Pia Olsen Dyhr med en klar opfordring: Kom hjem, Mette

SF’s formand vil i sin partiledertale på Bornholm fredag opfordre statsministeren og Socialdemokratiet til at bruge Folketingets “90 grønne mandater”
Foto: William Vest-Lillesøe
Pia Olsen Dyhr, formand for SF
SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, vil i sin partiledertale fredag eftermiddag i Allinge til Folkemødet på Bornholm opfordre statsminister Mette Frederiksen og Socialdemokratiet til at komme hjem - altså til at vende tilbage til centrum-venstre:

Jeg skal bare minde om, at der faktisk er 90 grønne mandater

“Jeg skal bare minde om, at der faktisk er 90 grønne mandater, hvis Socialdemokraterne vil bruge dem. 90 mandater - der omfatter socialdemokraterne - som faktisk har visioner. Som har ambitioner. Som har drømme om en bedre fremtid,” siger Pia Olsen Dyhr til Netavisen Pio fredag formiddag.

Pia Olsen Dyhr henviser her til, at valget 1. november 2022 faktisk gav et centrum-ventre flertal bestående af Socialdemokratiet (50), SF (15), Enhedslisten (9), De Radikale (7) og Alternativet (6).

Det giver tilsammen 87 mandater. Tillagt tre nordatlantiske mandater giver det tilsammen 90 mandater.

“På et tidspunkt må prisen blive for høj for Socialdemokratiet”

Pia Olsen Dyhr understreger, at tiden er kommet til, at Socialdemokratiet bør genoverveje SVM-projektet:

Tiden må være kommet til, at Socialdemokratiet skal genoverveje deres projekt

“På et tidspunkt må prisen blive for høj for Socialdemokratiet. Tiden må være kommet til, at Socialdemokratiet skal genoverveje deres projekt og komme tilbage til centrum-venstre,” siger Pia Olsen Dyhr til Politiken.  

I interviewet minder Pia Olsen Dyhr om, at SVM-regeringen først og fremmest blev født, fordi der for et halvt år siden var økonomisk krise, inflation og en række andre tunge udfordringer. Men nu har økonomien det mærkbart bedre.

Pia Olsen Dyhr glæder sig over de tre et halvt års samarbejde SF, De Radikale og Enhedslisten havde med S-regeringen, og håber at projektet kan genetableres. Hun mener også, at "socialdemokraterne må have meget nemmere ved at se sig selv i det projekt end det, de roder rundt med lige nu”.

SF: Ikke længere nogen økonomisk krise

I Politiken-interviewet nævner Pia Olsen Dyhr, at Mette Frederiksen i sin afslutningstale i Folketinget havde svært ved at snakke om økonomisk krise, når den danske økonomi er blevet forbedret med 16 milliarder kroner.

den danske økonomi er blevet forbedret med 16 milliarder kroner

Pia Olsen Dyhr minder også om, at aldrig så snart de 16 milliarder kroner var dukket op, så begyndte de to øvrige partier i SVM-regeringen - Venstre og Moderaterne - at tale om, at nu skulle der yderligere skattelettelser på bordet. Ud over de fem milliarder kroner i skattelettelser, som allerede fremgår af SVM-regeringsgrundlaget.

På Twitter skriver Pia Olsen Dyhr:

"Kære Socialdemokratiet, jeg forstår godt, hvis i føler jer fanget ombord på en dødssejler. V&M vil have skattelettelser, pensionsforringelser. SF har en vej ud: genopbyg velfærden, kæmp for klimaet. Lad os samle et rødgrønt flertal."

Pia Olsen Dyhr holder sin partiledertale på Bornholm fredag kl. 16.

Opdateret kl. 13.40 med Pia Olsen Dyhr-tweet

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Pia Olsen Dyhr har glemt at de Radikale ikke vil være med, så derfor er der ikke noget centrumvenstre projekt, den eneste mulighed for regering er den nuværende blakkede regering og sådan vil det blive ved med at være så længe det Radikale Venstre findes eller ikke ændre mening.

Netop Fabrin - Det er efterhånden ved at være trættende at høre på de falske præmisser om at der er et rødt/ grønt flertal og så samtidig have de radikale med i ligningen -

Præcis. Og valget ligger ikke engang ret langt tilbage i tiden, så det burde hun da ikke have glemt. Hun er vel ikke ved at bive senil allerede?

Enig med Fabrin. Pia var strid at høre på i dag. Jeg har tabt meget for hende, hun taler med to tunger

Det grønlandske IA-mandat vil ikke betragte sig som en del af rød blok mht ren syddansk lovgivning. Alene af den grund eksisterer det postulerede flertal ikke.

Den dag Pia Olsen Dyhr indser hvad Danmark lever af og hvad kvinder importerer af varer med et kæmpe C02 fra Kina, ja, da har SF igen en mulighed for et regeringssamarbejde!

SF har gode løsninger på velfærd, sundhed og børn og unge.

Men at finde gode og realistiske løsninger på klima-krisen formår Pia og hendes medløbere ikke!

CO2 afgifter er en hån imod folk der arbejder seriøst på sagen!

Hvorimod SFere forbruger løs af alverdens importerede produkter, som de rige lande så,”klogt” holdt ude af Paris-aftalen.

7 millioner ferierejser fra Københavns lufthavn blot denne sommer!

CO2 totalt unødvendigt op i luften!

SFere er en flok hyklere, der gladeligt er hælere for co2 udslippet på alt det, som de ingenting ved noget om!

Pia Olsen Dyhr har landbrug og landbrug og landbrug som sit politiske mantra!

Der hvor andre har Putin og Putin og Putin!

At et erhverv der har skabt grundlaget for velfærdsstaten Danmark, skal forfølges igen og igen af Pia Olsen Dyhr, samtidig med at damen altid er iført ny-importeret tøj en mass, ja, hvor er logikken?

Heldigvis har kloge socialdemokrater indset SFernes krig imod dansk landbrug!

Når landbruget er smadret, kommer velfærdssamfundet for alvor til at mangle penge, uanset den brede regerings nok så mange reformer!

Indtil videre holdes Pia Olsen Dyhr uden for klina-indflydelse!

Kun Francisca Rosenkilde har indset fru Olsens overforbrug!

Fru Olsens hjem har et kæmpe overforbrug af importeret co2 og familien Olsen elsker at fyre co2 af på flyrejser!

Er det et hjem for socialdemokrater?

Der ved at husholdningsbudgettet betales af dansk landbrug!

Med mindre man er usædvanlig godt gift med en rigmand!

Der har råd til al co2 svineriet fra alle fru Olsens importerede varer!

Kom hjem Mette!

Wammen og alle mændene i Socialdemokratiet tøver!

Kvinder er dyre i drift!

Tøj, rejser, kosmetik!

Pengene ryger ud af landet! Og ender i co2 udslip!

“90 grønne mandater”

90 co2 hælere…

Annonce