Annonce

Britt Bager-sagen aldrig efterforsket af politiet

Venstres politiske ordfører hævder over for flere medier at hendes donor-sag allerede er efterforsket af politiet, men det er faktuelt forkert
I kølvandet på Enhedslistens anmeldelse af Venstres politiske ordfører, Britt Bager, til Østjyllands Politi for mistanke om overtrædelse af reglerne om valgkampsstøtte, hævder Britt Bager over for flere medier, at sagen om hendes fem valgkampsbidrag á 20.000 kroner op til valget i 2015 allerede er efterforsket af politiet. Og at sagen er henlagt.

Men det er faktuelt forkert. Midt- og Vestjyllands Politi har over for Netavisen Pio erkendt, at sagen aldrig har været efterforsket. Og 27. marts afviste Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse at se på sagen med henvisning til, at en oprindelig anmeldelse af andre 16 Venstre-overtrædelser gik på om Venstre i Region Midtjylland havde overtrådt indberetningspligten – ikke på om enkeltkandidater havde foretaget sig noget forkert.

Facit er, at Britt Bager-sagen aldrig har været efterforsket. Alligevel hævder Britt Bager det modsatte på sin Facebook-profil, over for Ritzau og medier i Østjyllands Storkreds:

placeholder

 

”Sagen har været efterforsket en gang, og der vurderede politiet, at der ikke var grundlag for en efterforskning. Sagen er endda forsøgt genoptaget, og det synes jeg, at Enhedslisten burde have undersøgt,” sagde Bager således til TV2 ØSTJYLLAND onsdag og fortsatte:

Sagen har været efterforsket en gang, og der vurderede politiet, at der ikke var grundlag for en efterforskning

”Jeg kan kun betragte det som om, at Enhedslisten prøver at holde gryden i kog i forhold til donationssagerne. Jeg kan også politianmelde dig for alt muligt, men der skal være et juridisk grundlag.”

EL: Venstre selv har startet Britt-sagen

Nikolaj Villumsen, der er medlem af Folketinget for Enhedslisten, og som står bag politianmeldelsen af Britt Bager, undrer sig:

”Faktum er, at Britt Bager-forholdet aldrig har været efterforsket af politiet. Det bør Britt Bager erkende. Det tjener sagen bedst, at vi alle holder os til fakta i denne sag - i stedet for at kaste røgslør. Det hører med, at det er Venstre selv i Favrskov-kredsen (Britt Bagers daværende V-kreds, red.), der oprindeligt gjorde Region Midtjylland opmærksomme på, at der var problemer med den økonomiske støtte til Britt Bager,” understreger Nikolaj Villumsen over for Netavisen Pio.

Faktum er, at Britt Bager-forholdet aldrig har været efterforsket af politiet. Det bør Britt Bager erkende

Netavisen Pio afslørede 13. marts, at Britt Bager havde modtaget fem valgkampsbidrag á hver 20.000 kroner fra samme donor, men at bidragene var delt ud på fem forskellige cvr-numre - og også at Venstres formand i Favrskov-kredsen, Gunnar Vinge Hansen, er utryg ved hele sagen og betegner Bagers oplysning til ham og Venstre-kredsen som utilstrækkelige.

Samtidig kunne Netavisen Pio - ved hjælp af aktindsigt - oplyse, at Venstres formand i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, indberettede Britt Bager-forholdet til Region Midtjylland. I den skriftlige indberetning betegner V-regionsformanden Britt Bagers og donors oplysninger til ham som "ikke-verificerede".

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce