Annonce

Radikaliserede unge i Danmark udgør en trussel mod det internationale samfund

Det er et skridt i den rigtige retning at begrænse de internationale donationer til danske moskeer fra Saudi Arabien, Iran og Tyrkiet, mener debattør
I midten af februar fik vi endnu engang den triste nyhed, at anklagemyndigheden i Tyskland udstedte en arrestordre mod tre brødre med syrisk baggrund i en by tæt på Leipzig i det østlige Tyskland.

De er blandt de hovedmistænkte i sagen. To af brødrene er anholdt i Danmark, mens den sidste er anholdt i Tyskland.

Ifølge anklagemyndigheden i Tyskland er der fundet farlige kemikalier i forbindelse med ransagninger i Danmark.

Det er heldigt, at det er lykkedes politiet at afværge endnu et terrorangreb i Danmark.

Man har angiveligt også fundet flag fra Islamisk Stat, og de formodes at have forbindelse til terrororganisationen Islamisk Stat.

Islamisk terrorisme er blevet et stort problem i Nordeuropa

Hvem skulle tro, at noget sådant foregår i den lille by Holbæk i Danmark? Islamisk terrorisme er blevet et stort problem i Nordeuropa.

Stor udfordring med integration og radikalisering i Danmark

Danmark har uden tvivl en stor udfordring. Ikke kun på integrationsfronten, men også med hensyn til radikalisering.

Bortset fra Belgien er vi det land i hele Europa, der har sendt flest ISIS-krigere til Syrien, når man tager antallet af radikaliserede pr. indbygger i betragtning.

Der har sendt flest ISIS-krigere til Syrien

Det er en trist statistik, især når man tænker på, hvor mange velfærdsgoder Danmark giver til hver eneste familie, der får asyl eller permanent opholdstilladelse.

Man får adgang til alle gratis velfærdsydelser, som ellers koster det hvide ud af øjnene i andre lande.

Når integrationsminister Mattias Tesfaye (S) kommer med et forslag om at begrænse de internationale donationer til danske moskeer fra Saudi Arabien, Iran og Tyrkiet, så er det et skridt i den rigtige retning.

Men vi skal huske, at de danske lønmodtagere og folk på overførselsindkomst generelt økonomisk set er meget magtfulde i forhold til deres købekraft. Danske kroner er tit meget værd i tredjeverdenslande.

Danske kroner kan være med til at radikalisere unge i andre lande

Selvom man er på offentlig forsørgelse, er ens indtægt meget højere end indtægten hos lønmodtagere, der arbejder 40 timer om ugen i tredjeverdenslande.

En del radikaliserede personer i Norden har været på offentlig forsørgelse i flere år, inden de blev opfanget af politiet.

Med den samlede købekraft kan alle de penge, der strømmer ud af Danmark også være med til at radikalisere unge i andre lande.

Også en del penge, som fosser ud af Danmark

Så det er ikke kun de penge, der strømmer ind i Danmark, men også en del penge, som fosser ud af Danmark, der udgør et problem.

Her er der mange flere lande på listen end dem, som Mattias Tesfaye har for øje.

Stort omfang af radikalisering 

Radikaliseringsomfanget er så stort, at den indiske efterretningstjeneste for nylig har bedt fem lande om også at give dem oplysninger på borgere med sikh-baggrund: Danmark, Sverige, USA, Canada og Storbritannien.

Der er formodninger om, at separatistiske og sekteriske bevægelser støttes af radikaliserede sikher blandt andet i Danmark, som forbavsende får støtte fra islamisterne.

Både de radikaliserede sikher og islamisterne ønsker at destabilisere Indien. Transaktioner af store pengestrømme er med til at finansiere destabiliserende aktiviteter i udlandet.

Med til at finansiere destabiliserende aktiviteter i udlandet

Man skal huske, at diasporaen og immigranter fra det tidligere Jugoslavien havde en primær rolle i at starte og finansiere borgerkrig i landet.

Ligeledes har rige indvandrere fra Pakistan, Mellemøsten, Indien og så videre fået disproportional magt til at ændre begivenheder i deres hjemlande.

Adgang til Danmark skal begrænses 

Det er utroligt svært at finde ud af, hvorfor så mange unge mænd og kvinder bliver radikaliseret i Danmark.

Det er ikke kun muslimske medborgere, men også andre religiøse grupperinger, som er involverede i udemokratiske aktiviteter.

Noget skal gøres.

Men det er ikke nok at stoppe tilstrømningen af penge fra udlandet til de fundamentalistiske moskeer i Danmark.

At indvandrere, der er kommet for at blive, ikke støtter terror

Danmark skal også sørge for, at indvandrere, der er kommet for at blive, ikke støtter terror og forsøger at destabilisere andre lande med deres nyopnåede købekraft.

Hvem skulle tro, at en tryg tilværelse i Nordeuropa i stedet for at fremkalde taknemmelighed ender med at gøre nye medborgere i samfundet antidemokratiske, utilfredse og aggressive.

Derfor taler disse sager for, at adgang til Danmark skal begrænses til dem, der vil integreres og tager demokratiske værdier til sig.

Freelanceskribent og samfundsdebattør. Født i Indien og har boet halvdelen af sit liv i Sverige og Danmark. Han har en bachelor i antropologi fra Københavns Universitet og en master i menneskerettigheder og demokratisering.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Måske der ER en større grund til ikke at tage IS kvinder med børn til Danmark.
Hvis vi skal være rigtig flinke og humane kan Danmark tage børnene, men mødrene vil sikkert udgøre en sikkerhedsrisiko, som vi absolut ikke skal løbe.
At forestille sig at IS-mødre og kvinder er fromme lam vil være naivt.

Er særdeles enig med synspunkter i artiklen og kommentaren nedenunder

Er særdeles enig med synspunkter i artiklen og kommentaren nedenunder