Annonce

S stemmer gult til udrejsecenter på Lindholm

Socialdemokratiet stemmer hverken for eller imod forslaget om at oprette et udrejsecenter på Lindholm
Socialdemokratiet stemmer hverken for eller imod forslaget om at oprette et udrejsecenter på Lindholm.

Det oplyste Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, onsdag under hans ordførertale ved tredjebehandlingen af finansloven i Folketinget.

Socialdemokratiet vil gerne etablere et tredje udrejsecenter i Danmark, men planerne om at placere udrejsecenteret på øen Lindholm i Stege Bugt er taget i al hast og er ikke godt nok undersøgt, lyder partiets begrundelse.

”Vi vil gerne have et nyt udrejsecenter - altså lave en opsplitning, hvor man adskiller dømte afviste asylansøgere fra øvrige asylansøgere. Men afstemningen i dag handler om at bevilge en større pose penge til sådan et center, uden at vi kender grundlaget for at placere det på Lindholm, og derfor kommer vi til at afstå fra at stemme, når forslaget sættes til afstemning,” sagde Benny Engelbrecht fra Folketingets talerstol.

”Vi vil godt være med til at finde penge til sådan et center. Men vi kan forstå, at beslutningen om at etablere centeret på Lindholm er taget meget hurtigt, og selvom der skulle være lavet grundige planer og undersøgelser på forhånd, så er det ikke undersøgelser, som man har lagt frem. Vi kan ikke stemme for forslaget, før vi har set beslutningsgrundlaget,” lyder forklaringen fra ordføreren.

Det er regeringen og Dansk Folkeparti, der – som led i finanslovsaftalen for 2019 – står bag forslaget om at etablere et udrejsecenter på den ubeboede ø Lindholm i Stege Bugt mellem Sydsjælland og Møn.

Der er afsat mere end 600 millioner kroner til at etablere og drive udrejsecenteret på Lindholm. Det er rigtig mange penge, understreger Benny Engelbrecht:

”Jeg er sådan set ikke i tvivl om, at regeringen og Dansk Folkeparti har undersøgt forholdene omkring øen grundigt. De undersøgelser er imidlertid ikke lagt frem. Før det sker vælger vi at stemme gult. Det vil sige undlader at stemme,” forklarede S-ordføreren uddybende.

Venstre: ”Uansvarligt”

Venstre betegner Socialdemokratiets beslutning om ikke at stemme for etableringen af udrejsecenter Lindholm som ”uansvarligt”:

”Gult er det nye sort. Man stemmer gult til de svære beslutninger. Gult til afskaffelse af integrationsydelsen, og nu stemmer man gult til et konkret forslag om at etablere en udrejseø for afviste kriminelle asylansøgere,” siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, modtog meldingen fra Socialdemokratiet med et stort ”what”:

placeholder

S-bekymringer ikke af ny dato

De socialdemokratiske bekymringer over Lindholm-løsningen er ikke af ny dato.

I sidste uge udtalte Socialdemokratiets velfærdsordfører, Magnus Heunicke, således til Sjællandske Medier, at beslutningen om at placere et udrejsecenter for kriminelle, udviste udlændinge på Lindholm virker "uklog":

"Lindholm virker som en uklog og forhastet beslutning. Den er økonomisk dyr og den geografiske placering er ikke god."

5. december udtalte Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, til dagbladet Information, at Lindholm-løsningen er meget dyr:

"Vi kommer til at undersøge dette grundigt. Det er vores fælles skattekroner."

Fakta: 729 millioner kroner

Regeringen og DF har afsat 759 mio. kr. på finansloven over de næste fire år til etablering og drift af udrejsecenteret for udviste, kriminelle udlændinge på Lindholm.

  • Centret skal efter planen stå klar til brug i 2021 - med kapacitet til 100 beboere. På det nuværende udrejsecenter, Kærshovedgård, ved Ikast i Midtjylland befinder sig i øjeblikket omkring 75 udviste, kriminelle udlændinge.
  • Lindholm er en ubeboet ø, hvor Statens Seruminsititut indtil for nylig har forsket i udvikling af vacciner til dyr.
  • En færge forbinder fastlandet med Lindholm. Færgen ligger på fastlandssiden til i byen Kalvehave. Byen har 650 indbyggere. De lokale beboere har udtrykt meget store bekymringer ved at få et udrejsecenter for kriminelle udviste udlændinge som nabo.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er for svagt ikke at stemme naturligvis bør vi stemme ja.

Udfaldet var givet på forhånd, så det ville være fuldstændig gratis at stemme imod. Men nej, S vælger svagpisser-udgaven og stemmer blankt!
Gider I godt begynde at markere jeres meninger og holdninger, så folk ved hvad I står for, og gider stemme på jer? Eller skal Løkke virkelig have 4 år mere? Jeg magter det ikke!!!