Blå avis skal være mere blå: Unge liberale værdikrigere skal sætte borgerlig dagsorden hver dag
Blå avis skal være mere blå: Unge liberale værdikrigere skal sætte borgerlig dagsorden hver dag
B.T.’s chefredaktør bebuder “hardcore borgerligt” debatprogram, som går i luften fredag

Simon Richard Nielsen, chefredaktør for B.T.
Dagbladet B.T. har nu i den grad tænkt sig at leve op til sit konservative udgivelsesgrundlag.
B.T.’s chefredaktør, Simon Richard Nielsen, oplyser således, at avisen fredag opstarter et dagligt “hardcore borgerligt” debatprogram i form af podcasten “B.T. Borgerligt Tabloid”.
Simon Richard Nielsen erklærede ved sin tiltrædelse som chefredaktør august sidste år, at nu skulle B.T. være et “ægte tabloid borgerligt medie”. Borgerligheden skulle stå skarpere i B.T., erklærede chefredaktøren.
Og nu gør B.T.’s chefredaktør så noget ved sagen.
Værter med fortid i LA og Nye Borgerlige
Den ene af de faste medvirkende bliver, ifølge fagbladet Journalisten, tidligere medlem af Folketinget for Liberal Alliance frem til valget i 2019, Joachim B. Olsen.
Efter at han ikke opnåede genvalg droppede Joachim B. Olsen nølende politik til fordel for et job som politisk kommentator på Ekstra Bladet. Efter knap to år sprang den tidligere LA-politiker videre til B.T., hvor han siden har givet den som politisk kommentator.
Joachim B. Olsens medvært bliver tidligere kampagnemedarbejder i Nye Borgerlige, Astrid Johanne Høg. Hun var indtil 1. april redaktør og tilrettelægger på det erklærede borgerlige radioprogram, Blåt Bælte, på den nu lukkede DAB-radiokanal 24syv.
De dage, hvor Joachim B. Olsen ikke medvirker, medvirker chefredaktør Simon Richard Nielsen.
“En meget smuk formulering”
Blåt Bæltes erklærede mål var at give ”de venstredrejede medier kamp til stregen”.
På spørgsmålet om, “Borgerligt tabloid” så også skal give venstreorienterede medier “kamp til stregen” svarer Simon Richard Nielsen fagbladet Journalisten:
Det er helt tilbage til B.T.’s dna og rødder
”Det er ikke formålet, men det er da egentlig en meget smuk formulering, som ligger i tråd med det, jeg hele tiden har sagt om, hvad der skal ske på B.T., og den strategi, som lå i huset, inden jeg kom ind ad døren. Det er helt tilbage til B.T.’s dna og rødder, at det er et borgerligt tabloidt medie og altid har været det. Men det er da klart, at jeg har kigget på deres profiler og deres talenter og synes virkelig, at ’Blåt Bælte’ har gjort det godt.”
Astrid Johanne Høg skal desuden være debatredaktør på B.T.
B.T. har også ansat en anden af personerne bag “Blåt Bælte”. Nemlig Claes Kirkeby Theilgaard, der i snart en årrække har markeret sig som en borgerlig-liberal debattør.
Theilgaard skal fremadrettet være politisk reporter på B.T.
Simon Richard Nielsen har yderligere ansat to andre, som også var en del af holdet bag “Blåt Bælte”. Blandt andet Emilie Jäger, der skal være Joachim B. Olsens medvært på “B.T. Borgerligt Tabloid” to dage om ugen.
Emilie Jäger arbejder indtil august kun deltids på B.T. Hun skal nemlig færdiggøre sin uddannelse. Fra august arbejder hun fuld tid på B.T. Dels som podcast-vært, dels som politisk reporter.
Det oplyser hun på LinkedIn.
“Fra et borgerligt perspektiv”
Astrid Johanne Høg skriver i et opslag på LinkedIn, at hendes opgave bliver at sætte en borgerlig dagsorden - hver eneste dag:
“Målet for min redaktion (Debatredaktionen, red.) er at sætte en borgerlig dagsorden alle ugens hverdage. Det vil i høj grad ske på lyd. På fredag er der premiere på en helt ny og hardcore borgerlig podcast: "B.T. Borgerlig Tabloid".
Høg forklarer om “B.T. Borgerligt Tabloid”:
set fra et borgerligt perspektiv
“Sammen med dagens gæst vil vi på 30 minutter skære helt ind til kernen i den aktuelle sag set fra et borgerligt perspektiv.”
For blot et par måneder siden fyrede Simon Richard Nielsen 10 medarbejdere som led i en spareøvelse. Nu har han så ansat fire nye medarbejdere - alle fra Blåt Bælte.
Redaktørerklæringen fra 1948
Berlingske, B.T. og Weekendavisen, der udgives af Berlingske Media, er alle tre erklærede konservative.
Det fremgår af redaktørerklæringen fra 1948. Erklæringen tiltrædes af alle nyansatte redaktører i Berlingske Media:
“Erklæring
Gennem to hundrede år har Det Berlingske Hus udgivet blade, som skulle kunne finde plads i danske hjem, bringe hurtige og pålidelige oplysninger om begivenheder i ind- og udland og yde redelig vejledning i drøftelsen af tidens spørgsmål.
I overensstemmelse med disse traditioner ledes de Berlingske blade i national og demokratisk ånd, i ærbødighed for kristendommen og i troskab mod fædreland og kongemagt.
Bladenes grundsyn er konservativt. De er ikke og bør ikke være bunden af tilslutning til noget politisk parti. Redaktionen er i enhver henseende frit stillet under værdsættelsen af det offentlige livs foreteelser, idet mådehold iagttages og god tone overholdes, ligesom der kræves redelighed og alsidighed ved oplysning af læserne.
Forudsætningen for pressens virksomhed i offentlighedens tjeneste er den for demokratiske stats- og folkesamfund gældende ytringsfrihed, og de Berlingske blades ledelse vil med alle til rådighed stående midler søge at værne denne mod angreb, fra hvilken side de måtte komme.”
Tilføj kommentar