Pios nye chefredaktør vil føre værdikamp

Peter Hummelgaard Thomsen er blevet tilknyttet Netavisen Pio som ny chefredaktør. Og med ham i spidsen vil Pio med den nye chefredaktørs egne ord være garant for at uddele tæsk til højrefløjens meningsdannere.
På alle platforme sidder der en eller anden fra højrefløjen og messer budskabet om, at samtlige af Danmarks problemer løses bedst ved at sænke skatten for de højest lønnede, sænke lønnen for de lavest uddannede, udvande det sociale sikkerhedsnet og ellers forringe fællesskabet.

Netavisen Pio har været i luften i godt tre måneder og den nye chefredaktør vil ikke ændre grundlæggende på konceptet, der fortsat vil være baseret hovedsageligt på frivillige skribenter. Men budskabet skal længere ud.

- "Allerede nu står Netavisen Pio rigtig flot, med enormt mange dygtige skribenter. Jeg vil bidrage til at Pios historier og linje kommer til at fylde mere i den daglige debat", siger han og fortsætter.

- "I årevis har højrefløjen fået lov til at dominere den offentlige debat. På alle platforme sidder der en eller anden fra højrefløjen og messer budskabet om, at samtlige af Danmarks problemer løses bedst ved at sænke skatten for de højest lønnede, sænke lønnen for de lavest uddannede, udvande det sociale sikkerhedsnet og ellers forringe fællesskabet. Dét er der behov for en massiv modvægt vægt til i den løbende debat".

LÆS OGSÅ: Derfor Pio

Og hvad er det så for en diskussion som den nye chefredaktør vil rejse som modvægt til de borgerlige.

- "I disse år udspiller sig en af de største værdikampe, vi har set i mange år. Den handler grundlæggende om, hvordan man skaber og fordeler fremtidens velstand, og om hvem der i sidste ende skal bære krisens byrder. Denne værdikamp som udspiller sig hver eneste dag på arbejdspladserne, i byråd, i folketinget og i Europa. Den debat skal Netavisen Pio være en del af. Det er ikke bare endnu en politisk diskussion - det er vor tids mest afgørende sag", siger han.

Vi stikker os selv blår i øjnene i Socialdemokratiet, hvis vi ikke erkender at det er lykkedes højrefløjen at rykke danskernes værdier igennem det sidste årti. Det er lykkedes dem at gøre arbejdsløshed – midt i den værste krise siden 30’erne – til folks eget private problem

Øjnene skal også rettes indad
At Netavisen også skal bruges som redskab internt i Socialdemokratiet og den øvrige del af arbejderbevægelsen, til at råbe op, kræve handling og forandring eller bare skabe debat om det politiske projekt, er for den nye chefredaktør indlysende.

- "For nogle måneder siden kørte der en debat i Politikens spalter om, horvidt højrefløjen vandt værdikampen i 00’erne. Til min store forbløffelse var der stemmer i Socialdemokratiet og på venstrefløjen, som argumenterede for at højrefløjen ikke havde ændret noget væsentligt i sin tid ved magten i 00’erne", forklarer han.

- "Vi stikker os selv blår i øjnene i Socialdemokratiet, hvis vi ikke erkender at det er lykkedes højrefløjen at rykke danskernes værdier igennem det sidste årti. Det er lykkedes dem at gøre arbejdsløshed – midt i den værste krise siden 30’erne – til folks eget private problem, den danske model blev markant forringet og danskerne fravælger i dag fællesskabets institutioner i stor stil.

Derfor er der mere end nogensinde før, behov for stærkere socialdemokratiske stemmer i den offentlige debat", slutter han af.

Peter Hummelgaard Thomsen er 30 år gammel, er uddannet jurist fra Københavns Universitet og arbejder til daglig med analyse i en privat virksomhed. Som tidligere forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og nuværende folketingskandidat for Socialdemokraterne, er han allerede en kendt debattør i offentligheden.

David Troels Garby-Holm er konstitueret chefredaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook