Annonce

Tesfaye afviser beskyldninger om løftebrud

”De bærende søjler i dansk udlændingepolitik står fuldstændig uantastet,” siger S-udlændingeordfører
Socialdemokratiet afviser pure beskyldninger fra blå blok om, at Socialdemokratiet har begået løftebrud på udlændingeområdet.

Afgående udlændingeminister Inger Støjberg (V) og Dansk Folkepartis nye udlændingeordfører, Pia Kjærsgaard, beskylder begge Socialdemokratiet for løftebrud, fordi partierne i rød blok har aftalt at forbedre forholdene for børnene på Udrejsecenter Sjælsmark og har aftalt at styrke integrationen.

”Hun (Mette Frederiksen, red.) svigter de løfter, hun gav. Det er det, vi normalt kalder løftebrud. Der er ingen tvivl om, at der er åbent nu for, at der kan komme flere udlændinge til Danmark," siger Pia Kjærsgaard til DR.

Inger Støjberg er helt på linje:

”Det kan ikke ses på andre måder end som et løftebrud," siger Støjberg til DR.

Opfordrer Støjberg & Kjærsgaard til at "tage en dyb indånding”

Udlændingeordfører Mattias Tesfaye (S) opfordrer begge politikere til at "tage en dyb indånding".

”De bør glæde sig over, at alle de bærende søjler i dansk udlændingepolitik står fuldstændig uantastet. Det gælder reglerne for familiesammenføring, permanent ophold, statsborgerskab og alt det, der definerer den brede udlændingepolitik,” siger han til DR.

Tesfaye understreger, at der tidligere har været truffet nogle ”lidt skøre beslutninger”, og at visse beslutninger på udlændingeområdet har haft karakter af symbolpolitik.

Derfor vil vi skrælle laget af skøre beslutninger væk

Vil skrælle det skøre væk

Mattias Tesfaye bebuder på den baggrund, at S-regeringen vil skrælle de skøre beslutninger væk.

Han afviser, at Socialdemokratiet forlader den brede enighed om udlændingepolitikken ved at forbedre forholdene for børnene på Sjælsmark. Han henviser her til, at der i den politiske aftale mellem Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten netop understreges, at afviste asylansøgere skal rejse hjem. Han tror ikke på, at flere eller færre rejser hjem, fordi børn på et udrejsecenter får mulighed for at gå i vuggestue eller får et klub-tilbud.

S-udlændingeordføreren afviser også, at det at lette økonomien hos de allerfattigste børnefamilier skulle gøre Danmark mere attraktivt som flygtningeland.

Det er et spørgsmål om at skærme børnene, indtil deres forældre får truffet den rigtige beslutning

I den politiske aftale står der, at der skal føres en udlændingepolitik, der fremmer integrationen. Det hænger fint sammen med det såkaldte paradigmeskifte, mener Mattias Tesfaye.

Opdateret 30.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Udlændingepolitik i S-R-SF-EL-aftalen

  • Det 759 millioner kroner dyre Lindholm-projekt, der skulle huse udvisningsdømte kriminelle på øen Lindholm, droppes.
  • Børnene skal ud af Udrejsecenter Sjælsmark. I stedet vil man oprette et nyt udrejsecenter for børnefamilier.
  • Fra 2020 vil Danmark igen modtage kvoteflygtninge. I år modtages et mindre antal med helt særlige behandlingskrævende behov.
  • Der afsættes op mod 300 millioner kroner årligt til et midlertidigt børnetilskud til børn i alderen 0-14 år i familier, der er omfattet af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen.
  • En ny regering vil føre en politik, der styrker integrationen - uanset hvor kort eller lang tid de opholder sig i Danmark, skal de bidrage til samfundet, lære sproget og skal i beskæftigelse.
  • Integrationsgrunduddannelsen (IGU) videreføres og styrkes.
  • Det skal ikke være muligt at tage opholdstilladelsen fra flygtninge, hvis de er i beskæftigelse og har arbejdet i to år i samme branche.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet