”Krifa-kampagne tager de unge ved næsen”

Den kristelige fagbevægelse bruger lovbestemte rettigheder og andre organisationers overenskomster som lokkemad i kampagne, der er gået viralt på det sociale medie TikTok.
“Magnus, du bliver lige til lukketid i dag!”

“Men min vagt slutter nu her!”

Sådan lyder indgangsreplikken i en video, hvor en ansat i et supermarked diskuterer med sin chef.

Videoen er en del af en kampagne fra Den Kristelige Fagbevægelse (Krifa) på det sociale medie TikTok.

Men kampagnen får nu kritik fra fagforbundet FOA.

“De bondefanger de unge,” lyder det.

Millioner af afspilninger

Næsten fire millioner gange har brugere af det sociale medie TikTok klikket på kampagne-videoerne fra Krifa, om de rettigheder, man som ansat har på en arbejdsplads.

Kampagnen består af i alt 42 videoer, som Netavisen Pio har set igennem

Kampagnen består af i alt 42 videoer

Alle videoer slutter med, at en ung mand forklarer sin store viden om ansættelsesret, arbejdstid, ferie, ligebehandling og lønforhandlinger med at han følger Krifa på TikTok.
Der er dog en side af historien, som videoerne ikke fortæller.

Ud af de 42 videoer handler de 33 - mere end tre ud af fire - om rettigheder, som er fastsat i lovgivningen.

Det er regler og rettigheder, som gælder for alle lønmodtagere, uanset om man er medlem af Krifa eller en anden faglig organisation.

I fire af videoerne bliver der desuden henvist til overenskomstaftaler om retten til at forhandle sin egen løn, ekstrabetaling ved overarbejde og indbetalinger til pensionsordninger.

De sidste fem videoer fortæller om forskellige rabat- og indkøbsordninger plus onlinetest på Krifas hjemmeside af, om man er stresset eller hvilken løn man bør have i et bestemt job.

Du kan se videoerne fra Krifa-kampagnen her.

Rammer meget effektivt

Netavisen Pio har bedt forbundssekretær i fagforbundet FOA Helena Mikkelsen om at se Krifa-videoerne igennem.

Hun indrømmer blankt, at det er lykkedes Krifa at skrue en kampagne sammen, som rammer unge lønmodtagere meget effektivt.

rammer unge lønmodtagere meget effektivt

”Men jeg er tårnhøjt rasende over, at de kristelige også her går ud og free-rider på den etablerede fagbevægelses arbejde. De tager folk ved næsen og bondefanger de unge. Krifa har jo ikke forhandlingsretten på de store fagområder,” siger Helena Mikkelsen til Netavisen Pio.

“Som ungt menneske, der følger Krifa på TikTok, kan man ikke gennemskue, at det reelt er meget begrænset, hvad du kan få hjælp til. Det er den del af Krifas kampagne, som jeg synes er frastødende,” siger hun.

Helena Mikkelsen mener, at den traditionelle fagbevægelse har en stor opgave med at blive bedre til at kommunikere til unge mennesker, som ikke har den store erfaring med, hvordan arbejdsmarkedet og fagbevægelsen fungerer.

”Alle unge vil gerne have et godt arbejdsliv og et godt job. De vil gerne kende deres rettigheder og have den rigtige løn,” siger Helena Mikkelsen.

Rettigheder der omfatter alle

Netavisen Pio har forsøgt at få et interview i stand med Krifas formand Eik Dahl Bidstrup for at høre Krifas kommentar til kritikken af TikTok-kampagnen.

Det har ikke kunnet lade sig gøre.

Vi vil gerne spørge Eik Dahl Bidstrup, hvorfor Krifa i sin kampagne lægger så stor vægt på at promovere lovbestemte rettigheder på arbejdsmarkedsområdet. Rettigheder som omfatter alle lønmodtagere, uanset om de er medlemmer hos Krifa eller ej.

Vi ville også gerne spørge, hvorfor Krifa i sin kampagne henviser til overenskomster, som Krifa ikke har nogen del i

Eik Dahl Bidstrup har i stedet sendt en skriftlig kommentar til Netavisen Pio.

”Med vores TikTok har vi ønsket at komme i dialog med de unge på deres præmisser og med indhold, der er relevant for dem. Det kan være, de fx har et fritidsjob, og her kan de få viden og gode råd på Krifas TikTok. Det handler om at være relevant og oplyse de unge om deres rettigheder, muligheder osv.. Og de unge er meget engageret – de stiller spørgsmål og byder ind med nye emner, de gerne vil blive klogere på,” lyder det blandt andet fra Eik Dahl Bidstrup.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Her kunne jeg så særdeles passende indsætte en kommentar med 33.711 gange:

Det blå svindlerhold

- Men en gang er nok.

Det næste er så, at Krifa indsætter betalte veninde og venner agenter på landet uddannelsesinstitutioner, som modtager betaling for at indoktrinere deres studiekammerater. Tænk en gang. Din bedste ven viser sig slet ikke at være en ven, men en betalt psykopat fra Krifa.

Sådan fungere det blå svindlerhold. Ingen moral, ingen grænser for udnyttelse.

Sådan har FH da opført sig i årtier.
De røde frugter at blive slået på af deres egne metoder.
Godt at den mafialignende organisation FH bliver bekæmpet

Sikke noget infantilt blå vrøvl.

det blå svindlerhold

det RØDE SVINBDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
.

Det blå svindlerhold

Her kunne Jeppe så særdeles passende indsætte en kommentar med 33.711 gange: hvorfor gjorde du ikke det Jeppe?

det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark (en gang er nok)
.

Kurt Jensen er du medlem af Krifa eller er du medlem af borgerlige partier. Søg hellere borgerlige aviser.

Du må bære over med Kurt Jensen, hans evner rækker ikke længere, hans niveau er som en skoledreng hvilket også gælder for Jeppe Lindholm med hans evindelig brug af "det blå svindlerhold", stop dog mrd det pjat.

Hvor langt rækker dine evner Bent?

Den rækker lidt længere en til dag efter dag gentagne gange kun at skrive:

Det blå svindlerhold.
Det røde svindlerhold hentede den etbenede pirat til Danmark.

Fordi Jeppe Lindholm bliver ved med sit, det blå svindlerhold, i sin mere eller mindre begavede kommentarer, behøver man vel ikke at abe efter, det er lidt barnligt og trættende for os andre, der gerne vil se og læse seriøse kommentarer.

Bent, kunne du så ikke starte med selv KUN at skrive begavede kommentarer?
Nå nej, som du selv skriver igen er forpligtet ud over sine evner.

Det pudsige er at jeg er blevet kritiseret mere for min kommentar end Jeppe for sin.
Årsag og virkning?

Forskellen er at de fleste af dine kommentarer kun omhandler et par linjer om det røde og blå svindlerhold, hvor Jeppe Lindholms, det blå svindlerhold, indgår i en kommentar til artiklerne eller til noget andre har skrevet, men vi kan godt være enig om at det er lidt trættende med både det blå og røde svindlerhold som i begge vedblivende skriver. Rækker fantasien ikke til fornyelse.

Hvad skal vi så kalde dem, de blå løgnhalse?

Vibeke, ingen af delene.
Hvad skal jeg søge efter der?

Kurt Jensen er du medlem af Krifa eller er du medlem af borgerlige partier. Søg hellere borgerlige aviser.

Vibeke, ingen af delene.
Hvad skal jeg søge efter der?

Jeg har udvidet den til 1.000.000 nu. Den ligge klar til brug. Med et snuptag kan den blive 2.000.000, 4.000.000, 8.000.000, 16.000.000 osv. Inden sgt. hans kan jeg være på 1.000.000.000. så kan du scrolle ned en hel weekend uden at nå til enden. Og en 1.000.000.000 skal bare kopieres 10 gange for at opnå 1.000.000.000. Det må helt sikkert være en verdensrekord. Den kan så passende postes på folketingsvalgdagen til juni 2023. Hvi vi ikke er spunget i luftet af 131 russiske atombomber før da - Man ved jo aldrig i tider som disse.

Hvis du ikke kan finde på mere seriøse kommentarer end ovenstående, var det måske en ide at trykke på Deleteknappen inden du sender så slipper vi andre for dit "sludder" og fornøjelsen ved skriveriet blev holdt på hjemmebane.

Ja undskyld Jeppe, men nu ramler det da fuldstændig for dig. Lyt nu lidt til, hvad Bendt skriver.

TAK!

Og en ting fortæller det helt sikkert ikke i de her videoer rettet mod de unge. De fraskriver sig det aller aller vigtigste instrument en arbejdstager her.

- Strejkeretten. Det er med den som værktøj danske arbejdstagere igennem årtiers hård arbejde har tilkæmpet de gode løn- og arbejdsforhold, som gælder i Danmark og som de fleste tyskere må se langt efter med en mindsteløn på ca. 75 kr. i timen, en 40 timers arbejdsuge.

Det blå svindlerhold har bedraget og manipuleret med den danske befolkning i over 20 år. Hvor længe vil du finde dig i det?

Jørn Nielsen - 29 april, 2022 - 17:15 - #22934
Ja undskyld Jeppe, men nu ramler det da fuldstændig for dig. Lyt nu lidt til, hvad Bendt skriver.

Krifa, CEPOS, SAXO bank, Liberal Alliance, Bæredygtig landbrug er alt sammen en del af højrefløjens bedrag over for den danske befolkning.

Annonce