Støjberg og Løhde i sump-opgør

Venstre næstformand og Venstres politiske ordfører tørner sammen på Venstre-gruppemøde
Foto: Folketinget/Steen Brogaard, Folketinget/Steen Brogaard. Grafik: Anders Bredsdorff
Venstres næstformand, Inger Støjberg og Venstres politiske ordfører Sophie Løhde
Venstres næstformand, Inger Støjberg, og Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, røg i sidste uge ud i et regulært sump-opgør.

Det afslører dagbladet Politiken.

Opgøret udspillede sig tirsdag i sidste uge. Anledningen var Inger Støjbergs opsigtsvækkende udtalelser under en traktor-demonstration i Aarhus, hvor hun anvendte velkendt Trump-retorik i sin kritik af myndighedernes manglende lovhjemmel til aflivning af samtlige mink i Danmark.

Støjberg talte om, at sumpen skulle drænes

Støjberg talte om, at sumpen skulle drænes. Netop dét udtryk, som USA’s afgående præsident, Donald Trump, igen og igen har anvendt i hans opgør med USA’s centraladministration og politiske etablissement i Washington D. C.

Dagen efter traktor-demonstrationen forrige søndag så Venstres formand, Jacob Ellemann-Jensen sig nødsaget til at gå på TV 2 og forklare, at Støjbergs udtalelser ikke var ensbetydende med, at Venstre tager afstand fra embedsmændene i centraladministrationen, nej, Venstre var alene utilfredse med regeringens ageren i mink-sagen.

Ellemann: Trump heldigvis snart forhenværende

"Det er ikke et udtryk, jeg har hørt anvendt, ikke fra Venstres side i hvert fald. Jeg har hørt det anvendt af den nu snart, heldigvis, forhenværende præsident i Amerika. Det han mente med det, det kan jeg forsikre om, at det mener Venstre ikke," lød det fra Ellemann, der fortsatte:

Vi mener, at regeringen skal udskiftes, men statsadministrationen, den har vi det fint med

“Vi mener, at regeringen skal udskiftes, men statsadministrationen, den har vi det fint med."

Andre Venstre-profiler som Ulla Tørnæs og Bertel Haarder fandt også anledning til offentligt direkte eller indirekte at tage afstand til Støjbergs udtalelser.

Under gruppemødet forklarede Inger Støjberg,  ifølge Politiken, at hun ikke forstod alt postyret. Med hendes sump-udtalelse havde hun skam alene haft USA’s republikansk præsident tilbage i 80’erne, Ronald Reagan, i tankerne. Ikke ikke Donald Trump.

At det kunne misforstås, kunne hun ikke forstå. Ifølge Politiken tilføjede Støjberg, at hun allerede om fredagen havde sendt sit talepapir til orientering til såvel Venstres Center for Kommunikation og Politik som til partiets politiske ordfører, Sophie Løhde.

Den sidste bemærkning blev imidlertid for meget for Sophie Løhde. Hun havde fulgt gruppemødet på Teams, men dukkede straks efter op på V-gruppemødet på 2. sal i Folketinget og bad om ordet:

Og at der i øvrigt ikke stod noget om sumpdræn i den version, hun havde set igennem

“Og sagde med bestemt mine, at hun aldrig havde opfattet det sådan, at det var hendes ansvar at skulle godkende næstformandens taler. Og at der i øvrigt ikke stod noget om sumpdræn i den version, hun havde set igennem,” beretter Politiken og føjer til, at Løhde sluttede sit indlæg af med en bemærkning om, at Støjberg bare skulle sige til, hvis de skulle aftale en ny procedure for taler.

Inger Støjberg tog ikke til genmæle og debatten mellem Inger Støjberg og Sophie Løhde sluttede altså der, noterer Politiken.

Dagbladet noterer også, atV-gruppemedlemmer efterfølgende for nedrullede gardiner hvisker om, at der er stigende irritation over, at Støjberg atter engang formåede at rette fokus mod sig selv.

Samme dagblad understreger samtidig, at Inger Støjberg også har mange støtter i Venstres gruppe.

Pind: Inger “tænker kun på sig selv”

Tidligere justitsminister i den seneste V-regering, Søren Pind, skar tirsdag i sidste uge ud i pap, hvad han mener, der er galt med Inger Støjberg i et opslag på Facebook:

"Men vi har alle vores faconer - jeg har bestemt min. Og en af Ingers er, at man tvinges til at være for eller imod hende," skrev Søren Pind indledningsvis.

Så mindede Pind om lagkage-affæren, der netop satte Inger Støjberg i centrum - på Venstres bekostning:

"Da hun satte lys i kagen, blev hele Venstres folketingsgruppe spurgt, gang på gang, medlem for medlem, om vi alle var enige i det, det var udtryk for. Og hvad skal man gøre som minister? Principielt er det en minister siger og gør udtryk for den samlede regerings politik. Og her var store dele af folketingsgruppen, statsministeren - og jeg selv - af et andet temperament. Medierne havde en fest."Søren Pind rundede dernæst den stadigt verserende MeToo-debat. Pind skrev direkte, at Inger ødelagde den debat for Venstres formand, Jakob Ellemann: Da Jakob Ellemann ramte rigtigt på metoo var det ikke de øvrige partier, der ødelagde det for ham. det var Inger."

Da Jakob Ellemann ramte rigtigt på metoo var det ikke de øvrige partier, der ødelagde det for ham. Det var Inger

"Det er Inger"

Søren Pind beskrev derefter, hvordan Inger Støjberg aktuelt endnu engang stjal fokus i sagen om det manglende lovgrundlag for regeringens beslutning om at aflive samtlige mink:

"Nu Jakob har ramt rigtigt i forhold til en helt grænseoverskridende adfærd fra regeringen i forbindelse med udryddelsen af et helt erhverv, er det ikke de øvrige partier, der er ved at fjerne fokus og ødelægge det pres. Det er Inger."

er det ikke de øvrige partier, der er ved at fjerne fokus og ødelægge det pres. Det er Inger

Endelig forudså Søren Pind, at Inger Støjberg meget snart igen ødelægger tingene for Venstres formand. Nemlig i forbindelse med, at Instruks-Kommissionen meget snart fremlægger en delberetning om sagen om adskillelse af asylpar:

"Og om lidt, når Instruks-Kommissionen kommer med sin delberetning, vil jeg tro, at det ikke er Jakob, der ødelægger det for Venstre. Men Inger. Det sidste får vi se."

Inger "tænker kun på sig selv"

Søren Pind konkluderer, at Inger Støjberg "kun tænker på sig selv":

hun kun tænker på sig selv. Og ødelægger det for formanden. Sagt helt kort: Det går ikke

"Det, vi har set, er imidlertid, at hun kun tænker på sig selv. Og ødelægger det for formanden. Sagt helt kort: Det går ikke.

placeholder

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Når Inger kommer uden for Christiansborgs mure, rammes hun af virkeligheden. Nøjagtigt som Mette Frederiksen. Den ene farer i flint og den anden fælder en tåre. Men begge de damer lever og ånder stadig. De fornemmer folkedybet som en anden Pia Kjærsgård. Kvinder med mavefornemmelse er langt bedre end de der kender til love og paragraffer og ældgamle grundlove, der er skrevet i 1848. De lever og ånder og er med danskerne i deres gøren og laden, liv og død. De har fingeren på pulsen og rammer afstemningsknapperne i folketinget derefter. Og de har deres eget sprog afhængig af barndom, ungdom, egn, uddannelse, job,osv. “At dræne sumpen!” Er man født i Vestjylland tæt på Limfjorden, var engarealerne ofte af afgørende betydning for familiernes overlevelse. Var engen godt drænet gav det et ekstra høudbytte, der gjorde at kreaturerne stod en lang vinter bedre igennem. At dræne sumpen er således et gammelt overlevelsestrick for vestjyske bønder, hvorfor engarealer langt borte fra gården ofte var uddelt efter sindrige retfærdighedsprincipper, der i dag er uforståelige for menigmand, nærmest a la fordelingsregler for indsamling af havfugleæg på de stejle færøske klipper. Et overlevelsesritual i svære tider! I København forstås alting ud fra et amerikanerperspektiv. Ud fra et engelsk ordforråd. Stakkels Inger Støjberg der blot kom til at tænke på sin barndom og bøndernes vilkår i Vestjylland. Hun måtte forklare sig med noget andet amerikansk. Thi det er det eneste de forstår i København. Det Inger mente er ikke fint nok på borgen. Og ingen ville alligevel forstå hende. Og det til trods for at de i Venstre leder efter en second opinion. Og det er også amerikansk. Opfundet af Jacob Ellemann. Second to none! Det må jo være Inger Støjberg. Eller også må Inger have sine skolepenge tilbage. Fra sin engelsklærer i Vestjylland. “Drain the swamp”. Dræn engen. Arealer som regeringen nu vil opkøbe og lægge tilbage til naturen. Inger går en svær tid i møde. Det vi levede af i Vestjylland eksproprieres fra alle kanter. Pandemier, oversvømmelser, biodiversitet og storbyer der kun taler engelsk...I USA drænede man swampen for at undgå malariamyg der slog folk ihjel. I Vestjylland drænede man engarealerne for at slå sulten ihjel. Spørgsmålet er om amerikanere eller vestjyder klarer sig bedst i fremtiden. En second opinion giver nye ord, nye overlevelsesstrategier. Men tal dansk. Det ville klæde både Mette, Jacob og Inger. I er alle valgt i Jylland.

Interessant side information. Sådan har jeg aldrig tænkt på det. Men man er selvfølgelig nødt til at vide før man ved...

Der er kæmpe forskel på de to nordjyske politikere. De kan slet ikke sammenlignes. Fællesskabet er alt for Mette Frederiksen, ikke for Støjberg hun kører solo. Måske til NB næste gang.

Helle Mette Frederiksen er sgu da ligeglad med fællesskab, ellers ville hun ikke agerer så magtfuldkommen!

Men hvad kan man forvente af en socialdemokrat, de har jo aldrig været ude i den virkelige verden!

Jens PederNielsen. Er du snot dum eller bare ikke særlig intelligent 🤔 Der er sgu da ikke mere end et par stykker eller 3 i Folketinget der nogensinde har været på arbejdsmarkedet 😂 Det er derfor 90% af dem ter sig som små forkælede børnehavebørn 🤮 Det fandeme uhyggeligt 😵

Ole,
Det eneste, der er uhyggeligt, er dit sprogbrug.
Politiske uenigheder har vi rigtig mange af, og dét skal der bestemt også være plads til, men en ordentlig tone er ved gud et godt sted at starte.

Lisa der er tale om Thomas alias Jens Peder Nielsen samt ca. 20 andre alias.. sprogbruget fra samme har du så vidt jeg kan se, aldrig kritiseret, er det fordi du enten er et af omtalte Thomas alias, eller er det gået din næse forbi at han betegner folk han ikke er enig med som psykopater, nazister, fascister og sammenligner i sit sprogbrug, at de nævnte betegnelser passer til alle han kan genere med sine SNOTDUMME indlæg. At ta' den perversitet i forsvar har ingen gang på jorden, så derfor, lad være med at kritisere ud fra Oles bemærkning... han har nemlig fuldstændig ret !!!

Henrik, et individ man ikke kan nå!

Hvorfor føler du behov for at lyve?
Har du bare ingen saglige argumenter?

Ole du har vist haft et træls liv!
Hvorfor er du så ophidset?

Jens PederNielsen. Er du snot dum eller bare ikke særlig intelligent 🤔 Der er sgu da ikke mere end et par stykker eller 3 i Folketinget der nogensinde har været på arbejdsmarkedet 😂 Det er derfor 90% af dem ter sig som små forkælede børnehavebørn 🤮 Det fandeme uhyggeligt 😵

Hvad er det dog for en måde at svare folk på, med at kalde dem snot dumme???.... Et normalt begavet menneske havde haft nemt ved at komme med samme mening og ytring som dig uden at tale svinsk til folk. 🤬
Godt at jeg er langt mere begavet en dig Ole, så du slipper hermed selv at blive svinet til. 🤢🤮

Bimse... Thomas... Jens Peder Nielsen ... Lisa... du udtaler dig på en måde der får mig til at tro, at du er samme person... det er uheldigt for dig !!!

Henrik du er da helt væk!
Har du ellers nogle konspirationsteorier?
Lås døren til kælderen, og træk sølvpapirshatten godt ned over øjnene, lille tosse!

Jens Peder Jensen: Gider du lige forklare mig din virkelige verden? Har lidt en fornemmelse af, at det har du i hvert fald ikke..

Pau du ved simpelthen ikke hvad den virkelige verden er?

Du skulle aldrig være ansat i 3F?

Nå og det har du, været i den virkelige verden????? Det kan du ikke udtale dig om, jeg har haft tjenestemands job i Post & Telegrafvæsenet i 80``erne i 32 år, er nu folkepensionist på 5.år
Fandt lige dette på Google om Frederiksen: Uddannelse: Københavns Universitet (2009), Aalborg Universitet (2007), Aalborghus Gymnasium. Man bliver vel ikke statsminister uden en forudgående uddannelse, men det er godt at høre på din bedrevidende klogskab. JA HURRA OG TILLYKKE med det.

Annonce