3F byder Gorillas velkommen: "Vi står klar til at forhandle overenskomst"

Det tyske svar på Nemlig.com indtager Europa med stor hast - next stop er København
Foto: Gorillas
Gorillas cykelbude afhenter varer på et Gorillas-start up-center
Det tyske svar på Nemlig.com, Gorillas med hovedsæde i Berlin, har på blot et år spredt sig fra Tyskland til Frankrig, Belgien, Holland, Storbritannien, Italien og Spanien. Næste stop er New York og København.

Fagforbundet 3F byder Gorillas velkommen til Danmark - og den danske model:

De skal være så velkomne, men det bliver efter danske spilleregler

"De skal være så velkomne, men det bliver efter danske spilleregler. Vi anerkender, at Gorillas rent faktisk ansætter deres medarbejdere og har givet dem lønmodtagerstatus. Modsat for eksempel udbringningsfirmaet Wolt. Det er et godt udgangspunkt. Vi står klar til at forhandle overenskomst med Gorillas," understreger forhandlingssekretær hos 3F Transport, John Bondebjerg, over for Netavisen Pio.

Tysk timeløn: 86 kroner

Ifølge oplysninger fra Gorillas Workers Collective, der organiserer Gorillas-bude i Tyskland, er timelønnen til "riders" i Tyskland beskeden, nemlig 11,50 euro - svarende til godt 86 kroner i timen:

dén timeløn ikke holder i Danmark. Den er simpelt hen for lav

"Hvis oplysningen holder vand, må vi bare sige, at dén timeløn ikke holder i Danmark. Den er simpelt hen for lav. Vi har lavet en landsdækkende madudbringningsoverenskomst, som Just Eat efter planen stempler ind på fra september. Så vi står allerede klar med en overenskomst, som snildt kan tilpasses Gorillas," understreger Bondebjerg.

Der har flere gange været forlydener om, at amerikanske Amazon er på vej til Danmark, men netgiganten lader forløbig vente på sig:

"Amazon har foreløbig valgt at etablere sig i Sverige, men Gorillas søger jo en række nøglemedarbejdere til et hovedkvarter i København. Så formentlig er Gorillas en del af gadebilledet i Danmark i meget nær fremtid," siger Bondebjerg, der har noteret sig med interesse, at Gorillas på kun et år har ekspanderet i et utroligt tempo.

På vej til Danmark og Norge

Det fremgår af Gorillas hjemmeside, at man søger en række nøglemedarbejdere til et nordisk hovedkvarter i København. Af flere af stillingsopslagene fremgår det, at Gorillas foreløbig ser ud til at satse på Danmark og Norge. Med København som nordisk hovedkvarter.

Af tweets fra Gorillas Workers Collective fremgår det, at Gorillas-bude klager over, at de kan blive fyret uden varsel en i en prøveperiode på seks måneder, at de ofte skal transportere meget tunge læs, og at der er problemer med at få udbetalt den korrekte løn - og til tiden. Endelig klager budene over baske vagtplaner, hvor cykelbudene skal arbejde til langt ud på aftenen - og alligevel starte op igen tidlig morgen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Spændende hvad Krifa og Det faglige hus byder ind med ?

Annonce