Socialdemokrater i Aalborg vælger Frank Jensens søn som borgmesterkandidat

Den forhenværende minister, Flemming Møller Mortensen, måtte se sig slået af Lasse Frimand Jensen i kampen om at blive Aalborgs næste borgmester.
Foto: Socialdemokratiet i Aalborg
Lasse Frimand Jensen (S)
Med 366 stemmer på Lasse Frimand Jensen (S) og 307 stemmer på den forhenværende minister Flemming Møller Mortensen (S), kan Lasse Frimand Jensen nu kalde sig ny borgmesterkandidat for Danmarks tredjestørste kommune.

Det skete til et medlemsmøde tirsdag hos Socialdemokratiet i Aalborg.

Valget kom i kølvandet på, at den forhenværende borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen (S), trak sig før tid.

Thomas Kastrup Larsen havde sidste arbejdsdag som borgmester den 31. maj i år. Næste kommunalvalg ligger i november 2025.

Borgmesterkandidat jubler 

38-årige Lasse Frimand Jensen er søn af den forhenværende overborgmester i København, Frank Jensen. Han har siddet som byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Aalborg siden 2014 og har samtidig fungeret som gruppeformand for partiets aalborgensiske medlemmer.

Det er en drøm, der er gået i opfyldelse

“Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Det var en overvældende følelse i går at stå i Vejgaardhallen med 150 partifæller, som havde stemt på mig som spidskandidat- også med det formål at blive borgmester til det næste kommende byrådsmøde her den 19. juni,” siger Lasse Frimand Jensen til Netavisen Pio.

Eftersom Lasse Frimand Jensen allerede er medlem af byrådet i Aalborg, kan han allerede fra næste byrådsmøde indtage posten som borgmester.

Det betyder, at Lasse Frimand Jensen altså fra den 19. juni kan kalde sig Aalborgs borgmester.

Lasse Frimand Jensen oplyser, at han som borgmester vil fokusere på grønne løsninger for borgerne og byen, kernesocialdemokratiske velfærdsområder som vuggestue, børnehave og ældrepleje og afbureaukratisering.

Slog forhenværende minister 

Lasse Frimand Jensens modkandidat var Flemming Møller Mortensen, som var minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde fra 19. november 2020 til 2022.

Lasse Frimand Jensen understreger, at forholdet til modkandidaten er godt.

“Nu hvor jeg har lært Flemming at kende som person, kan jeg mærke, at vi har en kærlighed til vores parti og vores kommune. Vi har fælles personlighedstræk, som har gjort, at vi kan rigtig godt sammen,” siger Lasse Frimand Jensen.

Han oplyser, at samarbejdet med Flemming Møller Mortensen fortsætter efter spidskandidatsvalget, da Flemming Møller Mortensen vil være at finde på stemmesedlen for Socialdemokratiet til kommunalvalget i 2025.

“Jeg glæder mig rigtig meget over, at Flemming stiller op til byrådet. Det bebudede han i går, da resultatet blev offentliggjort,” siger den nye borgmesterkandidat.

Artiklen er rettet den 9.6 med ny dato for, hvornår Thomas Kastrup-Larsen stopper som borgmester i Aalborg.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Håber at Lasse Frimand Jensen kan opføre sig ordentligt og ikke som sin far 'gramse' og 'slikke i øret' på det andet køn (uden tilladelse)
.

KJ. Hva Fanden har det med "sagen " at gøre, men dit ordvalg er måske begrænset til ondskabsfulde og modbydelige kommentarer.

for fanden ingolf - det er ønsket og forhåbningen om at han har fået noget opdragelse med hjemmefra - af sin mor

Æblet falder ikke langt fra stammen.

BH. Total intetsigende kommentar fra dig, men det er jo ikke noget nyt i.

hvorfor læser du dem så?

Selvom jeg gerne have set det var Flemming Møller Mortensen, er det et flot valg..🚩for Ålborg &Lasse Frimand ..ung og erfaring med Mange år i Byrådet..
Dumt og trække gamle beskyldninger frem ...(der intet har med dette valg&person og gøre Selvom Lasse Frimand er Frank Jensen,s søn🙂jeg er sikker på der er gode ligheder 🚩

Annonce