Annonce

Løkke: Jeg skatter Claus Hjort højt

Claus Hjort Frederiksen udpeger Lars Løkke Rasmussen som hovedansvarlig for blå bloks krise. Selv afviser den tidligere partiformand at gå i "clinch" med ham.
Han kritiserer Venstres tidligere formand, Lars Løkke Rasmussen, for at være ude på at ville ødelægge partiet. Men selv vender Lars Løkke den anden kind til kritikken fra tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).  

"Jeg har hverken lyst til eller behov for at gå i offentlig clinch med Claus Hjort, som jeg skatter højt og har haft et årtier langt og tillidsfuldt samarbejde med, men vi ser forskelligt på dette," "skriver Lars Løkke Rasmussen i en kommentar til Berlingske, efter at den tidligere finansminister ellers har sat navn på årsagen til blå bloks krise: Lars Løkke Rasmussen.

placeholder

"Jeg skal ikke skjule, at det efter min mening er Lars Løkke, som har skabt den uorden, der er i blå blok. Det gjorde han med sin slutfase i valgkampen, hvor han brød alle broer til de borgerlige," siger Claus Hjort Frederiksen således til Berlingske.

Det sker med henvisning til, at Venstres daværende formand midt i den seneste valgkamp udgav bogen "Befrielsens øjeblik", hvori Lars Løkke Rasmussen pludselig talte for en regering hen over midten og siden skrinlagde VLAK-samarbejdet. Det var kun enkelte af Lars Løkke Rasmussens allernærmeste, der kendte til bogens eksistens. Claus Hjort Frederiksen var for en gangs skyld ikke en af dem.

Det er selvfølgelig særligt bittert

"Den situation, vi sidder i nu, mener jeg godt, man kan sætte adresseseddel på: Den er udløst af Lars Løkkes ageren. Det er selvfølgelig særligt bittert, for vi har haft god erfaring i 14 år med borgerligt samarbejde. Men nu er vi inde i en fase, hvor vi skal reparere den skade, som Lars har forvoldt."

Hjort-doktrinen

Claus Hjort Frederiksens kritik handler dog ikke så meget om Lars Løkke Rasmussens mere midtersøgende kurs. Det er mere måden, som Venstres daværende formand bar sig ad på, som den tidligere finansminister er vred over.

Venstres daværende partisekretær var nemlig en af strategerne bag det forsøg på at trække vælgere hen over midten i dansk politik, som partiet indledte med Anders Fogh Rasmussen i spidsen efter nederlaget ved folketingsvalget i 1998 - og efter at denne havde afløst Uffe Ellemann-Jensen som formand.

Strategien – der internt i Venstre blev døbt "Hjort-doktrinen" – indebar, at ambitionerne om store skattelettelser og offentlige milliardbesparelser blev afløst af et skattestop og et værn om velfærdsstaten, ligesom udlændingepolitikken blev central.

Støjberg skoser Hjort

Til gengæld skoser Venstres tidligere næstformand, Inger Støjberg, Claus Hjort Frederiksen, efter at han nu går i rette med hende. Claus Hjort Frederiksen siger nemlig samtidig, at han ikke tror, Inger Støjberg bliver dømt ved Rigsretten.

Når Claus Hjort Frederiksen stemte for rigsretssagen mod Inger Støjberg, skyldtes det, at Folketinget i hans optik var "forpligtet" til at følge den indstilling, som to uafhængige advokater kom med på baggrund af Instrukskommissionens beretning.

"Også selvom det er en partikollega, der bliver ramt af det," siger Claus Frederiksen til Berlingske.

Det får vi at se til den tid

"Men min personlige opfattelse er, at jeg ikke tror, at Inger Støjberg bliver dømt i Rigsretten. Men det får vi at se til den tid."

Inger Støjberg skriver imidlertid i en mail til avisen, at "i Danmark rejser anklagemyndigheden kun sager, hvis de tror, at vedkommende bliver dømt."

"I den her sag er alle 179 folketingsmedlemmer anklagemyndighed. Som jurist kender han det danske retssystem indefra, og derfor forstår jeg ikke hans argumentation."

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"I den her sag er alle 179 folketingsmedlemmer anklagemyndighed. Som jurist kender han det danske retssystem indefra, og derfor forstår jeg ikke hans argumentation."

Det interessante i udsagnet er imidlertid at folketinget også har leget politibetjente igennem alle samråd og spørgsmål.

Det interessante i udsagnet er imidlertid at alle bortset fra Venstre leger dommere og tror fuldt og fast på at Inger Støjberg bliver dømt.

“Som jurist kender han det danske retssystem indefra”.

En rigsretssag er netop ikke udtryk for det danske retssystem i almindelighed.

Det er en politisk domstol, hvor politikere dømmer hinanden.

Et demokrati i demokratiet!

Inger Støjberg er allerede blevet bedømt af sine egne vælgere og nærtbeslægtede vælgere ved det seneste folketingsvalg efter hendes tid som minister.

1. Mette Frederiksen (S), 43.489 stemmer (+19.003).

2. Lars Løkke Rasmussen (V), 40.745 (+7352).

3. Pernille Skipper (EL), 33024 (+21.904).

4. Inger Støjberg (V), 28420 (+12.064).

Oppositionen har ligeledes dømt hende ved det seneste valg. Som det ses af Pernille Skippers stemmetal. Plus 21.904 og samlet 33.024. Pernille - Ingers værste kritiker og dommer - vandt og fik rigsretssagen indskrevet i forståelsespapiret. Sådan fungerer folkedomstolen i rigsretssager.

Systemet har sin egen iboende logik. Havde Lars Løkke genvundet statsministeriet, ville Inger Støjberg have været en fri fugl. Nu blev Lars Løkke i stedet den frie fugl, selv om han lod Inger lave “det beskidte arbejde”.

Ledere vasker hænder. Det gælder i politik. Det gælder på alle arbejdspladser.

Med mindre medarbejderen er sej nok til at stå miseren igennem. Så falder lederen ind imellem i sin egen grav.

Allerede før det seneste valg vaskede, skurede og rensede Lars Løkke hænder.

Han turde ikke stå ved sin egen politik og sine egne ministre.

Derfor ligger Venstre, Lars Løkke, Christian Jensen, Inger Støjberg og de fleste venstrefolketingsmedlemmer, som Lars Løkke har redt.

Kun Claus Hjort Frederiksen slipper for at blive fanget af centrifugalkraften i oprensningen, blå-vaskningen af Danmarks Liberale parti Venstre.

Jurister ser som regel skriften på væggen, langt før de anklagede aner uråd. Livet må leves forlæns og bedømmes baglæns.

Det gælder for vanvidsbilister og folk der altid vil ligge i overhalingsbanen.

Men ind imellem findes nødværge. Fødende gravide kvinder der skal transporteres langt i det vestjyske, før fødestuen findes.

Dommeren forstår det nødvendige nødværge. Og dommen bliver derefter.

En minister der vil redde et helt land. Og kommende generationer af unge piger.

Spørg blot i Sverige?

“Havde vi bare gjort som i Danmark.”

Ifølge avisen Aftonbladet føler over 100.000 unge svenskere ikke, at de selv kan bestemme, hvem de vil gifte sig med. Samtidig oplever hver femte elev blandt Malmøs 9. klasser såkaldt æresrelateret undertrykkelse. Og siden 2014 er antallet af henvendelser til Sveriges nationale telefonrådgivning om æresvold og social kontrol fordoblet, mens 20 procent af piger i folkeskolens ældste klasser i Uppsala, Sveriges fjerdestørste by, føler et pres for at være jomfruer ved indgåelse af ægteskab. Blandt elever med forældre født i Norden gælder det for tre procent, viser kortlægning fra organisationen Tris, der arbejder for pigers rettigheder.

Inger Støjberg var imod barnebrude.

Det er alle de unge piger i hele Sverige. De kender til virkeligheden. Og det er sjældent jura.

Inger Støjberg førte sagen for en hel generation af unge piger. Venstrefløjen forstod ingenting.
I Sverige ser man i dag resultaterne af venstrefløjens ageren.

Hvis Inger taber, taber Nordens unge piger.

Hvilken dommer kan have dette på sin samvittighed.

De danske vælgere har talt. Folketingets flertal går ind for en stram udlændingepolitik.

Hele Norden venter i spænding.

Om vold i svenske parforhold siger en forsker:

“Derfor, hvis vi holder det op imod vold, så er der en tendens til at gribe til forklaringer om etnicitet og kultur. Vi ser for eksempel, at vold begået af mænd fra andre lande, bliver forklaret med, at de er indvandrermænd og derfor er voldelige og patriarkalske af natur. Etniske svenske mænds vold bliver imidlertid ikke opfattet som et udtryk for kultur, men bliver derimod forklaret ud fra et patologisk eller sygdomsmæssigt perspektiv, eller der bliver givet socioøkonomiske forklaringer eller årsager på et individuelt niveau, forklarer forskeren.”

Verden vasker hænder. Uanset hudfarve! Røde som blå!