Politikere i arbejdstøj = kvinder i ventetøj

Nej til løndumping, styrk fællesskabet institutioner og beskyt vores velfærdssamfund, lyder opfordringen fra otte socialdemokratiske kvinder på kampdagen.
Vi får færre børn, for det gør ondt i økonomien. Både i de små hjem i Danmark og i det store udland.

Dårlig økonomi er en af forklaringerne på, at vi ikke får lavet nok arvtagere. Endnu værre står det til for vores lidelsesfælder i resten af Europa. Familier udskyder børn i kampen for at få en karriere på skinner, så finansieringen til de små er på plads.  Dårlige barselsforhold rundt omkring i Europa lægger en dæmper på lysten. For hvem har lyst til at formere sig, når man ikke kan se et ordentligt børneliv for sig? Det er ikke kun leverpostejsliv, uldsokker og hængerøvsbukser, der dræber lysten.

I dag er det kvindernes internationale kampdag. Vi kan se frem mod et valg til Europaparlamentet og Folketingsvalget rykker tættere og tættere på. Vi har tre ønsker til vores politikere:

Brug energi på at sikre vores samfund i fremtiden. Vi har et par forslag. Kæmp for ordentlige vilkår for familier. Sørg for, at der er job, der giver mad på bordet. Vi vil ikke have tyske tilstande, hvor der skal to jobs til for at det løber rundt. Det skal være muligt at forsørge sin familie med et helt almindeligt fuldtidsjob. Fattigdom er usundt – især for børn.

Drag omsorg for vores daginstitutioner. Veluddannede medarbejdere med tid og overskud, gør vores unger glade, nysgerrige og læreivrige resten af livet. Uden velfungerende daginstitutioner til en rimelig pris, hænger hverdagen ikke sammen. At være verdens lykkeligste starter allerede i vuggestuen. Hold fast i friheden til at få børn og gå på arbejde. Hold os bekymringsfri ved at sikre høj kvalitet i skole og pasning.  Forringer I familiers mulighed for en fornuftig fremtid for poderne, forringer I lysten til at stifte familie.

Beskyt vores velfærdssamfund. Presset på vores velfærdsydelser er en reel udfordring. Vi må sammen i Europa finde løsninger, der beskytter de enkelte landes måder at indrette sig på uden, at vi mister retten til bo og arbejde overalt i EU: Lukker I øjnene for problemerne, skaber I utryghed.

I dag er det kvindernes kampdag. Giv os reel ligestilling: Giv os tryghed til at blive gravide uden at frygte fyringer, økonomisk ruin, mindre pension og en håbløs hverdag som børnefamilie. Hvis I, kære politikere, kommer i arbejdstøjet, skal kvinderne nok komme i ventetøjet.

Af Kathrine Alexandrowiz, kandidat til Europa-Parlamentet, Marie Stærke, tidligere borgmester og byrådsmedlem i Køge, Katrine Lester, 2. viceborgmester på Frederiksberg, Louise Juul Jensen, forbundssekretær DUI-Leg og Virke, Maja Holt Højgaard, medlem af regionsrådet i Hovedstaden, Ninna Holm Palm, studerende, Mathilde Illum Aastrøm, chefkonsulent i Københavns Kommune og Jeanette Bauer, kommunikationskonsulent.

Alle medlemmer af Socialdemokratiet


Kommentarer fra Facebook