Annonce

Venstre går til angreb på Socialdemokratiet i stor annonce

I helsidesannoncer forsøger Venstre at gøre opmærksom på uenigheder i rød blok. Endnu et lavpunkt for Løkke, lyder det fra socialdemokrat.
Partiet Venstre indrykker torsdag annoncer med en fiktiv såkaldt "udlændingefuldmagt" fra de øvrige partier i rød blok til den socialdemokratiske partiformand Mette Frederiksen. Det skriver TV2.

Annoncen er også blevet delt som video på de sociale medier.

placeholder

Den fiktive fuldmagt er klar til underskrifter fra formand for SF, Pia Olsen Dyhr, politisk leder for Alternativet, Uffe Elbæk, politisk ordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper, og politisk leder for De Radikale, Morten Østergaard.

I annoncen lyder det blandt andet:

”Vi (Pia, Pernille, Uffe og Morten) giver hermed Mette Frederiksen fuldmagt til at føre en stram udlændingepolitik med Venstre og Dansk Folkeparti efter folketingsvalget – uden at det får negative konsekvenser for samarbejdet i rød blok”.

Pointen med annoncen er, at Mette Frederiksen, hvis hun bliver statsminister, må give indrømmelser i forhold til sit mulige parlamentariske grundlag.

Endnu et lavpunkt for Løkke

Udsigten til at få en fuldmagt fra de øvrige røde partier på udlændingeområdet, er dog ikke noget som Socialdemokratiet mener er specielt hjælpsomt.

”Ret vildt at Venstre og Lars Løkke bruger enorme beløb på at indrykke negative annoncer om Socialdemokratiets politik. Vist ikke set på det niveau i Danmark før. Endnu et lavpunkt for Løkke!” skriver socialdemokraten Dan Jørgensen i et tweet.

Heller ikke Enhedslistens folketingsmedlem Pelle Dragsted er imponeret af hverken annoncen eller afsenderen.

”Lyden af et desperat parti, der ikke kan forstå at det kyniske udlændingekort de har spillet ved hver eneste valgkamp, øjensynligt har mistet sin magi," skriver han på Twitter.

placeholder

Mette F: Vi står ved udlændingepolitikken

Annoncen kommer, efter at formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl tirsdag sagde, at Mette Frederiksen ikke skulle regne med hjælp fra DF, hvis ikke Socialdemokratiet laver en regering sammen med Venstre og netop DF.

Men på et vælgermøde i Aabenraa tirsdag sagde Mette Frederiksen, at hun mener, at flertallet vil sikre hende mulighed for at kunne føre den udlændingepolitik, hun ønsker, hvis hun bliver statsminister.

”Jeg står ved udlændingepolitikken, og det brede flertal bag udlændingepolitikken står fast efter valget. Det forventer jeg også, at Dansk Folkeparti gør,” sagde hun på mødet ifølge TV2.

”Der er ikke nogen, der skal redde os efter et valg. De partier, som står bag udlændingepolitikken, vil også gøre det efter et valg.”

Det er ikke første gang, at Venstre angriber Socialdemokratiet for at ville føre slappere udlændingepolitik. Mest tydeligt, da tre fremtrædende V-ministre i begyndelsen af april brugte et helt pressemøde på udelukkende at fokusere på tænkte eksempler på hvad Socialdemokratiets ville komme til at betyde.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Den der ler sidst ler bedst, Løkke er en lille mand ikke kun i statur, men også i format. Intet er for lavt, for at ramme en modstander, der truer med at få magten. En lille Napoleon og Erdogan , tænker man ind i mellem. Og de røde partier stiller ikke ultimative krav, men har ambitioner på nogle ting, Slotsholmen i dag var da yderst fornuftig og lytte til.