Tidligere udmeldt af Alternativet bliver alligevel ikke folketingsmedlem

Det bliver ikke Vibeke Genefke, der afløser Josephine Fock, men derimod Julius Graakjær Grantzau, der nu har ’fået det logistiske til at gå op’.
Det var egentlig Vibeke Genefke, der skulle have afløst Josephine Fock, når hun forlader Alternativets folketingsgruppe pr. 1. november.

Men i dag meddeler Alternativet, at det i stedet bliver Julius Graakjær Grantzau, der bliver Focks afløser. Det oplyser Alternativet på sin Facebook-side:

”Julius Graakjær Grantzau overtager pladsen i Alternativets folketingsgruppe efter Josephine Fock. I første omgang måtte han takke nej, så posten gik videre til Vibeke Genefke, men siden da har Julius fået det logistiske til at gå op og træder derfor ind i gruppen 1/11,” skriver Alternativet på sin Faacebook-side.

 

placeholder

 

Med Julius Grantzaus indtræden i Å-gruppen slipper Alternativet for at skulle forholde sig til den lidt særprægede situation, der var lagt op til med Vibeke Genefkes indtræden i folketingsgruppen: Nemlig at afløseren for Fock indtil for ganske nylig havde været udmeldt af Alternativet.

Gruppeformand bekræftede udmelding

Alternativets gruppeformand, René Gade, bekræftede således 11. september over for Netavisen Pio, at Genefke havde været udmeldt af Alternativet i en periode.

René Gade oplyste således, at hun først havde meldt sig ind igen "for ganske nylig", og føjede til:

"Muligvis først efter at vi spurgte hende, om hun kunne/ville afløse Josephine som folketingsmedlem."

Gade var "ikke på stående fod" klar over hvor længe Genefke havde været udmeldt af partiet:

Men så vidt jeg ved, meldte hun sig ud engang sidste år

"Men så vidt jeg ved, meldte hun sig ud engang sidste år, men det sorterer under Hovedbestyrelsen, det er ikke min afdeling," sagde Å-gruppeformanden dengang til Netavisen Pio.

Vibeke Genefke ønskede dengang ikke at kaste nærmere lys over sagen.

”Det må du snakke med presseafdelingen om. Det er ikke noget jeg udtaler mig om nu. Jeg starter først i Folketinget 1. november,” sagde Vibeke Genefke til Netavisen Pio.

Julius Graakjær Grantzau bliver ordfører for børn, statsborgerskab og nordisk samarbejde. Han er 35 år, selvstændig og bor på Djursland med sin kone og to børn.

Niko var 1. suppleant

Josephine Fock, der er en af Alternativets grundlæggere, tiltræder 1. november en direktørstilling i Dansk Flygtningehjælp.

Focks 1. suppleant var i øvrigt nu tidligere kulturborgmester i København, Niko Grünfeld. Han takkede i sin tid nej til jobbet som folketingsmedlem – med henvisning til at han ønskede at hellige sig jobbet som borgmester i København.

I første omgang takkede Julius Graakjær Grantzau også nej tak til at afløse Fock som folketingsmedlem - med henvisning til at han lige var blevet far. Men nu har han altså med Alternativets ord ”fået det logistiske til at gå op”.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce

Annonce