Dumt, koldt og kynisk: Opposition harcelerer over finanslov

Finansloven er "forbudt for børn" og den svigter både børn, unge, velfærden og den grønne omstilling, lyder det fra oppositionen.
Der er små gaver til pensionisterne og lystyachter til de rigeste, men ellers er regeringen og Dansk Folkepartis finanslov nærmest et rædselskatalog over manglende prioritering af både børn, uddannelse og velfærd, lyder det fra oppositionen.

En ting dominerer dog reaktionerne fra flere af partierne i rød blok mere end noget andet, nemlig beslutningen om at udviste kriminelle fremover skal opholde sig på et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt.

Vi har samlet nogle af reaktionerne fra de sociale medier her.


Socialdemokratiet: Penge til lystbåde, ikke til velfærd

”48 gange optrådte ordet irreversibelt i FNs sidste klimarapport. Løkkes svar på problemet med årets finanslov? Sænkning af privatflysafgiften. Og på de øvrige klimaområder biler, bønder, boliger - nada. Det er som om alvoren ikke er sunket ind,” skriver socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil.

placeholder

"Finanslovens oversete, men deprimerende nyhed er, at vores velfærd endnu engang bevidst underfinansieres. Der er ikke afsat nok penge af til at dække det stigende antal ældre, børn mv. Resultat: dårligere kvalitet og færre varme hænder."

placeholder

 

Enhedslisten: Mere af det samme

”Dagens finanslov er mange ting, men jo mere jeg tænker over det, jo mindre kan jeg sige, at det er et "paradigmeskifte". Det er i virkeligheden nok bare mere af det samme: ekstreme udlændingestramninger til gengæld for at acceptere billigere lystyatcher og rødvin til de rigeste og manglende investeringer i velfærd,” skriver Enhedslistens politiske leder Pernille Skipper på Facebook.

placeholder

 

SF: Udhuler velfærden og sylter den grønne omstilling

Pia Olsen Dyhr mener, at regeringen og Dansk Folkeparti undlader at tilføre de nødvendige penge til velfærd.

”Hospitaler, ældrepleje og vuggestue må endnu engang løbe længere på literen. Der afsættes penge til ensomme ældre og lidt forskelligt til sundhed, gode ting ja, men det ændrer ikke på det overordnede billede. Man kan ikke få mere for mindre. Nogen skal betale regningen for regeringens skattelettelser. Og det bliver endnu engang ham, der ikke kan følge med i skolen og hende, der har brug for hjemmehjælp eller en god og tryg indlæggelse på hospitalet,” skriver hun på Facebook.

”Lavere afgifter på lystbåde, højere hastighed for lastbiler og intet fokus på kollektiv trafik. Hvor er det grønne?? Ingen ambitioner i forhold til den klimakrise som forskerne vurderer vi har alt for få år til at løse. Øv. Mere end øv, for det er NU vi for alvor skal i gang. Klimaet kan ikke vente,” skriver hun.

placeholder


Radikale: Vores unge holder for

”Det er vores unge under uddannelse der må holde for, fordi man uddele valgflæsk til pensionisterne. Der er beskedne stigninger i folkepensionen, der er finansieret af besparelser på vores uddannelser,” siger politiske leder Morten Østergaard, i en video og konkluderer:

”Den her finanslov løser ikke nogle af de store problemer vi står overfor."

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce