Annonce

Det blev et kæmpe ja tak fra lønmodtagerne

Det var overvældende resultater, da fagforeningsmedlemmernes stemmer blev gjort op til de nye overenskomster.
Foto: Emma Inge Hansen
Aktion i forbindelse med OK24
Det blev et overvældende ja, da fagforeningsmedlemmer ansat i det offentlige blev bedt om at tage stilling til overenskomsten 2024.

Næsten to ud tre af de stemmeberettigede har stemt, og op mod 90 procent af dem har stemt ja til de nye overenskomster.

Et stort ja

Helt præcist oplyser Forligsinstitutionen, at overenskomsten er vedtaget med 87,2 procent ja-stemmer, og at stemmeprocenten har været på 66 procent.

Spørger man Nicolai Kampmann, medlem af Region Hovedstaden for Socialdemokratiet og kommunikationsrådgiver hos mediebureauet Willmore, er det et overvældende ja fra fagforeningsmedlemmerne.

Nicolai Kampmann har et indgående kendskab til fagbevægelsen og er forhenværende chefredaktør for arbejdsmarkedsmediet A4 Medier.  

Det jeg først og fremmest lægger mærke til, er de meget overvældende ja-procenter.

“Det jeg først og fremmest lægger mærke til, er de meget overvældende ja-procenter. Der er en historik for, at de offentlige overenskomster har været problematiske. Det så vi blandt andet med OK18,” siger Nicolai Kampmann til Netavisen Pio med henvisning til de højdramatiske overenskomstfornyelser i 2018 med massiv mediedækning og forhandlinger, der flere gange var ved at kollapse.

Også i forbindelse med sygeplejerskerne har der været grus i maskineriet tidligere, da de stemte nej til overenskomsten under OK21.  

“Vi så det også med sygeplejerskerne, som tidligere ikke har været tilfredse med overenskomstresultatet. Det er de så denne her gang.” siger Nicolai Kampmann.

Ved dette års overenskomst stemte 93 procent af sygeplejerskerne ja, og der var en stemmeprocent på 60,5 procent ifølge Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Markante lønstigninger

De høje ja-procenter skyldes i høj grad, at der med overenskomsten bliver udsigt til markante lønstigninger i det offentlige, vurderer Nicolai Kampmann.   

“Jeg tror, at de trækker vejret lidt lettere i blandt andet Finansministeriet, fordi der ikke kommer konflikt den her gang. Og det kan efter min bedste overbevisning i helt overvejende grad forklares med de ganske pæne lønfremgange,” siger Kampmann og tilføjer:

“Jeg vil sige det sådan, at det ville være mærkeligt, hvis ikke der kom et ja på den baggrund. Men jaet er meget stort og klart.”

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det tog Pia Kjærsgård 10 år at overbevise Socialdemokratiet om “at antallet af indvandrere betyder noget”!

Det tog fagforeningerne 10 år at overbevise Socialdemokratiet om “at antallet af lønkroner betyder noget”! Også i det offentlige!

Det kommer til at tage SF 10 år at overbevise Socialdemokratiet om”at antallet af vuggestuepædagoger og børnehavepædagoger og folkeskolelærere og sygeplejersker og sosuer betyder noget”!

Mette Frederiksen: At gå på arbejde i det offentlige er et kald.

For de fleste er et arbejde i den offentlige sektor mere end bare et arbejde. Det er et kald.
Sådan lyder det fra statsminister Mette Frederiksen i Deadline.

Grundlæggende skal vi have lyst til at gå på arbejde. Men jeg vil opponere mod den der stemning af, at det hele skal være sjovt og lystbetonet - fordi det tror jeg simpelthen ikke på, at vores liv er, siger Mette Frederiksen.
Hun frygter, at vi gør vores børn og unge en bjørnetjeneste ved at give dem oplevelsen af, at livet altid er lystbetonet og sjovt.
- Nogle gange er livet også hårdt.

Så hårdt at 34% ikke orker at stemme om deres egen fremtidige overenskomst!

Det kald overlader de gerne til deres kolleger!

8 ud af 10 stemte frivilligt for overenskomsten!

Et kæmpe ja tak fra lønmodtagerne!

Hvis Mette Frederiksen har ret, stemte langt over halvdelen for, fordi det er et kald for dem “at gå på arbejde”!

Ikke et kald at svigte børn, forældre, syge og pårørende, medborgere ved at strejke!

Et kæmpe ja tak fra lønmodtagerne!

Nej snarere et kæmpe “kald” fra lønmodtagere!

Mette Frederiksen har endelig fattet det!

Mistrivselen blandt børn og unge skyldes Socialdemokratiets arbejdsmarkedspolitik i de sidste 10 år med Mette Frederiksen ved roret!

Men endelig for to år siden blev damen klogere!

Nu kan vi så starte forfra med en uvidende Alex Vanopslagh!

Men mest af alt burde man belønne “kaldet”!

To ud af tre synes at deres kolleger er så fantastiske i deres arbejde, at “the show must go on” for enhver pris!

Uden provokerende honninghjerter eller manglende forberedelsestid eller “tid til at udføre opgaven”

Det er ikke sjovt at gå på arbejde hver dag!

Ej heller for en statsminister!

Man lærer så længe man lever!

Børnenes statsminister blev til mistrivselsministeren!

Nu gik hun sin første bodsgang med et lønløft til “de kaldede”!

Et stort oprydningsarbejde venter derude:

Den offentlige sektor er under pres. Men i interviewet understreger hun, at det ikke er motivationen hos de offentligt ansatte, der fejler noget, men derimod de rammer, som politikerne har skabt, der fjerner arbejdsglæden. Det er en udvikling, statsministeren gerne vil vende.
Mette Frederiksen har ellers med sine egne ord forsøgt at aflive en sejlivet myte om, at det nødvendigvis skal være lystbetonet at gå på arbejde.
Men det budskab modererer hun nu:
- Grundlæggende skal vi have lyst til at gå på arbejde. Men jeg vil opponere mod den der stemning af, at det hele skal være sjovt og lystbetonet - fordi det tror jeg simpelthen ikke på, at vores liv er, siger Mette Frederiksen.

Tilbage står “kaldet”!

Og det vidste såvel folkeskolelærere og sygeplejersker, da de tog kampen med fru Frederiksen!

Endnu engang er Socialdemokratiet blevet klogere!

Kampen kan nu begynde med Alex Vanopslagh!

Der har slagfærdigheden, men ingen viden!

Politikere bliver klogere med alderen!

Hvis man har evnen til at lytte!

Wammen stod for forbedringerne!

Og det takker lønmodtagerne for!

Wammen eller kaos!

Lønstigningerne skal være dem alle vel undt. Men man har jo nærmest "foræret" de offentligt ansatte deres egne skattekroner. "Det er jo ikke penge der mangler" leasede Mette Frederiksen. Men omvendt vil hun presse på for at borgerne skal arbejde mere, og også gerne flere på de skadelige nattevagter eller andre udsatte tider. Nytænkning om at teknologien skal AFLASTE birgerne bliver til, at de nu skal købe om kap med teknologien. Og så har man lige givet dem nogle store "hold kæftbolscher". Så er der jo "ro på" i den gruppe. Tænk sig at de finder sig i det. Lad alle socialdemokraterne gå på arbejde St. Bededag og hylde den bagstræberiske Mette Frederiksen. Så må vi andre finde på noget nyt. Men det kan ikke blive sammen med socialdemokrater sådan som DE ødelægger landet.