00–19:00 - Sted: Rosenborggade 15, 1130 København K.

Tirsdag den 19. december 2023 kl. 17:00–19:00 - Sted: Axeltorv 1, 1609 København V

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvornår tropper de op på Nørrebro foran Kösk kebab og frisør "dankort ikke virke"? Er de sikre på, at deres herrefrisører og pizzamanden lørdag aften får løn under sygdom?

Så snart "kampen" er forbi og fanen er pakket sammen, suser de direkte forbi Mohammed og køber en dürum til en sort 50'er skåret af fætter 1, der er førtidspensionist og pakket i sølvpapir af fætter 2, der er udvist for bestandig. Kødet er kørt direkte fra Tyrkiet og der er intet pantmærke på dåsecolaen.

Annonce

Annonce