Annonce

Ny alliance er KLAR: Vil afskaffe efterlønnen og Arne-pensionen, men beholde seniorpensionen

De Radikale er gået sammen med Liberal Alliance og De Konservative i en reformalliance, der vil presse SVM-regeringen
Foto: Folketinget/Marie Hald
Martin Lidegaard (R), partileder
De Radikale har dannet en reformalliance sammen med to blå partier, Liberal Alliance og De Konservative. Af De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, allerede døbt KLAR-alliancen.

placeholder

 

LA-leder Alex Vanopslagh oplyser over for Berlingske, at reformalliancen især vil presse regeringen på den økonomiske politik, ikke mindst områderne tilbagetrækning, udenlandsk arbejdskraft, skat og iværksætteri.

Refomalliancen vil som det første kaste sig over tilbagetrækningsordninger.

SVM-regeringen foreslår i sit regeringsgrundlag at afskaffe den populære op til seksårige seniorpension. Den skal i stedet gøres treårig, lægges ind under Arne-pensionen, og ydelsen skal samtidig sættes omkring 4.700 kroner ned om måneden.

Til gengæld skal Arne-pensionen sættes op med cirka 1.000 kroner om måneden, og fremover have to indgange. En rettighedsbaseret indgang (Arne-pension), og en visitationsindgang, der kræver lægeerklæring (Resterne af seniorpensionsordningen).

Vil af med Arne-pensionen og efterlønnen 

Reformalliancen - De Radikale, Liberal Alliance og De Konservative - foreslår i stedet, at man bevarer seniorpensionen, men afskaffer efterlønnen og Arne-pensionen.

Det vil, mener de tre partier, øge arbejdsudbuddet med 8.000 plus 18.000 i år 2030, altså i alt 26.000 personer i 2030. Hvor regeringens de facto-afskaffelse af seniorpensionen alene vil øge arbejdsudbuddet med 2.500.  

“Det er ret absurd, at regeringen – på det område, hvor der er størst potentiale for at skaffe arbejdskraft, nemlig tilbagetrækning – er så uambitiøs. Det er der ikke ret meget frygtløshed over,” siger De Radikales leder, Martin Lidegaard, til Berlingske.

Han kalder det “komplet uforståeligt”, at SVM-regeringen vil skære ned på den ordning - seniorpensionen - som ifølge ham er mest fair, fleksibel og lige for alle.

“Det her har jeg glædet mig til at fortælle. En ny reformalliance er her. Vi vil øge regeringens ambitioner på tilbagetrækning og prioritere dem, der har mest brug for det,” skriver Lidegaard på Twitter - flankeret af et foto, hvor partilederne for de tre partier i reformalliancen, Søren Pape Poulsen, Martin Lidegaard og Alex Vanopslagh sidder tæt sammen på samme bænk.

placeholder

 

I en fælles kronikanfører Martin Lidegaard, Alex Vanopslagh og Søren Pape Poulsen, at “regeringen redder Socialdemokratiets prestigeprojekt og lader de nedslidte med varigt nedsat arbejdsevne betale regningen.”

Finansminister fastholder SVM-plan

Finansminister Nicolai Wammen (S) er ikke imponeret over hverken reformalliancen, som han betegner som en snakkeklub, eller dens udspil.

Han understreger således over for Berlingske, at SVM-regeringens udspil samlet vil tilføre arbejdsmarkedet 45.000 fuldtidspersoner.  

Finansministeren fastholder derfor regeringens plan, og finder det hverken forsvarligt eller solidarisk at afskaffe efterlønnen og Arne-pensionen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det kommer jo kun til at gå ud over ressource svage fattigrøve fra C holdet. Og at det er en realitet har vi netop fået bevis på med kræft skandalen på Aarhus Universitetshospital, hvor de ressourcestærke fra A holdet og øverste del af B holdet fik sig tvunget frem i operationskøen godkendt af en medsøster og ledende overlæge. Fordi sådan er det jo. Andre blev efterladt et skridt længere tilbage i køen, hvor døden venter - Lige nu har det udløst et ramaskrig hele vejen rundt om lighed i sundhedssystemet. Men bare vent. Men yderligere privatisering af det danske sundhedsvæsen og gennem finansiering af sundhedsforsikringer, så bliver det officielt hverdag. Så kommer du sjældent til at se en fra C holdet komme sig over sygdom. De må så klare sig selv med smertestillende og angst dæmpende medicin, som lægerne mere end villig udskriver, hvis der kan tjenes en krone. Som det ses i USA.

Og de tre herre Martin Lidegaard, Alex Vanopslagh og Søren Pape Poulsen får næppe brug for hverken efterløn eller arne-pension. De kan i princippet trække sig fra arbejdsmarkedet som holdne mænd lige når det passer dem. En pensionsalder på 74 år er her hus forbi. Den pensionsalder er forbeholdt for den nedre del af B holdet og C holdet, som ikke har nogen valgmulighed for en tidlig pension, hvis de tre herre for deres vilje. Mange fra C holdet dør op til 13-17 år før resten af befolkningen. Men en gennemsnitlig levealder på ca. 83 år er deres afgang som 66-70 år. Længe før fremtidens pensionsalder.

Men det giver jo så rum til skattelettelse i de tre herres drømme Danmark, hvor livet kun gælder for de rige og velhavende. Resten? Thjaaa. Men som nogen siger det. Danskerne vil det her. For det har de stemt sig til.

Velkommen til den nye virkelighed. Velkommen til Nye Danmark.

"... har vi netop fået bevis ..." hvem er 'vi' Jeppe Lindholm?
det kan da ikke inkludere dig, du er jo ikke dansk statsborger - og du bor jo heller ikke i Danmark.

"... Og de tre herre Martin Lidegaard, ..." nåååh du mener de tre HERRER , ok så er jeg med. Du er undskyldt JL, sådan går det når man ikke vil det danske
.

Du rammer hovedet lige på sømmet, men det er der ikke mange som pt. opdager før det er for sent.

.
Jep. I den "borgelige dannelse" gælder det om at være ligeglad med andre og sparke nedad på andre danskere, der ikke tilhører det fine rige borgelige borgerskab.

I den "borgelige dannelse" gælder det om kun at tænke på sig selv og egen lille borgelige næsetip. Skid hul i andre. Skid hul i fællesskab. Og skid hul i at hjælpe andre (andet end måske lidt årlig almisse, måske til galla-indsamlingsshow på tv2, så det fine rige borgerskab kan rense deres "samvittighed" med en "god gerning" i velgørenhed til "undersåtterne").

Bliver du som gængs dansker ramt af livskrise/nedslidning/sygdom/ulykke/ledighed/alderdom/andet i et liberalistiske borgelige magtstyret samfund, så er det din egen skyld, og du skal ikke regne med noget hjælp, medmindre du er rig og velhavende. Velfærdssamfund og fællesskab findes ikke i individ-ego-liberalismen. Du kan rådne op i rendestenen på vand og brød (bare spørg Peter Seier eller Marie Ladegaard der gerne smider ældre på gaden).

Når overklassens/øvre middelklassens rigdom stikker helt af, og de bliver endnu rigere, så bliver de grådigere og grådigere (og mere egoistiske, nærige og mindre hjælpsomme). De borgelige ønsker at leve i deres eget elite-parallelsamfund uden kendskab til resten af danskernes liv i Danmark. I medier og tv, der alle ligger i København, er det også overklassen/øvre middelklasse der FYLDER meget i dominans, og får taletid.
Uligheden øges, splittelsen øges, skelet øges. Og derved bliver samfundet menneskeligt fattigere og en ubalance opstår. Sammenhængskraften smuldre. De danske værdier, danske fællesidentiet og folkesjæl visner.

Blå blok og (Løkkes/Foghs) ego-liberalistiske ødelæggelser af Danmark fortsætter...

Blå/lilla bloks absurde ordspil om tillid/frisættelse/frie valg/friheds-spin-manipulation overfor befolkningen er SÅ kvalmende bedragerisk. Samt hvordan "de borgelige" usmageligt udnytter/misbruger Putins modbydelige krig, krigens lidelser og kriser, som anledning til opnå endnu mere nedslagtning af danskernes velfærd/sikkerhedsnet/tryghed/frihed/pension i reformer/forringelser, og igen vil de der individ-ego-liberalister indføre USA-kapitalist-tilstande og endnu mere privatisering til riges profit, og hvor elitens finere borgerskab skal beriges og først i køen. Dem der ikke er en del af overklassen oplever mindre og mindre tryghed/frihed.

Man skal ikke lade en krig/krise gå til spilde, tænker de griske og grådige egoister i liberalismen til at forgylde de rigeste. De rige må ikke lide nød. Kun alle andre.

De danskere, der ikke tilhører de riges finere borgerskab (eller de raske) og elitens status i liberalisme-religionen/ideologien, ses som andenrangsborgere/undersåtter, der skal sparkes ned på, udsultes, udnyttes og undertrykkes af de riges magt/pengemagt/dominans der vil herske fra det rige fine borgerskab. Kun elitens rige overklasse/øvre middelklasse må mærke frihed/tryghed, mens alle andre danskere skal have mindre frihed, mere utryghed, færre rettigheder, dårligere levevilkår, lavere løn, ingen sikkerhedsnet, dårligere velfærd, mindre pension m.m.
Det rige finere borgerskab skal først i køen til privatsygehuse, velfærdspleje, omsorg, uddannelse, m.m. i deres eget elite-parallelsamfund med en mur omkring sig selv, med egne statsstøttet privatskoler, privatplejehjem, privatsygehuse – og med deres såkaldte "frie valg" til at fravælge "undersåtterne" (dvs. andres besværlige børn, besværlige patienter, ukrainske flygtninge, tørklæder, mv.). Og "frie valg" og privatforsikringer i "borgerskabet" til at komme foran i køen til behandlinger, psykologer mv.

Den borgelige drøm om 1800-tallet og med et mix af usolidarisk udemokratisk konservativ overfladisk USA-egoisme og "fake it to you make it" strategi.
Working poor og husvogne til de arbejdende "undersåtter" ønsker de mest kyniske kolde blå rige egoister, der kun ser andre danskere som udbytte/afkast til de rigeste i Cepos-excel-arket.

(Og som den neoliberale Cepos-sekt siger i en af deres videoer: "Vi elsker at sparke på en mand der ligger ned – sådan er vi i Cepos").

Sådan er "de blå". Iskolde og hjerteløse.

......

DE BLÅ VIL SMADRE VELFÆRDSSAMFUNDET
https://piopio.dk/arbejdernes-internationale-kampdag-er-tilbage#comment-...
......

BLÅ BLOKS EGO-LIBERALISME VIL NEDSLAGTE DANMARK
– OG MISTRIVSEL HOS UNGE VIL FORTSÆTTE
https://piopio.dk/marianne-vind-du-gaar-galt-i-byen-hvis-du-tror-de-borg...
.....

DEN BLÅ ULV I LILLA FÅREKLÆDER, LARS LØKKE, VIL FORTSÆTTE
MED AT ÆDE AF DANSKERNES VELFÆRD, BID FOR BID FOR BID...
https://piopio.dk/nu-lars-vil-meget-gerne-man-glemmer-alt-om-foer-lars#c...
.....

BEDRAGEREN ALEX VANOPSLAGH LEGER "GUD" PÅ TIK-TOK
https://piopio.dk/vanopslagh-forventer-skulle-tilbagebetale-72000-kroner...
......

DE UNGES FORVENTNINGER I DEN LIBERALISTISKE PERFEKTHEDSKULTUR
https://piopio.dk/taenk-paa-boligmarkedet-naar-du-saetter-dit-kryds-i-da...
.....

SØREN PAPE ER VIST BLEVET TALERØR FOR CEPOS-SEKTEN
https://piopio.dk/nu-siger-pape-det-ligeud-dagpenge-og-kontanthjaelpsmod...
......

Ikke at det forbavser at de radikale er med på den galej - Det næste bliver vel at de bakker op om LA forslaget om at forkorte dagpengeperioden til kun at gælde et år - Og så er dem som stadig påstår at de radikale er et rødt parti -

Det er en nærliggende tanke at der kan opstå en alliance af de tre partier samt Venstre og Moderaterne efter et valg - Og så er S og Frederiksen færdige som ledende regeringsparti- så Frederiksen skal passe meget på med ikke at binde sig for meget fast til masten i det nuværende regeringssamarbejde -
Man skal aldrig undervurdere Løkke - der hvis han ser en mulighed for at få lov til at sidde for bordenden ved en evt fremtidig dronningerunde - vil slikke sig om munden og slå til -

Lidt af en ormegård at navigere rundt i hvis man ønsker regeringsansvaret - samt gerne vil sætte socialdemokratiske aftryk på den politiske kurs -

Men her er da i det mindste en artikel, man bare kan henvise til, hver gang nogen for 117ende gang begynder at fable om "det røde flertal", der blev fravalgt efter valget i november.

Kommentar:

Nu er der intet nyt i, at de tre politiske partier vil afskaffe Efterlønsordningen, samt "Arnepensionen" og yderligere har Liberal Alliance i sidste uge udmeldt, at man vil reducerer dagpengeperioden fra to til et år...

Nu er det så meldt ud, og mon ikke meningsmålingerne igen stiger hos Socialdemokraterne pga. at de tre partiers samarbejde om, at forringe tiltag over for lønmodtagerne...

Iøvrigt mener jeg helt bestemt, at de tre politiske partier, har svært ved, at vælgerne har tiltro til dem, med de politiske møgsager, som alle tre partier har haft op til valget i november 2022, efter min mening, er de tre partier utroværdige...

God Eftermiddag,

Erling Drews...

Enig, nu er de radikale blå igen, men så længe s er i regering bliver det ikke til noget. Og Løkkes ønske om bordenden, det tror jeg ikke sker igen.

Kommentar:

Tak for debatsvar !

Jeg har altid undret mig over, at man sagde, at Radikale var såkaldte røde, de er og har altid været blå...

Din pointe med Løkke, ja så må jeg sige, at Moderaterne næppe går tilbage til en såkaldt blå blok, mem nu er dansk politik jo svært at spå om, det så vi jo ved valget i november 2022...

God Aften,

Erling Drews...

Deler fuldtud din opfattelse af Det radikale Venstre.

Dannelsen af Den Overførselsindkomstmodtagerfjendske Blåbrune Entente med Konservative og LA er for mig et yderligere bevis for det. - Dertil har Sofie Carsten Nielsen jo fået nyt arbejde ved vennerne i Dansk Industri.

Mon Den Blåbrune Entente også kan blive enige om besparelser inden for militæret og inden for Folketingets egne rækker? Besparelser, som tilmed vil kunne øge arbejdsudbuddet på det almindelige arbejdsmarked?

Måske et forslag om 2 måneders årlig samfundstjeneste inden for velfærdssektoren til samtlige folketingsvalgte? Imens bortfalder folketingsvederlaget og folketingspensionen og erstattes af den respektive overenskomst m.v.

Efterhånden hører vi ikke andet end de ressource stærke sige de ressource svage selv er skyld i det. Det er at stille det hele på hovedet og viser den udbredte mangel på empati og forståelse for de livsbetingelser mennesker på C holdet må leve under. Det er langt fra selvvalgte livsomstændigheder. Tværtimod. Og er du først blevet afskrevet til at tilhøre C holdet bliver din situation bare være og være for til sidst helt at udslette dig. Ingen gider høre på dig, ingen tager dig alvorlig. Din livsomstændighed presser dig ud i dårlige valg grundet manglende ressourcer, angst, stress, bekymringer, mangel på søvn. Forhold, som mennesker på A holdet og øvre del af B holdet ikke kan eller vil forholde sig til. Du er blevet persona-nongrata.

Ved at afskrive C holdet som stående uden for samfundet kan der spares mange ressourcer. Såvel økonomisk som personale. Og overskuddet kan sendes direkte op til A holdet og toppen af B holdet, som kan se frem til bekvemme serviceydelser udført af C holdet til en minimal løn. Det løft A holdet og toppen af B holdet arbejder på at tildele sig selv bliver totalt ødelæggende for livet på C holdet. Men ude af syne ude af sind. Dyre boligområder, private daginstitutioner og skoler gør, at A holdet og toppen af B holdet aldrig støder på C holdets virkelighed. Hvilket så kun gør situationen være. Danmark bliver et klasse samfund, hvor C holdet kommer til at leve som en udstødt kaste uden reelle rettigheder.

Og det er allerede i fuld gang.

Danmark, det land du har vendt ryggen - du bor her ikke - du har ikke dansk statsborgerskab

Jeppe Lindholm - vi har ikke brug for din mening - vi klarer os fint uden dig!